Йоркширски териер - тема 13

• 42 896
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
  • В.Търново
Нашата е на 1г. и 2мес, но и до сега се страхува от други кучета , че и котки. Хем е извеждана. То си е до характер, може би.

# 151
Абсолютно си е до характер, като при хората Stuck Out Tongue
Нашата няма проблем с общуването, даже с доста по- големи от нея екземпляри

# 152
  • Sunshine state
Нашият си е страхлив и не обича контакт с други кучета, дори по-малки от него. Не го и насилваме, в край на сметка като го е страх. С хората обаче няма никакъв проблем и е готов на всичко за всеки. Много е любвеобилен дори с напълно непознати. Sweat Smile

# 153
Благодаря на всички! Франк е вече цяло кило и 700 гр. хапва си доста добре, скача, дивее и дори му биха трета ваксина на 28.11. Мога да дам абсолютно положителе отзив за всички ветеринари в БестВет Стрелбище, София. Те успяха да се преборят с всичко без хоспитализация и действаха абсолютно бързо и адекватно.  Чакаме още седмица-две и ще покоряваме парка. Ако някоя от Вас е около южния, ще се радвам да ги запознаем. Притеснява ме, че изоставаме със социализацията и досега си е играл само със семейство и роднини от близък кръг и никакви кучета. Радва се на всички като го водя на лекар, но няма как да го пусна за сега.
Папи е много социален и активен. Досега нито едно кученце не е залаял или ръмжал, но него редовно го пренебрегват, та чак ми жал ставаше. Щом излезнем и се оглеждаше за кученце какво и да е -малко, голямо, независимо от пол или порода. Като го подминеха и той скимтеше. Сега се чуди или се обръща и стои гледайки...бе направо...жал да ти стане. Едните не били социални, другите били стари, третите били особени и не харесвали никой, бе направо...Само с две дами си играеше, ама едната не я виждаме вече, а и другата май по различно време я разхождат. Споделих с вета, ами...чудеше се. Той по принцип е игрив, всеки иска по муцунката да докосне и поздрави, като бебе беше направо смешен, но и ме беше страх, ама..хората също ги закача, а деца обожава. Не знам, мен ме е страх с големите, може да го настъпят неволно или наранят, дори едни го настъпиха по гръбчето и т.н. Та...просто някои са по-енергични и весели май, то им личи и по изражението ...ми  бил игрив и весел, добряк, уж любимец на вета)). Трябваше Лъки да го кръстя. Хубаво е да са социални и се срещат знам със себеподобни. Не може да са изолирани,  не е добре за кученцето. На мен ми е първо кученце и не знам нищо за отглеждането, но така ми каза вета, ама като няма с кой и ти става жал да ти е отхвърлено кученцето и то да се чувства ...ми като хората някак.
Та си мисля е хубаво да са поне двечки някъде в семейството или поне да се срещат и играят, ама си е трудно с времето. Ние също сме до Южния парк близо и бихме се разходили заедно ,но сега пък аз имам проблеми и хич не ми е спокойно и с времето съм ограничена (то не сме съвсем близо, ама не сме и далече) Може би при по-хубаво време и да сме по-свободни с удоволствие бихме се срещнали, пък дано се харесат)) Папи е на 10 месеца, вече е над 4 кг обаче))) Но пък е дългокрак)) Май, като истинска мама се изказвам , но...бе не ми харесват детето бре(( Направо ми става лошо, като чуя колко били особени някои кученца и как това-онова, ама-ха. Мда сериозно, хубаво е да играят и си общуват по кучешки, защото иначе се затварят, като пораснат и както един симпатизант на Папи за неговото си кученце казва-все едно има табуретка вкъщи.  Друго женско йорки пък е толкова затворено и просто си е такава от малка, казва човешката му мама. Явно си е до характер, но и трябва да се срещат, да се движат, да не са затворени съвсем, те нямат друг свят иначе.
Ние имаме сега и друг проблем. Едното кучешко зъбче не му пада млечното. Май ще трябва с упойка да му го вадят(( Питах и за цени на Нишава, не знам как се казва клиниката, те май са от Стрелбище били общи и се разделят, но като чух цената за едно зъбче вадене и ...ми то и аз сега правя зъби, ама...оффф. Та някой вадил ли е млечни зъбки и къде, доволен ли е, че трябва май и с това сега да се подготвя. До една годинка не му ли падне ще се вади и се чудя пък дали да не го кастрирам тогава, то женска няма да го иска май-май, че и трудно се намират, та...ама пък да го правя на евнух ми жал, бе голяма драма ми е, направо съм се филмирала кучешката)))

ПП Може, като малко ми се разминат проблемите да ви пиша на лично и ако на вас също е удобно да се уговорим за разходка. Сега просто...съм в пълна дупка и ...малко да живна и след празниците, ама пък и времето няма да е хубаво, та...знам ли. Но...все ще се видим, да са здрави само , дори и пролетта пак няма да е късно, ние сме млади и тепърва ще опознаваме света и живота))

# 154
Предупредиха ме и мен, че им падали зъбите трудно, но пък сестра ми има 2 йоркита и не помня да е имало драми със зъбките. Относно цените на всичко...мдааа. за това мисля като стане на 10 месеца да го застраховам. Има здравна застраховка за кученца, по 15 лв на месец мисля беше най-разширения пакет и покриват 70% от разходите в доверените клиники по списък. Бест Вет им е от тях. Та поне това. ще го видим на кучешката полянка - нали е мъж Grinning поне е бебе, игрив е, не мисля че ще го нападат. Иначе когато имате време и ви е спокойно, може да пишете разбира се Simple Smile

