ДЕКЕМВРИЙски щъркелови доставки -- тема 3, 2022

• 45 180
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Здравейте,
вчера бях на преглед при АГ за ЖК. Нали в 9та седмица ми откриха Кандида и сега ми изписа глобули клотримазол, които да започна да слагам в 16г .с. по схема- 6 дни по едно, почивка 10 дни и после пак 6 дни по едно. Някой лекувал ли с това лекарство гъби? За пръв път имам и съм много шашната. АГ ми обяснява, как не са опасни за бебето и че доста бременни жени ги имам, обаче аз не мога да се успокоя.
Днес пък слушах една лекция на Имир за раждането... хмм, със смесени чувства съм. Ако сме позитивни по-лесно ще родим, аз съм позитивна, ама ме е страх и ще боли и в такъв момент как да си позитивен Joy

# 286
Как сте момичета? Как се чувствате,симптомите започват ли да отшумяват?

При мен едни отшумяват, а други се появяват. От няколко дни наблюдавам, че ми излизат едни ситни пъпчици по лицето. Вие имате ли такива и как ги третирате? Изнервено ли ви е? Станала съм доста чувствителна и лесно се изнервям на тъпотии. Бременноста не е толкова прекрасна явно Grinning ако някоя жена дойде и ми заобяснява колко е хубав периода на бременността, сигурно ще я ошамаря.

# 287
И аз съм се изнервила доста, нещо трудно и заспивам последните дни. Усещам като тежест ниско долу и все до тоалетната хвърча.

# 288
  • София
Аз освен бодежите, които ми казаха, че ще трябва да си ги търпя, защото са от срастванията от предишните ми операции и новия симптом е че оглупявам Flushed
оказа се че съм си объркала часа вчера при док, не е трябвало вчера да ходя а днес, прие ме де, ама... даже на листче ми го беше записала жената, ама кой да го гледа...

# 289
Май това за “baby brain” ще се окаже вярно. 😃 Аз онзи ден сложих телефона си в хладилника, забравих котлона и фурната включени. Забравям също някакви елементарни неща как се казват и определено това с честото пишкане се появи и при мен. Или ще ми се пишка или ще ми се яде, добре че се наспивам поне 😃

# 290
При мен всичко засега е добре ,от време на време имам главоболие и аз съм с пъпки от три дена. Но сравнително другите седмици се чувствам много по изнервена и се сърдя за всичко. Мисля , че повечето неща отшумяха и като гадене и 🤮. Бодежи и сърбеж в корема и аз имам. Искам да ви питам на зърното ми се появи нещо жълто , като коричка (притеснявам се да е нещо запушено или нз)все едно е изтекло нещо и е издъхнало нз много ми е неприятно да го пипам .. Моля за помощ съвет?

# 291
При мен всичко засега е добре ,от време на време имам главоболие и аз съм с пъпки от три дена. Но сравнително другите седмици се чувствам много по изнервена и се сърдя за всичко. Мисля , че повечето неща отшумяха и като гадене и 🤮. Бодежи и сърбеж в корема и аз имам. Искам да ви питам на зърното ми се появи нещо жълто , като коричка (притеснявам се да е нещо запушено или нз)все едно е изтекло нещо и е издъхнало нз много ми е неприятно да го пипам .. Моля за помощ съвет?

Наскоро четох, че и при по-ранна бременност е възможно да има появя на коластра, но масово жените не знаят за това и като им се случи се шашкат. Ако наблюдаваш някакви други промени може да се консултираш с доктор. Ако пък не аз бих изчакала до следващия преглед и да споделя с АГ.

# 292

Дами всичко наред ли е според вас изследванията от София ги получих днес?

# 293
Пъпчици по брадичката ми се появиха и на мен. От тези пубертетските с връхче😁
И аз имам тежест от време на време и ходя в 00 да видя да няма беля, въпреки че знам,че е нормално 🙂 Момичета,аз съм все изморена и ми се спи. Ужасно е. Понеже на работа знаят само шефовете ми и най-близките колеги другите с които работя много ми се чудят. Иначе не забравям за сега 🙂

# 294
  • София
Здравейте на всички нови членове на групата! Желая приятен престой и спокойна бременност Revolving Hearts

Ако има нужда от корекции в началния пост или съм изпуснала някого, пишете ми тук или на лично Simple Smile

Относно симптомите:

Около месец и половина не бях на този свят от умора, гадене, виене на свят, липса на енергия и желание за каквото и да било... Изобщо, всеки ден беше еднакъв с предишния.

И това в момент, в който не исках да казвам на никого още, а работата си тече. Добре че съм от вкъщи и някак добутвах до санитарния минимум дейност.

От 5-6 дни съм прогресивно по-добре и днес даже се събудих някак енергична. Чак ми е нереално Smile

Относно скрининга/първа фетална:

Днес трябваше да съм на рутинен преглед, а след 2 седмици на фетална/скрининг, но се оказа, че малкият фъстък е наддал достатъчно и отговаря вече на 12 седмица, та го отметнахме това.

