Лято горещо се задава, ДЕКЕМВРИйче на половин годинка скоро става! (Тема 4)

• 16 986
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Дами с жегата как процедираме? Пускате ли климатици в стаята в която са бебоците?

# 451
Дами с жегата как процедираме? Пускате ли климатици в стаята в която са бебоците?
Не пускам още климатик, спим на отворен прозорец, за сега е добре. Като стане по-топло ще пускам докато сме в другата стая или на разходка. Не съм привърженичка да спя на климатик.

# 452
Аз също не пускам климатик в стаята.Тези дни си сложихме климатик в хола и сега, когато сме в спалнята пускам климатика в хола,а когато сме в хола пускам този в спалнята.Коридора ни е къс,така че се усеща разхлаждане,но не прекалено,както ако е в същата стая климатика.За сега сме така пък ще видим след време как ще е

# 453
Нашият климатик е в коридора и охлажда и спалнята, и хола. Работи от 8 до 8 в повечето дни. Като станем сутринта вече е 28 градуса, няма как без климатик. Вечер си отваряме терасата в хола и за сега охлажда и до спалнята.
Butterfly супер идея за маслото от лавандула, то май по принцип не е вредно за бебета като някои други масла, нали?

# 454
Леле, за кашите - аз тотално се оплетох вчера с въвеждането на ориза. Направих пълна доза АМ и сложих горе-долу 2-3л каша. То стана абсолютно течно с парченца. Отсипвах мляко в купичка и добавях каша, стана някъде двойна доза от тази за въвеждане. Не съм въвела плод още. Като цяло му хареса, но не му засити толкова, колкото очаквах - беше си доста гладен за вечеря. Явно съм дала ударна доза. 😀

След кашата приемат ли вода вашите бебоци? Не иска вода, а течностите се намалят 😕

Голямо мазало е с премахването на дремки, случи се да заспи нощен сън и в 18.55. Съответно докато на нашия организъм му се доспи минава време, а аз с моите цикли на 3ч имам крещяща нужда. Вчера успях по-рано да се насиля да ми се приспи и добре че, защото имаше извънредно включване - предполагам не само от глад, но и жажда след ориза. Иии отново заспах по изгрев, когато става той, то вече това е нормата. 😂😢 В събота отивам да пускам пак за щитовидна, дали не откача и тя in the background 😀

Тара, поръчвала съм и директно от Моравско село, ако не се лъжа. И от myfarm.bg 😊

# 455
Леле, за кашите - аз тотално се оплетох вчера с въвеждането на ориза. Направих пълна доза АМ и сложих горе-долу 2-3л каша. То стана абсолютно течно с парченца. Отсипвах мляко в купичка и добавях каша, стана някъде двойна доза от тази за въвеждане. Не съм въвела плод още. Като цяло му хареса, но не му засити толкова, колкото очаквах - беше си доста гладен за вечеря. Явно съм дала ударна доза. 😀

След кашата приемат ли вода вашите бебоци? Не иска вода, а течностите се намалят 😕

Голямо мазало е с премахването на дремки, случи се да заспи нощен сън и в 18.55. Съответно докато на нашия организъм му се доспи минава време, а аз с моите цикли на 3ч имам крещяща нужда. Вчера успях по-рано да се насиля да ми се приспи и добре че, защото имаше извънредно включване - предполагам не само от глад, но и жажда след ориза. Иии отново заспах по изгрев, когато става той, то вече това е нормата. 😂😢 В събота отивам да пускам пак за щитовидна, дали не откача и тя in the background 😀

Тара, поръчвала съм и директно от Моравско село, ако не се лъжа. И от myfarm.bg 😊
Защо направи първо адаптираното мляко? Нали ще даваш каша. Първо си превари водата, като истине до 50 градуса, прибави кашата разбъркай до хомогенна смес  и тогава сложи от млякото и бъркай. Не е нужно да се разрежда отделно адаптираното мляко, то ще се разтвори и в кашата.

Митко също не иска много вода, пие, но дали има 10-15 мл за деня.

