Любители на котки - Тема 173

• 33 392
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
  • Бургас
Момичета сигурно сте писали много пъти за това как се справяте с космите от вашите пухкави другарчета, но от скоро ви чета и пиша.
Та моля, споделете как се справяте с космите? Мишка- Мацко е с къс косъм, но като вземем да я галим пада доста косъм, хвърчат по дивана, който е тъмен изкуствена кожа и въобще навсякъде по тъмните мебели се виждат косми. Махам разбира се с парцал, но си има косми. Да не говоря по дрехите, чистим с четки, но пак има. Някакви пособия за ресане на котка, което да е ефикасно и да сваля повечето косми. Мъжа ми се прибра преди дни(работи в чужбина на ротация) дигнал е мерника на котката заради космите. Помощ пишете как се справяте. Всеки ден върви iRobot,но той обира само от пода.

# 331
Дивана и килимът са тактично сиви като котарака:). Демек, правим се, че не ги виждаме:).

# 332
Не можеш да ги махнеш космите.
Чистиш, триеш….
Да не казвам, че Шошо все вън ходи и с тези дълги косми де що има осили и плевели мъкне.

# 333
Вкъщи само по домашни дрехи. Преди гости, дивана щателно се изчетква. Килими затова няма.

# 334
  • София
Мая, няма как да се отървеш от космите, но можеш да ги намалиш с Фурминатор. Все пак не бива да се прекалява с него, че оплешивявали. Simple Smile Истинският Фурминатор е скъп (50-60 лв), но има и реплики. Доколко са ефикасни, не знам. Може би зависи кой ги е правил. Wink

Отдавна избирам дрехите си да са такива материи, че да не се захващат котешките косми по тях. Simple Smile

# 335
Таня, кои са материите, по които не се лепят котешките косми?

Аз всяка седмица реша терориста с фурминатора. Леглото се изчетква сутрин, когато се оправя. Дивани, столове, табуретки се четкат веднъж на два-три дена. Ползвам това:

Преди купувах от лепкащите, обаче много скъпо взе да ми излиза.

В една тема бяха пречоръчали тези, за пералня и за сушилня стават и обират уж космите при пране/сушене. При мен не обираха кой знае колко, а и трудно се чистят според мен. Пише под течаща вода, обаче нещо не се справям явно.

И тези витаминки за козина пие хайванчето:

Роботът всеки ден се пуска и все си има косми вкъщи Joy

# 336
Джастев офъка на Мая пухкавия тумбак. Свали козина колкото за една декоративна възглавка. Поокастрихме и около дупарката. Ма то много космак, бе. После я сресвах(с дамско гребенче за тупиране Wink, че е с подходящи зъбки) и свалих козина за още една възглавка. Много е космата милата. Не мога да изчистя килима, диваните и те постоянно са в космаци. Чистене му е майката и тва е. Ама как и олекна като я фризирахме. Сега е малко смешна с подстригано дупе, ама пък и е по хладничко и лекичко. И козинката стана една гъстичка, пухкава, мекинка, толкова приятна на допир, само за галене. Мисля, че всички сме доволни. Grinning

# 337
Джасте, какво използвате за подстригване?
Много му е топло на моето хайванче. Като излезем на терасата, той тича от вратата към сянката. Но не пропуска тераса партито Grinning И вкъщи все под климатика се наглася. Дали да не го подстрижем малко?
И да се похваля, днес успях да изрежа всички нокти наведнъж. Бяха станали като мечове. И като ходи по паркета се чуваха как тракат Grinning

# 338
Мини, една средно голяма ножичка, май е за рязане на хартия, но аз си подстригвам бретона с нея Joy. С нея подстригахме и Мая, удобна е защото е със заоблени върхове и не се притеснявам, че може неволно да я нараним, не е голяма и Мая някак нямаше претенции да бъде модел на стилисти Джастеви. Joy

# 339
Ние с фурминатор ги вчесваме нашите, но не го обичат. Една бивша моя четка тангъл тийзър също ползваме със спрей за разресаване, но тя сваля малко косми. Чистим всеки ден с прахосмукачка, дивани и столове с приставка. Често и по два пъти чистим. По дрехите нямаме косми, но те по дивани и столове нашите почти не се качват.

# 340
# 341
  • София
Таня, кои са материите, по които не се лепят котешките косми?
Нищо конкретно. Още в магазина си личи дали се полепват власинки. Интересно, че дори обикновеното памучно трико е различно. Избягвам чисто черно трико, но в момента имам 2 такива блузи. Тази от C&A почти не хваща косми, а от Уайкики цялата е побеляла. Simple Smile Все са 100% памук.

# 342
На котовете козинката не им ли държи хладно? Аз така съм срещала, че на кучивете им топли, а котовете били по-южни жители и козинката им държала хладинка…

# 343
Момичета, малко тъп въпрос, но се засилих да си поръчам транспортна чанта и катерушка втора ръка от Фейсбук, тъй като една жена ги продава, защото котката и е починала. Беше ми неудобно да попитам дали животинчето е починало от старост или друго, но сега ме притеснява, ако е била някоя болест, може ли да се прехвърли на моите? Напълно сериозен е въпросът ми, не ми се смейте, просто се притеснявам.

# 344
Принципно, може. За това ще трябва да дезинфекцираш хубаво. И да не остане никаква миризма, че инак няма да я иска.

Общи условия

Активация на акаунт