Йоркширски териер - тема 13

• 42 888
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
  • До сърцето...
BarbaraSturm, стискам палци, лечението да мине добре и да оставите тези неприятности зад гърба си.
Голям бонбон е малкия! Hug

# 136
Дано бързо се повлияе от лечението.
Много са кекави тези йоркита ,аз също преминах през две хипогликемии и гиардия.
Тест за гиардия заради изхожданията правени ли са?
Моя маймун след лечение за гиардия ,започна да се храни ,но и стреса , че е на ново място също оказва влияние.
И аз купувах различни видове храна ,пастет ,какво ли не ,но едвам хапваше.

Давайте всеки ден глюкоза щом не яде,мен така ме бяха посъветвали,за да не прави кризи.
И нашия беше станал ,дроб ,беше нещо кошмарно ,давах мед ,то не поема ,че накрая тикнах назад в гърлото чак и тичах при вет.
Добре ,че си бяхме в нас с малкия ,по време на пандемията ,че ако не бяхме ,не ми се мисли ..
Е освиряса се докато стигнем ,сложиха му там някаква инжекция и се оправи ,но беше нещо страшно за мен.

# 137
Да, ужасно беше, направиха му троен тест, но за кои 3 паразита точно не знам. Последната проба е чиста от вчера, но все още от време на време изхожда течно, и понякога има и кръв. Не е на 100% и продължаваме антибиотика 3-та седмица, но вече през устата, защото от всекидневните инжекции много се травмира и отделно бутчетата ще му станат на бучки от толкова бодене. Sad за сега всеки ден ходим да го прегледат, има подобрение, но е много много бавно. Държа си 2-3 спринцовки от пасатата с глюкоза за всеки случай, и го наблюдавам иначе. Ние сме си вкъщи всеки ден с мъжа ми, това поне ме успокоява.

# 138
Здравейте , налага ми се да сменя козметика на моя любим  косматко ,понеже я поръчвах от една грумърка ,а вече не изпращали с куриер , а само на място.
Та приемам предложения за козметика.
Зачетох се в така хвалените Ив сан Бернард ,поне имаме в нашия град ( като по чудо..)

# 139
Ние ползваме балсама, много хубаво мирише, много мекичка става козината, шампоана ни е на друга марка. В една група обаче така ги плюеха.....та не знам, явно си е до организъм пак

Този полваме ние, харесва ми:
https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/artero-27914/artero-hidratant … zina-250-ml-55284

Тези съм срещала да хвалят, като свършим мисля да ги пробвам
https://www.bubble-buddy.bg/shampoani-za-kucheta

и още едни много хвалят, бг бяха, ще потърся
https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/zara-essentials-28118/made-fo … poan-400-ml-63642

Аз пък забелязвам, че и пада доста козинка сега като я реша. Има ли смяна на козина при тях?

Последна редакция: пн, 07 ное 2022, 13:46 от R@N

# 140
Здравейте , налага ми се да сменя козметика на моя любим  косматко ,понеже я поръчвах от една грумърка ,а вече не изпращали с куриер , а само на място.
Та приемам предложения за козметика.
Зачетох се в така хвалените Ив сан Бернард ,поне имаме в нашия град ( като по чудо..)

Ние използваме тази козметика и сме изключително доволни.

# 141
Може ли да кажете коя серия  точно ?
Искам мека и ухаеща  косичка с блясък.

# 142
Може ли да кажете коя серия  точно ?
Искам мека и ухаеща  косичка с блясък.
Използваме продуктите в черна бутилка- шампоан и маска.

# 143
Здравейте, да Ви кажа, че кучето вече е добре! След като излекувахме Изоспорозата, обаче, продължи да има разтройство и да ака кръв. Оказа се, че собственика на развъдника му е лекувал паразитите с човешки нурофен и му е докарал язви. Включиха го на втори антибиотик инжекционно, отделно инжекции с Б-комплекс и пробиотик, както и някаква витаминна паста допълнително. След 4 седмици на ежедневни инжекции най-накрая кучето се храни нормално, не е отпаднало, и вече няма разтройство. Дори успя да качи 500 гр. Седмица след приключване на антибиотиците го ваксинирахме с втора ваксина, като навърши точно 3 месеца, но вече много закъснявахме. Това е снимка с едната му ветеринарка в дългоочаквания ден на ваксината. Относно човека от развъдника.... позорно е, да гледаш кучета и да нямаш душа, а да ги виждаш само като торби с пари. Искаше ми се да има начин и механизъм, според който да бъде принуден или да ги гледа поне по някакъв стандарт или да се прекрати, но за съжаление такъв няма. Успях да спася само едно кученце от него.

# 144
  • До сърцето...
Душичката той Heart Да се оправя бързо и да расте здрав!

# 145
Радвам се ,че вече е добре малкия сладур ❤️

# 146
Относно човека от развъдника.... позорно е, да гледаш кучета и да нямаш душа, а да ги виждаш само като торби с пари.
Истинските развъдници са малко, кученцата са много скъпи и се гледат както трябва. Другите са разплодници на търгаши.

# 147
Браво на сладурчето, а и на вас за борбата и усилията. Вече всичко да е наред и расте здраво, силно и весело. На този човек трябва да се наложи глоба или и аз не знам какво. Това си е убийство направо, те също имат душички и страдат милите. За съжаление у нас няма такива закони, поне е хубаво да се знае човека кой е, ама може и да имате вие проблеми, вместо той. Дано лошото е зад гърба ви и само хубави моменти да имате с мъничето. Не сте закъснели с ваксини и разходки, то и времето вече се разваля, та...ще наваксате всичко, важното е, че кученцето се е преборило и сте попаднали на добър ветеринар.

# 148
Подайте сигнал да го проверят тоя изрод дали въобще има лиценз и в какви условия отглежда кученцата!!! Аман вече от изроди дето не могат да изкарат 5лв. и тръгнали йоркита да развъждат!! Кученцата ги имат за стока, абсолютно безмилостни са към тях и тяхното страдание!!!

# 149
Благодаря на всички! Франк е вече цяло кило и 700 гр. хапва си доста добре, скача, дивее и дори му биха трета ваксина на 28.11. Мога да дам абсолютно положителе отзив за всички ветеринари в БестВет Стрелбище, София. Те успяха да се преборят с всичко без хоспитализация и действаха абсолютно бързо и адекватно.  Чакаме още седмица-две и ще покоряваме парка. Ако някоя от Вас е около южния, ще се радвам да ги запознаем. Притеснява ме, че изоставаме със социализацията и досега си е играл само със семейство и роднини от близък кръг и никакви кучета. Радва се на всички като го водя на лекар, но няма как да го пусна за сега.

Общи условия

Активация на акаунт