ДЕКЕМВРИЙски щъркелови доставки -- тема 3, 2022

• 45 163
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте момичета . И аз да попитам нещо , изследванията които пуснах ми излезна доста висока токсоплазмоза IgG. Звъннах на моя доктор,но все още не ми е върнал отговор. Има ли нещо за което да се притеснявам?

Има две колонки, едната,че си се сблъскала с токсиплазмоза през живота си,а другата ако сега си активна. Снимай и покажи и ще ти кажа. Аз се бях стреснала с предната бременност,но лекарката ме успокои.

# 241
Здравейте момичета . И аз да попитам нещо , изследванията които пуснах ми излезна доста висока токсоплазмоза IgG. Звъннах на моя доктор,но все още не ми е върнал отговор. Има ли нещо за което да се притеснявам?

Има две колонки, едната,че си се сблъскала с токсиплазмоза през живота си,а другата ако сега си активна. Снимай и покажи и ще ти кажа. Аз се бях стреснала с предната бременност,но лекарката ме успокои.

Сега си погледнах изследванията от тогава. Точно както ти казах второто е че си се срещала с вируса . А първото е по- важно. И все пак се чуй с лекаря си, щото е друго да го чуеш от специалист.Sad

# 242
  • София
Момичета, усещам пробождания в ляво Confused притесних се.
На ФМ като ме преглеждаха, лекаря само там беше поставил ехографа, явно бебето в там.
Усещането е точно на кратко пробождане, не е много болезнено, но се усеща. Вие имате ли такива? На лекар съм е понеделник,  дали да не изпия две но-шпата Frowning1

# 243
Хубаво е да ги ограничиш малко. Не разбирам от другите показатели, но кръвна захар над 5 при нормално състояние, не е много добре. За бременни пък ми се струва висока. При бременност организма се затруднява да усвоява захарта и се стига често до т.нар. гестационен диабет. Не казвам, че имаш, не се шашкай. Но е хубаво да намалиш сладкото поне, тестото  и картофи и ориз. Ти имаше ли проблеми с щитовидната жлеза, или се бъркам?
Не аз нямам проблем със щитовидната жлеза. Благодаря

# 244
Ааа, добре. Може да е фалшива "тревога". Да си яла нещо по-така предишната нощ. Но все пак ограничи малко въглехидратите. Не искам да те плаша, не е толкова висока кръвната захар. Но лекарите не обръщат внимание на стойностите. За тях и 7-8 , дори и повече ч, е добре понякога. А при  такива стойности пък други лекари казват, че е диабет вече.
Сега сме в малките месеци и е по-лесно да се регулира захарта само с храна, в последните е по-трудно за организма.

# 245
И аз имам понякога в ляво, понякога в дясно. От съвсем скоро са. Казах на лекарката и тя каза, че ще е така до 20та седмица, понеже матката нараства неравномерно и се получавало от това. Тя го обясни по-добре, но общо взето каза, че е нормално. Аз ги усещам като придърпвания, но каза, че и като убождане може да се усеща. Но си говори и с твоя лекар, разбира се. Надявам се всичко да е наред Heart

Момичета, усещам пробождания в ляво Confused притесних се.
На ФМ като ме преглеждаха, лекаря само там беше поставил ехографа, явно бебето в там.
Усещането е точно на кратко пробождане, не е много болезнено, но се усеща. Вие имате ли такива? На лекар съм е понеделник,  дали да не изпия две но-шпата Frowning1

# 246
И аз ги имам тези поцкания и от двете страни. Също така все още имам и менструални болки, който ме притесняват най-много, а и болки в кръста. Изписаха ми Диаспорал 300 по 2 на ден, но шпа, Алеракт, утрогестан  и пак си имам болки 😟

# 247
Вчера бях при ендокриноложката да ми види контролните стойности на ТСХ и на кръвната захар. ТСХ ми е 2.14 (преди месец беше 2,54) и за нея това е ок, каза да продължавам с 25 мг от еуротикса и във втори триместър контрола отново.
Относно кръвната захар каза, че за бременни до 5.1 било добре да е. При мен малко под 5, което също каза, че е нормално. Аз сега си чакам ФМ и БСХ на 14.06 и трябва да се запиша и на ЖК.

# 248
Момичета, качвам ви снимка от книжката, която чета тези дни. Точно вчера бях на темата за промените в тялото и тези болки са описани като съвсем нормални. А относно но-шпа-то - на мен ми стана верен приятел откакто съм Б и АГ ми казват да пия при по-силна болка дори и коремна, защото по-добре 1 таблетка отвреме навреме, отколкото напрежение в тази област.. и аз ги слушам, а бях такъв противник на лекарствата...

Относно кръвната захар, моята излезе 4.91 и се постреснах, че съм се доближила до границата защото знам, че при над 5,1 се разглежда като предпоставка за развитие на гестационен диабет и се проследява с пълен "захарен" профил. В моя случай го дължа на прекаляването с череши, ягоди и банани на предния ден, но като цяло ще си взема поука, защото съм генетично предразположена, а не е шега работа високата захар, особено при Б.

# 249
Момичета, мисля да отскоча тези дни до морето в Гърция. Там където отиваме е залив и няма бурни вълни, зная, че трябва да се пазя и от слънцето. Някакви други съвети имате ли? Били ли сте на море бременни?

# 250
Ние ще ходим утре на Фанари в Гърция , само за през деня на плаж.. Взела съм мазило 50 фактор.. Освен да се пазим от слънце, не мисля, че има нещо друго безпокоително. Даже напротив 😊

# 251
Вълните предизвикват контрокции, мисля да си взема Но-шпа за всеки случай, но до сега в Гърция не съм попадала на вълни като на нашето море. Все е спокойно, затова се реших. По принцип не ползвам толкова силен фактор, не изгарям, а хващам тен веднага. Но сега ще се мажа.

# 252
Аз днес открих сезона Blush .Бях с полвинки бански, но отвреме на време слагах хавлия на корема. Макар че се мазах пак съм поизгоряла. Обичам морето и стига да се чувстваме добре не мисля че е проблем да му се насладим.Все пак сме бременни, а не болни Stuck Out Tongue Winking Eye

# 253
И ние направихме резервация за края на Юли в Свети Влас , дай боже всичко да е наред и да си прекараме страхотно за 5 нощувки. Мисля да си взема лекарствата , които ползвам утрогестан , магнерот , нош па и т.н. Аз не мисля много да влизам във водата тази година, а просто да си почивам под чадъра и да си чета книга за кърменето и сънят. Майките със загуби страх ли вие да ходите на море ?? Какво може да препоръчате , знам , че бременноста не е болест и всичко трябва да се забрави , но като бъдеща майка искам най-доброто💙❤️. Даже си поръчах бански за бременни , и благодаря , че споделяте хубави линкове☺️💗

# 254
Аз точно затова питам, с успешната Б, не бях на море, краката ми се подуваха от горещините, беше ми зле и не ми се мислеше за море. С неуспешната, тъкмо се връщахме от морето и седмица след това разбрах, че съм бременна. Сега се чувствам добре, дори и аз предложих да отскочим. Близо сме до границата и всяко лято си ходим често.

Общи условия

Активация на акаунт