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 13:07 от Titanka

# 456
  • до най-прекрасния мъж
Връщаме се от педиатър. Моята госпожица е станала точно 8 кг и 67 см, ми кюфтенце си е, какво да я правя. Даде направление за кръв и урина и за ехограф. Аз бях вече записала час за доктора, че при нас става трудно. В понеделник сме на ехография и евентуално или понеделник, или четвъртък на кръв. Обадих се в Селена, понеделник и четвъртък от 10 до 11 взимат на бебета. Някой ако знае хитринка за урината, да сподели.
Иначе, за кашите процедирам с приготвянето така - оризовата е млечна, така че добавям само вода, колкото преценя, че искам да стане. На кутията пише 45 гр каша и 160 мл вода. Аз правя 1/4 или 1/3 порция. В общи линии слагам в купичка 10 гр каша, 30 мл вода и става ОК. Елдата пише на 19 гр каша, 160 мл вода. Аз слагам 5 гр елда, 1 м.л. мляко от нейното и 40 мл вода. Става 50 гр готова каша. Иначе, така на око не може да се уцели. Тя после се сгъстява още малко, особено елдата.
Нови групи храни няма да давам, от 7 навършени ще започнем с глутена. До тогава трябва да съм въвела месата и жълтък. Със зелен фасул каза да не бързам, така че имам за 3 седмици да дам банан, спанак, тиквичка, зелена чушка, царевична каша, пуешко, заешко и жълтък. Мисля, че е съвсем постижимо. За риба каза, че е рано. Мога също да дам пъпеш, диня, ако ги вместя, но едва ли.
Глутен аз ще въведа овес с каша, ръж с каша и пшеница с домашен бял хляб. Всяко ще давам по 1 седмица или като микс от каши, или чиста каша. 1 месец трябва всеки ден да се дава глутен, за да се счита за въведен. Не става с 1 път само.
Сега се храни така:
1. 190 мл АМ
2. 190 мл АМ
3. 150 мл зеленчуково пюре/зеленчуково-месно/+50 мл АМ с тенденция да увелича пюрето и да спра АМ. До 7 навършени ми е цел да се случи
4. 70 мл каша с плодово пюре (50 мл каша, 20 мл плод)+120 мл АМ с тенденция да увеличавам кашата и да спра АМ. До 7 навършени ми е цел да се случи.
5. 190 мл АМ
От 8 навършени ще започнем с предлагането на закуска. Така говорихме с педиатърката. Ще видим дали ще се получи точно така.
Климатик пускам, на 24 гр в спалнята, иначе не се живее. Но пускам, когато влезем вътре, за да се охлади постепенно, на най-слаб вентилатор. Сутрин бива, но следобед нищо не помага, нито изолация, нито дограма, нито пердета. Вътре става 26-27 градуса.
За комари препоръча Занзи, но аз засега не съм мазала. Ние вечер сме вкъщи.
Мария стана в 7.20 тая сутрин. Не успя да заспи на път за педиатърката, на което се надявах. Заспа чак в 10, орева света преди това. Спа 30 мин в колата на връщане. И сега едва я приспах за 2ра дрямка. 30 мин се стряскаше през 5 мин. Какво беше това чудо не знам. Вместо в 12.50 заспа в 13.20 и в 13.40 се пробуди. Дано дозаспи, че е много уморена. Днес денят е тотално мазало.
Много сте изписали, щях още нещо да пиша, но вече забравих. Стана 100 км пост, извинете ме.

# 457
Ние също се връщаме от педиатъра. Митко тежи 8, 800 кг и е висок 70 см. Каза да започвам да давам по половин жълтък и месо през ден, както и да започвам глутеновите каши, а аз съм захранила само с оризова и елда, просо няма да давам, а царевица е ял само веднъж. Поне ще давам още една или две седмици от тях и тогава ще започна глутеновите. За количеството каша каза, че може до 140 грама, но с плод  или плодово пюре.

Дадени направление за кръв и урина. Каза да се вземе урината с пликче, но с баткото, когато взимах, като бебе не успях с него. Каза, че не е добре с памук, понеже ще покаже белтък. Ако не успея с плика, ще го изпикавам в гърнето.

