Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (4)

• 42 118
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, момичета.
Ще правим първо инвитро и се чудех, как процедирате. Работите ли в деня на пункцията и в деня на трансфера? Ако не - болнични ли взимате, обикновен отпуск или отпуск за инвитро? Ако е последното, какво се прави точно? Той за цял ден ли се дава или имаме право да отсъстваме само определени часове?
Извините ме, ако не е за тази тема.

# 691
Аз си взимах отпуск само за деня на пункцията и деня на трансфера; само последният път си взех седмица отпуск след трансфера. Болнични не съм пускала, защото не исках в работата ми да знаят, че правим инвитро. Но знам, че може да се вземе 14 дни болничен за инвитро процедура, т.е. от пункцията до теста (ако не бъркам).

# 692
Аз ползвах по един ден за пункцията и трансфера. Аз също не желаех да се разбира в работа, а и не съм имала нужда от повече дни. Може би зависи от типа работа, моята е на бюро

# 693
Аз си взех 14 дни от личната лекарка с друга диагноза (само не вирус). Тя знаеше, че правя инвитро процедури от години и дъщеря и също е правена с инвитро и ми влизаше в положение. Така бях в болнични и за пункцията, и за трансфера, и след това до теста, защото избрах да лежа (не супер стриктно, но предимно си лежах вкъщи до теста и не вършех никаква работа). Ако имате някакъв хроничен друг проблем е лесно да ви измислят за какво да ви дадат болничен. При мен даже не беше лъжа, защото тогава ми се обостри хроничен проблем, които си имам от години.

Втора опция е да си ползвате годишния полагаем отпуск. Аз си го пазех за стимулацията и си ползвах дните тогава.

След пункцията ще ви боли + ще сте замаяна. Не е ниикак подходящо да работите. Няма да можете и да шофирате (не се и опитвайте - ще сте опасна и за себе си, и за околните). След трансфера принципно може да си вършите някаква работа на бюро, но аз избрах друг подход и не се возех в кола, за да няма вибрации и дупки.

От клиниката не издават болнични, мисля, че нямат права за това, защото са МЦ.

пп. Да, Tessaria е права в следващия и коментар - дават бележка, с която ЛЛ може да издаде болничен, но в него ще пише, че е за инвитро.

Последна редакция: пн, 31 окт 2022, 17:02 от Kris_ti

# 694
От клиниката не издават болнични, мисля, че нямат права за това, защото са МЦ.

Така е, но дават някакъв документ, който носиш на личния лекар за да ти издаде болничния.

# 695
И аз по време на стимулацията съм си взела годишната отпуска и сега след трансфер съм взела болничен за 14 дни от личната лекарка,но не за инвитро.И чакам с нетърпение деня на теста.Но после не искам да се връщам на работа и не знам как точно да организирам болничните?Знаете ли от коя седмица ви се полагат болничните от 180 дни и тъй като д-р Станулов искам да сме следи до 13 седмица,преди това той може ли да препоръча АГ,което да може да издава тези болнични?Моля за съвет.

# 696
И аз по време на стимулацията съм си взела годишната отпуска и сега след трансфер съм взела болничен за 14 дни от личната лекарка,но не за инвитро.И чакам с нетърпение деня на теста.Но после не искам да се връщам на работа и не знам как точно да организирам болничните?Знаете ли от коя седмица ви се полагат болничните от 180 дни и тъй като д-р Станулов искам да сме следи до 13 седмица,преди това той може ли да препоръча АГ,което да може да издава тези болнични?Моля за съвет.

Те не се полагат, а са по показания - заплашващ аборт. Ако имате проблем с бременността, например кървене, хоспитализиране и тн. Издава ги лекар, който води женската консултация и се удължава с комисия. Докторът трябва да работи със здравна каса, но има някои следящи частни лекари, които могат да издават - като в Надежда и Щерев, например, тоест където си е болница с база за хоспитализиране, раждане и тн. Аз съм в такъв болничен, защото имах и кървене, и контракции, и бъбречни кризи и ме хоспитализираха.

# 697
Благодаря на всички!

# 698
Моят болничен си беше 14 дни от личния с вирусно заболяване , бях го предупредила за ин витро , но пак си пуснал вирусно .Не сме имали абсолютно никакви проблеми .
След пункцията ти трябва 3 дни да си почиваш и лежиш особено ако искаш и можеш да правиш свеж трансфер

# 699
Моят болничен си беше 14 дни от личния с вирусно заболяване , бях го предупредила за ин витро , но пак си пуснал вирусно .Не сме имали абсолютно никакви проблеми .
След пункцията ти трябва 3 дни да си почиваш и лежиш особено ако искаш и можеш да правиш свеж трансфер

Вие няма да имате проблеми, клиниката, която е направила инвитро на жена с вирус - тя ще има проблем. Има законови изисквания да не се правят процедури при наличен вирус.

# 700
Задължително ли е да се лежи няколко дни след пункция и преди нея трябва ли да се направят консултации с други специалисти, чела съм за кардиолог, но доктор Станулов не ми е споменал?

# 701
Аз не съм правила, а имам вроден лек проблем със сърцето. Упойката ли те притеснява? Ако, да - можеш да си направиш консултация, никой няма да те спре. Simple Smile  Преди лапароскопия и лапаротомия се прави консултация, ако има проблем, иначе - не.

пп. А дали е задължително да се лежи - ако си с хиперстимулация - да, но ако не си - не. Но ти ще искаш да си лежиш, защото пункцията боли. Мен ме боля мноооого, ревях при пишкане и едва се движех 2-3 дни. И първия път в друга клиника пак бях така. А бях с малко яйцеклетки, явно съм много чувствителна.

# 702
Притеснява ме само да не съм изпуснала нещо задължително Grinning Последно бях на кардиолог миналата година след изкаран Ковид и всичко беше наред.
Аз съм на лека стимулация с Фемара в момента, утре съм на преглед и се вълнувам за следващата стъпка.

# 703
Аз и да исках не можех да се движа много преди пункцията, защото ме боляха "корите с яйца", в които се бяха превърнали яйчниците ми Joy след пункцията почивах само същия ден и след това бях обратно в джаза Simple Smile Имах хиперстимулация, за съжаление, но беше лека форма.

# 704
Аз също не съм лежала след пункцията, болеше ме само няколко часа след нея. На следващия ден нищо ми нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт