Любители на котки - Тема 173

• 33 365
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
Никога не къпя котки.
Ако трябваше да се къпят, природата щеше да ги е научила.
За разлика от кучетата: миналата седмица, един град в Черна Гора. Много, големи, бездомни и кастрирани кучета. Просто си лежат и ги прескачаш ако искаш да влезеш в магазина. Фонтан на градския площад: градската баня и поилка на кучетата…

# 406
Нашата я изкъпахме, след като скочи в тоалетната чиния. Ами няма как да я оставя така и да се ближе. Така и така беше мокра, хванахме я, единият държи на мивката, другият с шампоан и полива и така. Подсушаването беше почти неизпълнима мисия, но поне се облиза чиста.

# 407
  • София
Моите обичат водата, но ги къпя рядко - веднъж на няколко месеца, а може и 1/2 година.
Оникс го бяхме къпали, защото ми миришеше от слюнката на Аш. Напоследък ми миришат хубаво... чистят се редовно.
А първата баня на Аш беше след като падна в тоалетната чиния.

# 408
На Мая съм и киснала само дупето в легена и то инцидентно, обикновено е свързано с разстройство или меко ако, което с нейната козина не мога да почистя само с мокри кърпи. Цялостно къпане не сме упражнявали, но съдейки по реакциите и ще е епично. Joy
Инак тя е доволно чистичка, мие се редовно и не мирише на нищо, като изключим моментите, когато е изяла миризливка. Тогава не се стои край нея. Joy

# 409
Е, аз ако котка падне в тоалетната чиния, сигурно ще я пера поне час-два Satisfied.
Но за мое щастие за толкова години не ми се е случвало и се надявам да не се случи.
Предполагам, че това може да стане с малко коте, не вярвам възрастна котка да си причини това.
Но не пречи, ако има съмнения човек, да затваря капакът и да няма подобни изпълнения. Че може и малка животинка направо да се удави.

# 410
Ние ги къпем за тонус в жегите, защото си мислим, че ще им е хубаво.😆 Всъщност след това им е хубаво.

Излязох преди половин час да хвърлям нещо и черната тръгна след мен. Голяма радост й беше, защото от операцията насам не сме я вадили навън. Птички, тревички, цветенца, всичко супер и по едно време една невестулка се появи насреща ни. Болната като хукна след нея, влезе под една ограда и край. Прескачах, паднах и се надрах цялата, хубаво поне че някой комшия не викна бундес полицаите. Ужас, но поне котаната добре живна. Аз си наливам уиски. 🙈

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 00:05 от Анонимен

# 411
Аз Манди съм я къпала няколко пъти, но при нея се налага, защото основно е вън макар и леко безсмислено тя пак става същата. Първият път беше ужас надра ме, нахапа ме.Втория път бях пуснала от ютюб успокояващи и приспивни песни за котки и беше спокойна.Вкарвам я вътре понякога, тя се научи и сама да си влиза когато види вратата отворена, а и вътре до вратата и е купичката за храна.Изобщо не знам как да я поддържам чиста и когато при продължително галене ръката ми стане черна(не преувеличавам става) я къпя или я трия с мокри кърпи,сух шампоан или не я пускаме вътре и така.
Питала съм хора, които гледат и вън и вътре котки, казват ми няма нужда от чистене,  те сами се почистват и се чудя как след като са се търкаляли в градината(виждала съм) си ги пускат такива в леглото, след като я виждам моята каква мърлявка става, а и намирисва понякога.
Ако я гледах вътре в апартамент сигурно нямаше да правя опити за баня.Все си мисля,че така няма да има нужда те са си на чистичко,освен в крайни случаи като изброени от вас.

# 412
Моят господинчо го къпем със съпруга ми. Аз с душа полива да го мокря, а той го търка с шампоан и най-вече се включва за респект да не мърда. Иначе абсурд да ми даде да го вкарам в банята 😀😀😀Е рядко го правим, но все пак.

# 413
  • Бургас
Веднъж съм къпала котка.
Стига ми за цял живот.
Както Джаста казва,епично е.
Аз имам чувството (и години след това продължавам да го имам),че се бих с дракон.
Никак не помогна да държа котката за кожата на гърба,те са много, много гъвкави.Малко коте беше,направо...
Бая рани отнесох от битката.

Харко не дава лапите да му избърша с мокра кърпа,остава и да го къпя.

И пак да кажа,че поне от две вет клиники+нашият вет,на когото имам голямо доверие,ми казаха,че котка НЕ се къпе.
Козината им била на няколко слоя или нещо такова и изсъхвала много бавно.
И температурата на котката можела да спадне критично(в жегите сигурно ще им е приятен на котаните охлаждащият ефект).
Къпането било предпоставка за развитието на кожни заболявания...

