Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (4)

• 42 835
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
  • София
В Бодимед са два вида Хепатит Б, но може и този да е достатъчен. Преди да го правиш обаче се консултирай дали може сега да направите инсеминацията, че част от клиниката излиза в отпуск август, както и в другите.

Мен точно това ме мъчи сега, чак не мога да спя от два дни, но ние сме за инвитро, а от 1 август ембриолозите са почивка. Трябваше вчера да ми дойде и да почнем, но ми закъснява, мен ми е нередовен по принцип и сега може да не стигне времето, а толкова ми се иска да направим опит още този месец, иначе оставаме за септември.

# 151
Niya ,надявам се времето да ви стигне и да може да опитате още този месец.И ние  вече не искаме да чакам минаха година и 7 месеца.А какво значи това ,че клиниката работи с бодимед?Те си имат собствена лаборатория ,нали ?Извинявам се за въпроса ,но не съм много запозната още с нещата.

# 152
  • София
Към клиниката е Бодимед, някои може би те си ги правят, защото излизат директно в тяхната система, за други дават номера за Бодимед. Но си е в самата клиника, не се ходи другаде. Станулов приема резултати и от други клиники, не задължава нищо.

В предишната клиника, в която бях пък работеха с Цибалаб. Имаха си клон в клиниката.

И двете лаборатории са добри. За тромбофилия правих в Геника.

# 153
Не знам дали кликиката има лаборатория, всички мои кръвни изследвания са осъществени в Бодимед (кръв ми взимат в Афродита). Моята  и на ММ вирусология също е в друга лаборатория и е на половината на цената. Не беше никакъв проблем.

# 154
По повод вирусологията - 140 лева на човек ни взеха, въобще не съм се сетила да питам за друга лаболатория, исках за един ден да мине всичко, но пък с радост бих си спестила някой лев. С една вирусология направихме 4 инсеминации, то не е толкова хубаво, че можеше още 1-вата да е успешна, но сега се надявам  инсеминация номер 4 да ни е на късмет и да имам положителен резултат другата седмица....

Сега гледам резултатите си от вируслогията и това са изследвали :
-Скрининг тест за Сифилис/Васерман
-Хепатит B ;
-Хепатит C;
-HIV1/Hiv2 ;
-Chlamidia trachomatis Ig G;
-Hbc - total AB

Vjara Vasileva - По повод NK клетки - д-р Станулов мен ме изпрати в Токуда да ги изследвам и съответно там ги изследвах. Аз имах основен пакет тромобофилии, искаше още 2 фактора и за тях ходих в Геника.

Niya- - стиснати палци от мен да се случат нещата още сега.

# 155
Благодаря ви за инфото.Надявам се всичко да се случи още този месец  за да не губим повече време 🌞.

# 156
Мацки, някоя с БХС да удари едно рамо?
Чакам си резултатите от скрининга за прееклампсия и Станулов каза, че ще ги качат в сайта. Но там дори не пише, че имам такива изследвания, стоят си старите, които съм правила там април месец. Има още време докато трябва да излязат, но преди докато съм чакала поне ги е пишело в системата. Чудя се дали да не им звънна Grinning

# 157
Inferiya, точно това изследване не съм правила, но в техния сайт винаги излиза чак когато има готови резултати. Последно и аз звънях да ги питам и така ми казаха.

# 158
Много интересно, моите излизаха още същия ден в системата, просто пишеше, че не са готови.
Ок, ще почакам Simple Smile

# 159
Здравейте,след кратко лутане реших да се преместя при доктор Станулов,след няколко години в друга клиника.Четох тук страхотни неща за него и нямам търпение да се запознаем лично.имам питане-тъй като ще местя ембриони от друга клиника,знаете ли дали ще ги изследват повторно за качество?водят се най-добро качество,на 5ти ден са,но съм толкова разочарована от предишната клиника и ненужни интервенции,че вече се съмнявам дори в правилното окачествяване на ембрионите.
Благодаря предварително на отзовалите се и...приятно ми е да се включа в групичката Ви Flowers Hibiscus

# 160
Момичета, забравих да питам доктора, а ще се видим чак в понделник - в деня на поставяне на хориомона постаява ли се и декапептила /сутрин/ и мериоферта /вечер/? Ние ще се видим в деня на поставяне на хориомона, но искам да си сметна общо колко дни ще ми продължи стимулацията с мериоферт.
И още един въпрос - самата пункция с пълна упойка ли е, защото сега в информираните съгласия, които ми дадоха  пише "в случая не се налага анастезия , свързана с отнемане на съзнание... Вие ще бъдете контактна, но ще се чувставате като замаяна..." а аз през цялото време си мисля, че ще бъда с пълна упокйка.
Благодаря ви

# 161
Аз си слагах до последно всичко. А пункцията е с упойка. Честно да си кажа не помня какво е пишело на информираните съгласия.

# 162
  • София
Каква е упойката, медикаментозна или епидурална? И мен ме вълнува това.

Започнах и аз стимулация, но все се сещам за въпроси след като съм си тръгнала. На Гонал и Мериофер съм. Не го питах какви странични ефекти да очаквам, от повечето подобни имам зверско главоболие и съм пила Парацетамол, но не го питах дали може, ако не издържам и продължава повече от ден.

Също все ми се върти в главата как стои въпросът със спешните случаи. Сега няма да се наложи, но след трансфер и особено положителен тест съм чела, че някои момичета са имали спешни изпълнения с кървене. Каква е процедурата? С друга болница ли работят. Какво се прави при нужда през нощта, когато не е удачно да се звънне на лекаря или пък има нужда от преглед.

Засега много ми харесва при Станулов, огромна разлика с предишната клиника, където също бяха любезни, но тук е много по-лично. Там не съм се чувала с лекаря, за всяко изследване ходих намясто да го разчитат. Тук не те разкарват за такива дребни неща, много е улеснено.

# 163
Упойката е през абокат. Будиш се като нов, без замайване и главоболие.
 Не съм имала страничниефекти от тези лекарства. При главоболие може парацетамол, но не прекалявай.
 За спешните случаи не знам.

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 22:38 от lady25

# 164
  • София
Благодаря много за отговорите! Малко ме плаши спиналната, изглежда ми болезнена, досега съм била само с медикаментозна - през абоката, но съм щастлива, че най-накрая стигнахме до инвитро. Знам, че може да не стане от първи или втори път, но от 10 години винаги съм имала усещането, че няма да стане при мен нормално (някаква вътрешна интуиция) и досега ходенето по болници го възприемах като излишно отлагане. Радвам се, че в Афродита бързо преминахме към него.

Общи условия

Активация на акаунт