Любители на котки - Тема 173

• 33 374
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
  • Стара Загора
Здравейте! Имате ли наблюдение дали има разлика между соевите тоалетни като марки относно качеството им?...

Аз ползвам и от двата вида. Каквото има в магазина. От първата вземам неутрална, а от втората харесвам само зелен чай. Вземала съм праскова и череша, но не ми харесва аромата.
Котакът няма претенции. 😁
Напоследък поизчезнаха от нашите магазини, сега взех някаква друга .
И тя не е лоша.

# 391
  • София
Ох, няма да се получат тези варианти при Кити.

Т.е. ще се получат, но този, който е с нея, ще падне жертва Joy Освен да пратя мъжа ми, че съм му ядосана.
При нас нали затова ММ влиза с котарака Simple Smile.

...
Извън шегата, Барни отдавна е признал ММ за Алфа-та вкъщи и не се пробва да му се налага. Съоветно минава без драскотини и хапане.

# 392
  • София
Рядко къпя котка (през няколко години), но се справям сама. Запушвам мивката и оставям кранчето в позицията, в която е добрата температура. Слагам котката и я натискам с едната ръка към мивката през плешките. С другата търкам, отпушвам мивката, когато свърша със сапунисването, пускам предварително нагласената вода от чешмата, за да изплакна. Поражения нямам. Единствено загръщането с хавлия е сложно и обикновено има някой, който да поеме котката. И ако има одраскани, то е точно тогава. Но си признавам, че не съм къпала 7-килограмовия Рижко. Твърде силен е и не знам дали ще се справя. Но той няма нужда засега. В началото беше твърде болен, за да го къпем и само го бърсахме с мокри кърпи. После той пое самопочистването.

Море, за женската котка са ти разяснили вече. Лошото е, че мъжкият ще продължи да ѝ се качва цял живот. Аз направих грешката да изчакам миниатюрната Преслава да порасне уж повече и допуснах да се разгони. Докато чаках да отмине, кастрираните котараци се правеха на мъже. И така си остана. Тези дни Наско е пощръклял. Преслава "чурулика" на пеперудите (голяма ловджийка е), а Атанас е решил, че му пее на него. Тя тича след бубите, той след нея...  Joy

# 393
Май ако не си алфа по-добре да не взимаш котка.  При нас май мен ме възпитават,карат ме се, и ме наказват вместо обратното

# 394
milenaka, ден-два преди къпането режа ноктите, за да не са много остри. Имам столче за баня, сядам на него, гушкам внимателно котарака и с подвижния душ със слаба струя го поливам внимателно. Тоест къпем се двамата заедно. Не го стискам прекалено здраво, за да не се притесни - само колкото да остане гушнат в мен. Слагам шампоан или сапун по тялото до врата, после изплаквам, а главата минавам с мокра ръка. Изцеждам лапите от водата, увивам го в кърпа и готово.

Така процедирам и с двата котарака след като изгледах няколко клипчета в youtube. Мяукат, но няма паника, драскане, хапане.

# 395
При нас ММ успява да изкъпе черната с галене и постоянно повтаряне, че е красива, умна и добра. Много обича това да й се казва. При другата обаче не минават тези номера. Тя е изключително добра и любвеобилна и можеш даже да й дърпаш спокойно опашката. С къпането й обаче настават екшъни, в който всички сме включени и завършват с кръв и сополи. Също и с рязането на нокти. Режем ги вече докато спи и то успяваме по един, най-много два. След няколко дни като позабрави, продължаваме.

# 396
Моят е малко над 7 кила, но се справян. Процедурата при нас е, банята се заключва, и той вече се сеща какво предстои. Понеже е много тежък за мивка, хващам го за врата и го обливам със слушалката на душа да го намокря. Докато още го държа с едната ръка, с другата сипвам шампоан, разтърквам го, и после го изплаквам и поизцеждам. Кърпата в това време е опъната върху капака на тоалетната чиния, поставям го да стъпи на нея, и хващам краищата да го загърна и избърша енергично, да обера максимално вода, после го пускам да си се ближе. Естествено, всичко това аз съм по джапанки и почти съблечена, защото всичко наоколо става във вода. Но хване ли се за врата, повечето котаци би трябвало да “замръзнат”, така им е рефлекс още мама като ги е пренасяла през вратлето.

# 397
Нещо не ми е ясно? За какво трябва да къпете котка? Аз без никакъв опит изкъпах първата си котка, защото бялото по нея не ми изглеждаше снежно бяло. След това наистина и ветът ми се накара, че котка не се къпе.
Предишната котка преживя само един безуспешен опит за къпане като бебе, защото я прибрах контузен от улицата и пълна с бълхи. Трябваше противопаразитният шампоан да построи, за да убие гадините. Но животинката престана да се съпротивлява и реагира и бързо беше изплакната и подсушена. Мъри навърши осем, и никога не е къпана.
Поддържа си сама добра хигиена.
Да не говорим, че обикновено след подобно действие котката е в стрес, а стопанинът със сериозни контузии.

# 398
  • София
Гол. Няма "почти" разсъблечен вариант. Всичко става във вода от подвижния душ.

...
Аз може да съм Алфа-та в офиса, ама вкъщи - йок, или по-скоро мьок. 

# 399
Ами, аз съм ги къпала два пъти - веднъж, когато бяха с микроспория, и веднъж, когато Ади се поля със саламура от сирене. Профилактично не ги къпя и също не ми се струва редно, достатъчно чисти животни са.

# 400
Е веднъж годишно си го къпя, в леглото ми спи, макар че не е дворен котак. Таман да го поощря да си изближе хубаво лапите и ушаците. И избирам да е лятото, да се суши на слънце. Иначе те наистина нямат нужда от къпане като нас

# 401
Блеки съм го къпала, когато го прибрах от село. Нямаше начин такъв мръсен да спи в леглото и по дрехите ми. Той не се къпеше сам тогава. След това се беше омазал, в сещате се какво. Ами изкъпах го. И след това пак,че много понамирисваше. Иначе на морето много хубаво се беше овъргалял по земята. Тогава мина само с мокри кърпи Grinning Но той вече спазва много добра хигиена Grinning

# 402
Да те с възрастта се учат Simple Smile по принцип не би трябвало домашно коте да мирише, но съм срещала такива, дето понамирисват 🫢

# 403
За 7 години нито веднъж не сме къпали Феликс.  Имам чувството, че и да направя опит няма да завърши добре.

# 404
От време на време просто се налага да бъдат къпани. Не всички котки се чистят сами. Единият котарак се поддържа перфектно чист, другият обаче се въргаля навсякъде и му отне близо година след като го прибрахме от улицата да се научи да се ближе и поддържа във форма. В началото си ближеше само предните лапи до възглавничките, сега вече е цялото тяло.

Къпя не по-често от веднъж в годината и само ако е топло и котараците са здрави. Ако къпя единия, къпя и другия, за да миришат на едно и също и да не се бият. И ги бърша с една обща голяма кърпа.

Общи условия

Активация на акаунт