Харко е нахален,влиза ми в тоалетната,влиза и в банята,драска на вратата на банята и се хвърля и я блъска,явно смята,че може и да я разбие...
Обаче насоча ли струята на душа да е в негова посока,излиза доста бързичко.
Чета за котки,които сами се пъхат под душа,ама наш Харко хем не е много по хигиената,хем изобщо не е по мокренето...

# 414
  • София
Здравейте!

Бихте ли ме препоръчали за София ветеринарна клиника в която можем да направим всички тези изследвания ?
-Копропроба, микробиология и изследване за Тритрихомона и идиопатичен колит.
Благодаря ви!

# 415
Ох, момичета все се каня да споделя и все забравям. Преди време решихме да разнообразим Мая и да и пуснем на телефона игра - клипче за котки. Мисля, че го има на първа страничка на темата. Май оттам го намерих. При нас се оказа голяма грешка, тъй, че внимавайте.
Играта е все едно един червен конец/гъвкава линийка, която ходи по екрана, скрива се, показва се. В началото  Мая не прояви интерес, но по едно време играта и грабна интереса до степен да я обсеби. Започна нервно да тупа с лапа по екрана, да върти очи, да опъва уши, занича зад ръба на екрана, чуди се къде отива този пуст конец, тупа с опашка, ослушва се, направо се побърка. Веднага спряхме играта, но тя продължи да търси конеца, нервна, дири го на дивана, покрай телефона, абе, ужас. Викам, леле Божке, побъркахме животното. После известно време беше нервна, неспокойна, търсеща, чак потреперваща. Едвам я разсеяхме, все търсеше тоя проклет конец. Та, много внимавайте с тия игри. Най малко съм очаквала от нея такива реакции и такова поведение, защото тя е непукист и рядко нещо я впечатлява или задържа интереса, но тоя конец и разказа играта.

# 416

Връщам разговора леко назад, но в жегата и двете ми се оставиха в ръце с четката. В снимки качвам резултата (от куча, котето почти не пусна косми). Четката е от "Пепко", не помня цената, но ниска. Там има щанд с принадлежности за домашни любимци.

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 12:57 от Шарлот

# 417
  • София
На Дейзи ѝ бяха намерили котешки клипчета с врабчета и мишки. И тя беше обсебена. Търсеше ги както зад телевизора, така и в стаята, която е зад него. Joy  След това очакваше при всяко включване на ТВ да са нейните клипчета и се зареждаше на първа линия. Не съм питала дъщеря ми дали продължава да ги чака. Joy

Шарлот, не се виждат снимките. Липсва една наклонена черта във второто "img". Добавих я:
Връщам разговора леко назад, но в жегата и двете ми се оставиха в ръце с четката. В снимки качвам резултата (от куча, котето почти не пусна косми). Четката е от "Пепко", не помня цената, но ниска. Там има щанд с принадлежности за домашни любимци.

Съжалявам - компютърът е по-упорит от мен - за трети път отказва да прикачи снимките. По-късно ще опитам пак да редактирам.
А когато са две или повече снимки, трябва да се увериш, че си слязла на долния ред след [/img], a не преди него. Wink Нещо програмистите не са се справили добре и курсорът остава не където трябва.

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 10:42 от Тaня67

# 418
Добре съм си дошла!/снимката е доста ранна/
Котките седяха 6 дни сами/реално 4/и не открих никакви бели снощи.За мое щастие се улучиха и косми да не пускат много.Пренебрежително малко:-).Аз котки къпя.При мен седят.
Но може да се пробва като единият човек хване в ръце по два котешки крака/така,както ги държат по котешки изложби/,а другият действа бързо.

# 419
Никога не къпя котки.
Ако трябваше да се къпят, природата щеше да ги е научила.
Подкрепям. Нормално котки не се къпят. Допустимо е да бъдат изкъпани веднъж, когато са намерени на улицата и то само ако действително са много мръсни, напр. изцапани със сажди, с машинно масло, с боя или с нещо друго, чието близане би било токсично за тях. Тогава къпането е избор на по-малката злина. И ноктите им НИКОГА не се режат! Това е живо същество, не е плюшена играчка, която стопанинът да си оформя както на него му харесва и му е удобно.

Edit:

Който успее да намери косми по завивката, получава първа награда - дамски стенен часовник 😂

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 19:20 от L.Penny

Общи условия

Активация на акаунт