ДЕКЕМВРИЙски щъркелови доставки -- тема 3, 2022

• 45 168
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
boredpanda9, ние имаме същия проблем, по-напред бях писала, че не можем да се споразумеен за име, защото по същия начин мъжът ми е кръстен на свекър си, и иска и бебето да кръстим по същия начин. Името е Валери, харесва ми,  но не ми харесва идеята да има трима поредни Валериевци Joy

Голяма драма е сега с това име. ММ искаше много момиче, а аз бях тази която искаше момче. И бам сега ще е много горд да го кръстиме на него. В кратката дискусия на мен какви имена ми харесват, всичко беше отхвърлено като вариант.

# 271
Здравейте, и ние имаме разногласия относно името… Явно е често срещано Grinning
Вчера бях на първа ЖК, човекът вече е 9 см (14 г.с.). Взеха ми кръв, урина, а също и секрет за микробиология и цитонамазка. Мерят кръвно и кг, както и дължина на маточната шийка.
Чак след месец съм пак на преглед, голямо чакане ще падне.

# 272
Относно имената и ние нямаме единодушие, но пък и двамата харесваме идеята да е кръстено на някого. А като ще сме “традиционалисти” (далеч не сме така във всяко отношение) първото ни дете живот и здраве мислим да е на свекъра - едно, че за мен няма кой знае какво значение, а и имам любими женски имена с П, и второ - той е много готин човек, така че съм съгласна да “се метне” по хубавите неща на него, ако изобщо има такава връзка.
В нашия род и на ММ всички сме кръстени на някого (по първата буква, че иначе ми става много ограничаващо) и може би затова нямахме разногласия по този въпрос.
Истината е, че както и да се казват, дори да са като бащите си, те ще са си отделни личности, в различни среди и с различни познати. Единствено вкъщи ще става объркване понякога, но пък ноже и да е забавно.

# 273
ММ имаше мераци ,ако е момче да е на баща му името .Още доста преди да се появя аз е казвал, че ако има син ще е на него. Категорично отказах ,не че не ми харесва името ,хубаво си е ,но не ми харесва идеята да е кръстено на някого . Малко си е правил сметки без кръчмар Stuck Out Tongue Winking Eye Ония ден ми подметна , да сме гледали имена с Р буквата на майка му ,но и на моя дядо ,който много обичах и ме отгледа . Пак отказах ,първо аз Р немога да казвам ,девера също  Joy и второ не искам нито по име нито по буква да е на някого . Името за момче по случайност е буквата на девера , но ясно заявявам че не е на него , а е просто случайност . Иначе ММ веднага се съгласи и не е имало чак  спорове за  имена.
Според мен все ще се разберете . Аз не бих искала да си кръстя детето с име което не ми харесва толкова ,нито пък да го кръстим с име което на ММ не му харесва .
Аз пък чакам резултата от пренатеста .Ще ми се обадят по телефона . Казаха две седмици ,но пък щели да излизат в отпуска и ако резултатите пристигнат тогава ще разбера чак на прегледа на 20.6 . Само се моля всичко да е наред . Вие как се храните ? На мен ми се гади от всичко и или ям солети или кроасан или плод някакъв . Искам да се храня нормално вече , писна ми да ям едно и също . Утре ще опитам да хапна зелена салата ,домати ,краставици но нямам надежда . Просто ми е гадно от всичко . Давайте идеи да вечеря поне . Иначе си имам леко коремче , което на мен ми прилича на газове и подуто , а аз не ям почти ,за да съм подута . Искам да го усещам вече , сигурно е много странно чувството да усещаш бебето от вътре . Heart Eyes

# 274
ММ имаше мераци ,ако е момче да е на баща му името .Още доста преди да се появя аз е казвал, че ако има син ще е на него. Категорично отказах ,не че не ми харесва името ,хубаво си е ,но не ми харесва идеята да е кръстено на някого . Малко си е правил сметки без кръчмар Stuck Out Tongue Winking Eye Ония ден ми подметна , да сме гледали имена с Р буквата на майка му ,но и на моя дядо ,който много обичах и ме отгледа . Пак отказах ,първо аз Р немога да казвам ,девера също  Joy и второ не искам нито по име нито по буква да е на някого . Името за момче по случайност е буквата на девера , но ясно заявявам че не е на него , а е просто случайност . Иначе ММ веднага се съгласи и не е имало чак  спорове за  имена.
Според мен все ще се разберете . Аз не бих искала да си кръстя детето с име което не ми харесва толкова ,нито пък да го кръстим с име което на ММ не му харесва .
Аз пък чакам резултата от пренатеста .Ще ми се обадят по телефона . Казаха две седмици ,но пък щели да излизат в отпуска и ако резултатите пристигнат тогава ще разбера чак на прегледа на 20.6 . Само се моля всичко да е наред . Вие как се храните ? На мен ми се гади от всичко и или ям солети или кроасан или плод някакъв . Искам да се храня нормално вече , писна ми да ям едно и също . Утре ще опитам да хапна зелена салата ,домати ,краставици но нямам надежда . Просто ми е гадно от всичко . Давайте идеи да вечеря поне . Иначе си имам леко коремче , което на мен ми прилича на газове и подуто , а аз не ям почти ,за да съм подута . Искам да го усещам вече , сигурно е много странно чувството да усещаш бебето от вътре . Heart Eyes

При мен гаденето официално приключи, но огладнявам доста често и съм по-емоционална от преди. Също ми се появяват киселини и зърната на гърдите ме сърбят.

