Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (4)

• 42 746
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Кристиана Маринова се казва дамата.

# 76
Кристина Ангелова

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 15:18 от Mecha

# 77
Да, благодаря, сега погледнах в сайта и има две дами с длъжност биолог. И само един ембриолог. Поне това е качено на сайта, като информация.

@Mecha, относно неуспеха при оплождането, дадоха ли някакво обяснение? А относно незрелите яйцеклетки? Имате ли някакви придружаващи заболявания, ендометриоза, ИР? За съжаление в последно време имам чувството, че екипът е преуморен и наистина вече не съм убедена, че дават всичко от себе си..

# 78
Включвам се по повод последните мнения. Преди Афродита съм била в Щерев и в Токуда. А съм била и на консултации в още 2 клиники. Разликата с Афродита е от земята до небето и обратно. Като започнем от Д-р Станулов, който ми обърна толкова много внимание, каквото никъде другаде не са (а аз съм от пациентките с всички възможни странични усложнения и заплетен случай + нереално взискателна към лекари), минем през страхотната акушерка Симона, която с топлото си отношение всеки път ме успокояваше психически и завършим с ембриолозите Георги Дойчев и Криси (не разбрах цялото и име, но Докторът я наричаше Криси), която ми даде супер подробна информация, а аз разпитвах много подробно.

Въпреки, че започнах процедурата си в най-натоварения момент и имаха екстра много пациентки, Докторът ме викаше всеки ден на прегледи накрая, защото реагирах странно и ме следеше супер изкъсо. Никога не ме претупа, никога не бързаше да викне следващата пациентка, никога не забрави и какъв ми е случая, никога не отказа да отговори на въпросите ми. Отношение, което не съм срещала другаде. А и за разлика от предишните ми лекари, които винаги ми обръщаха очи, когато задавам по-медицински въпроси, защото съм чела нещо и се интересувам така ли е при мен, Д-р Станулов винаги ми отговаряше търпеливо.

А когато стигнахме до трансфера, ембриолозите бяха двама - Георги Дойчев и Криси. Той приготвяше ембриона, а тя ми даваше информация и асистираше на Д-р Станулов. Така че мисля, че работят заедно, а не се сменят.

И, за разлика от предишните клиники, в Афродита забременях от първи трансфер 🥰
Забелязах и разлика в техниката на Доктора за трансфера. А тя е важна, защото при "труден трансфер" и с твърд катетър успеваемостта пада (четох подробна статия за техниките на трансфер и процентите успеваемост, но отдавна и загубих следите).

С по-малко думи - смело препоръчвам целия екип. Heart

# 79
Mecha твоят дълъг протокол в Афродита ми напомнят моят дълъг протокол в Надежда (извинявам се, ако размивам темата). От 22 извадени яйцеклетки, само 13 зрели   - 2 ембриона. До 5-ти ден остана само 1 при това, след ПИД небалансиран. Обяснението - некачествени яйцеклетки. След смяна на клиниката (вече в Афродита) и промяна на протокола резултатът вече беше различен. Според мен не си реагирала добре на стимулацията. Възможно ли е да е било и хиперстимулация? Спомням си, че в по-предните постове имаше и зацапване, преди пункция. За неправилно таймиране няма да говоря, но не може да бъде изключено. При този резултат при всички случаи ще променят протокола. Най-вероятно с по-лека стимулация. Най - лесно е неуспеха да се обясни с некачествени яйцеклетки. Важно е да има промяна в подхода, след подобен резултат. Това първо инвитро ли беше при Вас?

# 80
Благодаря много на последните две момичета за мненията и коментарите. Вдъхнахте ми голяма доза увереност, тъй като съм в процедура и освен хормоните, ме е обвзел лек страх от непознатото. Знам, че понякога изглежда, че искаме твърде много от докторите, а все пак и те са хора, вероятно страшно натоварени от отговорната работа. Но все пак и залогът при нас е висок.