# 155
Нападат ги големите, моето се напишка, а не е от страхливите от едни хъскита в градинката на Хиподрума (има такава обособена и затворена, ако не знаете и беше удобно мъничето да го пусна без каишка да потича и отпусне си мислех) Да, ама тези някакви 4 дойдоха и едното почна да го напада, взех го и онова куче почна и по мен да скача (а мен ме хвана страх и за себе си) Е уж го извикаха и после пак дойде, аз държах Папи в мен и това не помогна. Получих упрек, че съм ги тревожела с викове, не съм била за там с малко кученце (то имаше и други мъници преди да дойдат тези) , а това че се напишкало, ами...то щяло хъскито да го оближе какво толкова(( Направо...пазете си го, не се знае как ще реагират големите, понякога без да искат могат да му стъпят отгоре и става ..опасно. Моят не прави разлика между големи и малки, та...всички ги харесва.
За застраховки не знам, ще помисля, добра идея е, ама...то този Папи не стига, че превзе къщата, ами и вече май е най-скъпото перце. То храни ,лакомства, дрешки, легълца и т.н... пръв е той сега.
Искам да питам и за ботушки. То купих някакви чорапки и аз не знам защо, ама не са за излизане се оказа (иначе са като ботушките, но...не съвсем) Та има едни в Стефанов гледах, ама скъпи бяха и дори с намалението за ЧП пак ми бяха скъпи. Сега съжалявам, това миене всеки път на лапички, а снегът със сол после не бил добре за тях. Много меки и хубави бяха, ест. кожа, с ватичка, но номерът 4 май беше, не знам , не можах да преценя дали е този, удобно ли му е, той много смешно удряше краче ...бе иначе сладък беше, но...дали си заслужава, не за него толкова, ама за мен също би ме облекчило. Имате ли с по-големите кученца такива , глезотия ли е , удобно ли е за кученцето...То един чифт и ще са му за много години се надявам, ама...не виждам около нас с такива....на 7 януари му е рождения ден и викам да го спретна в едни чизми, ама...много скъпи тези кучешки неща. За козина се въздържам , а има нужда, суха кожа има каза вета...бе вече не знам. Храна топла дали може хладка да се дава - водичка или нещо друго и какво сега , като застудее (мен ме е страх да не объркам нещо)
ей тези ботушки харесах, сега гледам има и по-добра промоция
https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/obuvki-95/puppia-pathfinder-x … fjavi-bordo-63186

# 156
# 157
На моя последното млечно зъбче падна само след годинката.

# 158
И на нашата растяха на два реда, но четох, че е хубаво да се играе с тия въженца, купихме, играхме, дъпрахме, паднаха си всички нормално

# 159
Играем с въженца непрекъснато, това любимата игра на Папи, голяма радост е, ама не пада пусто зъбче. Ще поизчакаме, питах за цена обаче и ми се зави свят. С всичко-упойка, процедура не знам какво си още ми изредиха 250-300лв мисля беше.

# 160
150 казаха тук мисля, не стигнахме до там де. Препоръчаха ни, ако ще вадим зъби, да комбинираме с кастриране, с една упойка да минава. И това не сме направили още...

# 161
  • София
Когато се наложи преди година да вадим 3 млечни зъба на кученцето, разпитах какви са възможностите за вадене без пълна упойка, защото я бяха кастрирали 3 месеца преди това и смятах за претоварващо да я подложа отново на пълна упойка. Намерих ветеринари, които направиха операцията за зъбките с местна упойка

# 162
Нашата е на 1г. и 2мес, но и до сега се страхува от други кучета , че и котки. Хем е извеждана. То си е до характер, може би.

Нашата е на 2 г 6 м и от хвърчащите листа се страхува навън, определено си е характер.

# 163
Хубаво е да се съчетае с кастриране и за това също питах, ама...май не е добре толкова мъничко да се подложи на това, дори и да реша сега (жал ми е, ама..) Той още си е бебе, не е съзрял май напълно генетично според вета, не знам какво да правя, то е май само 1 зъбче-кучешкото останало и не пада (преди имаше и други)
Влизам да се напиша, че днес му купих ботушките от Стефанов в магазин. Снощи дадох линк тук, че наистина имах желание и виждам уж смисъл за зимата, видях за намалението и бяха изчерпани, та..днес отидох на Дойран имат магазин за кокалчета и си ги взех, там не е обявено, но на каса излиза 30% , дори се учудиха продавачките, знаеха само за играчките да имат (та някой за Коледа играчки или друго, ако е решил да знае) Там много скъпо ми се вижда всичко, но гледам много се пазарува и вероятно...знам ли, за мен за съжаление и цената е важна.
Много уморена бях и още не съм го обула, там за ЧП бях го пробвала и направо ги взех сега пък да видим дали ще ги носи и съм уцелила, ама са много джиджани и ми харесват, та... а и утре прави 11 месеца...бе все се урежда за сега))

# 164
  • Бургас
Фани да го фотнеш и покажеш младежа с ботушки. Аз взех едни от Алито на моя шушон, че ще го водим февруари да кара сноуборд в Пампорово 😂. Мъжа ми иска и очила да му поръчам, но той е с такава малка муцунка едва ли ще са му по мярка очилата
Нашия бонбон е на почти 7месеца, казва се Арчи и е много послушно и гушкаво кученце. Социален и всяко куче малко или голямо няма страх да подуши и поиграе, страх го е в началото, но желанието да види кученца особенно женски пумерани е по голямо.

Общи условия

Активация на акаунт