Относно зелената салата ти препоръчвам да внимаваш с нея защото зеленолистните дразнят стомаха и рискуваш да се почувстваш по-зле после. Дано бързо отмине гаденето и при теб.

# 275
]

При мен гаденето официално приключи, но огладнявам доста често и съм по-емоционална от преди. Също ми се появяват киселини и зърната на гърдите ме сърбят.

Относно зелената салата ти препоръчвам да внимаваш с нея защото зеленолистните дразнят стомаха и рискуваш да се почувстваш по-зле после. Дано бързо отмине гаденето и при теб.

Да то проблема ми е там ,че и често огладнявам , а няма какво да ям . Ако не хапна нещо пък още повече ми се гади .В някакъв затворен кръг съм . Да за зелената салата не се бях сетила , ще гледам да е само домати ,краставици евентуално пипер . Уж отслабнах с 6кг от началото на бремеността , а в огледалото се виждам като доста по пухкава особено в бедра . Иначе в лице съм станала по кокалеста .

# 276
Честно казано се надявах на момче, но сме с момиченце. За момче и двамата нямахме никаква представа за име, тъй като и на двама ни бащите ни бяха с особени имена. За момиче и двете имена на майките ни са много хубави. В крайна сметка баща ми почина преди 3 седмици и ММ предложи да е Надежда като надежда за по- добри дни, и да бъде на моята майка, която е Надя.

# 277
Ние също имаме малък спор , ако е момиче иска да кръстим на починалата си сестричка на 2год. Аз мисля , че не е много одачно да се кръсти на починал човек, нз не ми допада . Мисля да взема първата буква или с две имена, нз нямам никаква идея. Виждам колко много иска да е кръстена на сестра си , но сестра е друго, дъщеря е друго. Това е много деликатна тема за него. Свекърва ми не иска да кръстим детето така , защото казва че с това име и изтръпва сърцето. Сестричката е била болна с раждането си имала тумор , хранила се е със сонда , стояла в болница постоянно заедно със свекърва ми в Майчин дом. Много деликатна тема и не искам ММ да ми се разсърди или да остане разачарован , защото е мечтал това цял живот. Според вас , ако имаме момиче как да олесня нещата ❤️

# 278
Ние също имаме малък спор , ако е момиче иска да кръстим на починалата си сестричка на 2год. Аз мисля , че не е много одачно да се кръсти на починал човек, нз не ми допада . Мисля да взема първата буква или с две имена, нз нямам никаква идея. Виждам колко много иска да е кръстена на сестра си , но сестра е друго, дъщеря е друго. Това е много деликатна тема за него. Свекърва ми не иска да кръстим детето така , защото казва че с това име и изтръпва сърцето. Сестричката е била болна с раждането си имала тумор , хранила се е със сонда , стояла в болница постоянно заедно със свекърва ми в Майчин дом. Много деликатна тема и не искам ММ да ми се разсърди или да остане разачарован , защото е мечтал това цял живот. Според вас , ако имаме момиче как да олесня нещата ❤
Надявам се да не ме разбереш погрешно .Аз също мисля ,че не е удачно дословно да кръстите детето на починалата сестричка .Не заради суеверие ,а защото на  свекърва ти може да й е болно да го произнася името всеки път . Наистина много деликатна тема . И мъжа ти го разбирам ,  сигурна съм че и на него му е много мъчно .Надявам се да стигнете до общо решение, с което всички да сте доволни . Hug

# 279
  • София
Според мен може да говориш със свекърва ти, тя да говори със сина си. Ако тя му обясни, че тя няма да се чувства добре и че ще я мъчи... може и да разбере, че не е добре.
Друг вариант, както се е казвала сестричката, име което означава същото.

# 280
  • Варна
Здравейте, момичета!
Изпращам ви линк за събитие, което не мен ми изглежда интересно и мисля да посетя.

https://investormediapro.bg/event/forum_bremennost/

Хубав ден Nature Sunny

# 281
Здравейте, записвам се и аз.
На 28г съм от Плевен терминат ми е на 08.12.2022г
Предстои ми преглед на ехографа за пол и изследвания за синдром на Даун. 🙂

# 282
Здравейте,
Някой от вас следи ли се при д-р Анна Богданова в Токуда , София?
Имам смесени чувства затова моля споделете мнение и отзиви.

# 283
Здравейте,
Някой от вас следи ли се при д-р Анна Богданова в Токуда , София?
Имам смесени чувства затова моля споделете мнение и отзиви.

Може би е по-добре да пишеш в групата "Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори", където има повече момичета и може би там ще намериш информация.

# 284
Как сте момичета? Как се чувствате,симптомите започват ли да отшумяват?

Общи условия

Активация на акаунт