# 81
Здравейте!
Celeste_10, нямам придружаващи, поне не и тези изброените от теб, пък и други не са ми откривали.
Неуспехът ми обясниха само с некачествени яйцеклетки, това е. Не можаха да ми дадат повече информация, въпреки че питах. Като ида при Станулов на преглед на първи ден от цикъла, ще го разпитам по-подробно.
Той винаги ми обяснява, ако трябва по няколко пъти, за да съм спокойна и разбрала, доколкото мога да бъда. Обръща ми много внимание и ми отговаря на профанските въпроси. Симона е супер също - мила и успокояваща. Работи с желание и винаги се интересува как съм. Не мога да кажа как е работил екипа преди това, но от написаното от мен сега си личи, че съм доволна от сегашната му работа с мен Simple Smile
Hrisi-An, да, първо инвитро ми е. Реално няма с какво да сравнят преди това. И аз си мисля, че нещо не съм реагирала по план и затова се е получило така, ще го питам със сигурност. Просто като чух няколко пъти некачествени яйцеклетки и си “вкарах филма”, че съм некачествена и стара (33) и се шашнах. Но да, звучи малко по-леко твоят случай. Но всичко вървеше добре и докторът беше много доволен- фоликулите бяха много близки на милиметри и 8-9 на брой. Аз се притеснявах, че ще презреят, а то се случи нещо различно. Но да… различни организми, и ужасно трудна материя.

# 82
Здравейте момичета!
  Kris_ti , много се радвам за теб! Знаеш, че аз вървя по твоите стъпки. В момента съм в стимулация, 7- ми ден от МЦ. Дано да имам същия късмет като теб! Стискам ти палци за леко бременеене!

На всички останали искам да кажа, че сме в най- добрите ръце. Да, всеки организъм е различен и може би не при всички ще се получи от първия път, но имайте вяра. Д- р Станулов е невероятен и ще направи каквото трябва, за да стигне до така мечтаните People Baby

# 83
Момичета, не губете надежда! Писала съм по-назад моята история. Д-р Станулов е прекрасен специалист и със сигурност сте в добри ръце! Бременна съм от първи опит при него, в момента се следя при д-р Вецев, които е на същото мнение! Имайте вяра и търпение , колкото и да е трудно! Намерете своя си начин да повярвате, че нещата ще се случат! Успех на всички !:heart:

# 84
Лейди25, стискам ти много силно палци и се надявам да повлека крак и още този месец да си бременна 🍀

А за некачествените яйцеклетки - и моите са били некачествени. С морфологични дефекти и с признаци на стареене. От 7 яйцеклетки се оплодиха едва 3, от които едно ембрионче остана в арест още на ден 2, а едно забави развитие. Реално само едно ембрионче стигна до бластоцист на 5ти ден и в момента има сърдечна дейност. Другото ембрионче го замразихме на ден 6.
Така, че понякога и едно ембрионче е достатъчно, не губете вяра. Аз бях загубила всякаква вяра, но ето, че останах изненадана 🐣

# 85
Момичета писала съм много пъти в темата. Искам всички да забременеете и да стигнете до успешен финал, пожелавам ви го от все сърце. Доктор Станулов е прекрасен и всеотдаен.  И помни всяка една пациентска( евала му).
Аз имам общо 7 трансфера с три бременности. И две живо родени дечица. Едното родено на 40 г, другото на 43 г.

# 86
Мацки, мъжете пускат ли ги на ФМ да зяпат конкретно при Станулов? Да знам дали да пратя ММ за закуска, вместо да чака в коридора Grinning

# 87
Аз моят го водих на прегледа когато чухме сърчице, така че би трябвало и за ФМ да може да влезе.

# 88
За сърце влезе, макар че не знаех че ще го пуснат, просто си чакаше отвън и го викнаха в последствие Simple Smile За феталната се чудя дали ще влиза Simple Smile

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 12:06 от Inferiya

# 89
  • София
Inferiya, пускат.
Аз когато ходих да чуем сърце,  Станулов ме пита, къде е мъжа ми, а аз "Ами, в нас" и той - " Е няма ли да дойде да види бебето?"
Хахахаа , а точно преди това се разправяхме с мъжа ми вкъщи, как нямало да го пуснат, че той чак се сърдеше... После дойде на ФМ и много се вълнуваше.
Доктора е Heart

Общи условия

Активация на акаунт