Даде ни и направление за бъбреците.

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 18:39 от Titanka

# 458
Момичета аз щях да звъня в Селена,но ни излезе непредвидена работа и още не сме пуснали изследвания.Накрая може и просто в някоя лаборатория да отидем,ще видим.За захранването въвела съм-тиква,картоф,броколи,пащърнак,карфиол и ябълка.Предстои да въведа-морков,бял морков,тиквички,спанак, сладък картоф,грах,батат,круша,сливи и оризова каша.По-нататък вече още някои безглутенови каши, жълтък,меса и глутеновите.Направо не знам как ще ми стигне времето.От началните плодове и зеленчуци дали пропускам нещо,да си допълня списъка?

# 459
Браво на порасналите бебоци! 🍀

Да помоля за съвет аз относно разходки, режим и спане? Сутрин се чувствам ужасно, а и той бързо се изморява, не му стига нощния сън като че ли и горе-долу едвам 2ч е интервалът на будуване, понякога и по-малко. За разходка като време става, ако съберем сили и побързаме, но и има проблем - нали първата дрямка трябва да е най-дълга (или поне да не е къса). Бебчо обаче не спи в количката. Късмет, ако въобще заспи, че и да изкара 20-30тина мин. И нашите разходки всъщност се превръщат в пречка за здрав дневен сън и поне някакво подобие на режим.

На обед са жеги, а и настава яяяяко мазане с пюре. После прави дълга дрямка, засега е около или малко над 1ч, ако всичко му е наред. И идва следобед да се разходим като стане от този сън с надеждата да заспи за малко в количката преди нощния. Даа, ама не.

Прави 3ч+ последен интервал, днес 4ч. и голям рев за заспиване. Бутам, бутам навън, но се прибирам като виждам, че не се получава и не ми остава много време за храна и приготовления за лягането. И той се изнервя на макс вече накрая. Правим повече от 3ч и заради опитите за приспиване поради нервността. Разходките нещо не ми се вписват в изчисленията - успешни са като наваксва дневния сън с последната дрямка, но тя пък не е подходяща да е толкова дълга. 😅

# 460
Сутрин е невъзможно да излезем, понеже от 9 до 10 часа спи, а към 11 вече иска да яде. Разходките ни са  повече следобяд, но пък от 18:30 започва едно мрънкане за къпане и спане, до 19 часа трябва да сме вкъщи. А от 4 часа започва мрънкане за сън и не заспива.

# 461
Е дами официално вече съм сама. Бившият ми вече мъж даже си има нова женичка и междудругото ми е адашка. Но това как да е. Малкия от последната консултация ми е наддал 200гр. Активно си яде и пюре и почти винаги пълна порция мляко.

# 462
Нямам думи. Безкрайно съжалявам, Габи. Грозно, отвратително грозно. Докато ти се възстановяваш и береш душа, а малкото човече ТЕПЪРВА едва е заяквал, той явно е имал други грижи и приоритети. (10000 🤮 човечета) Долу, долнище, ДЪНО!!!! Да е щастлива новата, часовникът й тиктака вече, до следващата.

Ако имаш нужда да си поговориш с някого, моля те - пиши, ще се радвам да те подкрепя с каквото мога. Срам за мъжете е този, ЛИГЛЬО!!! Че и за второ ти говореше! Бяга при първия проблем и трудност 🤮

Бъдете силни, здрави, щастливи и мъдри с беб! ❤️❤️❤️

# 463
Благодаря ти dee каза, че след като сме се разделили тогава е започнал да излиза с нея, та даже е спал с нея... Иронията е, че е племенница на една колежка. Аз го пратих да кърти в колежката, и там се запознали... Сега и цикъл ми закъснява...

# 464
Габи, много се ядосах на твоя хубостник. Едва ли някой вярва, че са заедно след раздялата ви. По-точно за това е раздялата. Дано не си бременна пак, той не заслужава. Но дори и да е станало, то ще е твое. Аз съм самотна майка с две деца и те ми дават сили да живея и продължа напред. Децата си порастват и тръгват по пътя си.

Общи условия

Активация на акаунт