При предишната ми бременност това беше страшният преглед, когато измериха увеличена нухална транслуценция, а сега е в норма и тя, и всичко останало. Утре ще си пусна и кръвните изследвания към скрининга, че отидох неподготвена и неочакваща, за да видим крайния риск, но то това всъщност няма огромно значение.

Така и така ни бе препоръчано от генетик да пуснем амниоцентеза при следваща бременност, за да изключим повтаряне на предишния сценарий. Та на 29.06 имам час за такава и после чакаме резултати за всички възможни генетични мутации (включително микроделеции), които са в разширения пакет на Геника.

Оптимистично настроени сме вкъщи след днес.

Да имате само хубави новини всички! Animal Paw Prints

# 295
Как сте момичета? Как се чувствате,симптомите започват ли да отшумяват?

През първото тримесечие нямах типичните симптоми с гаденето. Само лека сънливост и болки в гърдите и това, че вечер не мога да спя. Вече съм 14+4 г.с и сякаш сега се засилва умората, въпреки, че казват, че втория триместър тонуса се вдигал. Все още не мога да спя вечер, ходя до тоалетната по няколко пъти, което съвсем ми разваля съня. Кръвното е ниско, пулса висок.... Дано отмине, че идват жегите.

# 296
Здравейте, дами,

Следя ви, но до момента не смеех да пиша.. първа инвитро бременост, с много тежък мъжки фактор и на моменти съм доста притеснена 😳На 35г. от София, вече съм в 11г.с., другата седмица е ранния скрининг, но и двете лекарки плюс от клиниката в Турция ни препоръчват пренатален тест, заради тежкия мъжки фактор, понеже не сме правили ПИД на ембриона. И сега идва голямата чуденка на коя марка да се спра ? Д-р Ирина Маркова, която е едната лекарка при която се следя, препоръча Veracity, пакета Veragene. Четох че и Сигридов него препоръчвал, но предполагам, защото така или иначе си праща всички пациентки в Бодимед. Вие на коя марка се спряхте и доволни ли сте ?

П.С. И аз имам тези странни пробождания в ляво, даже при малко повече движение доста ме наболява и лекарката по ЖК каза повече почивка и но шпа.

# 297
Здравейте, дами,

Следя ви, но до момента не смеех да пиша.. първа инвитро бременост, с много тежък мъжки фактор и на моменти съм доста притеснена 😳На 35г. от София, вече съм в 11г.с., другата седмица е ранния скрининг, но и двете лекарки плюс от клиниката в Турция ни препоръчват пренатален тест, заради тежкия мъжки фактор, понеже не сме правили ПИД на ембриона. И сега идва голямата чуденка на коя марка да се спра ? Д-р Ирина Маркова, която е едната лекарка при която се следя, препоръча Veracity, пакета Veragene. Четох че и Сигридов него препоръчвал, но предполагам, защото така или иначе си праща всички пациентки в Бодимед. Вие на коя марка се спряхте и доволни ли сте ?

П.С. И аз имам тези странни пробождания в ляво, даже при малко повече движение доста ме наболява и лекарката по ЖК каза повече почивка и но шпа.
[/quote
Лека бременост и успешен финал. Аз правих Prenatest и Gene safe.Останах доволна добра организация на 7ми ден получих резултата от Prenatest от Германия, а на 14ти резултата от Gene safe от Италия.,на единият ден на английски, а на следващия на бг от генетик. Виж и  другите момичета и си избери ТОЗИ КОИТО ЩЕ ТЕ НАПРАВИ СПОКОЙНА!

# 298
Buterfly  честито. Ние сме с тежък мъжки фактор. Имам син от първо инвитро. Второ неуспешно и следващият месец забременях от 1 опит естествено ( имали сме контакт само веднъж) .. което твърдят, че не е възможно. Но ето в 11 седмица съм.

Та със сина ми правихме към Cellsgenetics. За жалост това е само за генетични, което не изключва всичко друго. Този път пак ще правим там. Съветвам те да направиш ФМ при добър специалист. При мен се наложи да пътуваме до София и да ме гледат Чачева, Чавеева и Димитрова ( МД София), но това при установен проблем. Добрият специалист би видял и при ФМ проблем.

И да завърша оптимистично, сина ми е добре. Минахме две операции и всичко е наред. Слава Богу, че не послушах част от специалистите и съветите им.

Успех ❤ Мъжкият фактор не означава проблем с детето.

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 17:44 от mmoira

# 299
При мен симптомите влязоха с взлом и накуп.Гадене сутрин , повръщане вечер , липса на апетит, тежест, бодежи ниско долу, болки в кръста, болки в гърдите, постоянна сънливост, главоболие, мноого често уриниране. Чаша вода с лимон и лед е най-добрата ми приятелка вече 3та седмица. Надявам се, че скоро ще отшуми, защото не мога да се позная. Но в крайна сметка всичко е с цел и ще се преживее ⭐

Общи условия

Активация на акаунт