Йоркширски териер - тема 13

• 42 888
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
Не сме писали отдавна тук, да побутна темата.
Имахме ужасно преживяване предния уикенд, намерила е хапче отрова против плъхове. Не знам колко беше изяла, наблюдавах я, дадохме активен въглен, нищо и нямаше, но после прочетох, че тия отрови са страшно коварни, защото са бавнодействащи, след 3-4 дни симптоми, а тогава вече нищо не можело да се направи. Биха и инжекции, нищо и няма да чукна на дърво, но ако не бях прочела това.....нямаше да я има сигурно вече

# 121
  • В.Търново
Слава Богу! И мен от такива неща ме е страх. Sad

# 122
  • До сърцето...
Ние имаме много горчив опит с такъв случай, R@N.
Наблюдавай стомахчето, но мисля, че е нужно дори и без подуване да посетите ветеринар. Без да те плаша, води до необратими последици. Аз лично бих промила стомаха, но то вече е късно.
Стискам палци да не му е харесала отровата.

# 123
Ние имаме много горчив опит с такъв случай, R@N.
Наблюдавай стомахчето, но мисля, че е нужно дори и без подуване да посетите ветеринар. Без да те плаша, води до необратими последици. Аз лично бих промила стомаха, но то вече е късно.
Стискам палци да не му е харесала отровата.

Ходихме още същата вечер, биха и нещо, 2 дни, и вит. К на хапче приема. Изобщо никакви проблеми не е имало, минаха 10 дни вече, дано навреме сме реагирали, а и не знам дори какво количество е успяла на изяде. Хапчето беше раздробено.

# 124
Не сме писали отдавна тук, да побутна темата.
Имахме ужасно преживяване предния уикенд, намерила е хапче отрова против плъхове. Не знам колко беше изяла, наблюдавах я, дадохме активен въглен, нищо и нямаше, но после прочетох, че тия отрови са страшно коварни, защото са бавнодействащи, след 3-4 дни симптоми, а тогава вече нищо не можело да се направи. Биха и инжекции, нищо и няма да чукна на дърво, но ако не бях прочела това.....нямаше да я има сигурно вече
Олеле ужас , добре ,че няма последици с тази малка лакомница и занапред всичко да е  на ред ❤️

# 125
Въобще не и се  отрази на апетита и ината Yum

# 126
Здравейте, от днес сме собственици на бебе Йорки на 8 седмици! Започвам да чета темите назад за полезна информация, но са 13 доколкото виждам и всякакви съвети ще са ми добре дошли. За сега е с 1 ваксина, следващата му ще е след 2 седмици, искаме да му направим здравна застраховка ссъщо така. Ще съм благодарна на всеки отговор.

# 127
Здравейте и от мен! И аз не съм писала отдавна тук. Ние пък се лутахме с един обрив по корема, който май ще се окаже алергия и то към прах или акари. Но най-новото при моето Лоли е,  че отново намалини хапването. Тя сега яде противоалергична гранула и сварено заешко месо, но непонятно за мен, се храни веднъж на ден. Сутрин излиза за кратко, а вечер има дълга и изморителна разходка. Тъкмо я бях закотвила на 2,8 кг с триста зора и бях доволна и сега с това хапване веднъж, ще й се броят пак ребрата. Вашите кученца колко пъти на ден хапват?  Възможно ли е да иска вече да яде веднъж на ден?Тя е на 2,5 г .

# 128
Нашата би яла на всеки кръгъл час, че и на половин, ама тя е някакво изключение мисля. Два пъти на ден я храним

# 129
  • Sunshine state
Нашият има достъп до храна постоянно, не го храним под час. Забелязала съм, че се храни 2 пъти дневно. През останалото време пие само водичка и минава покрай хранилката като бърз влак.Заковал е на 2.200гр отдавна. Не му меря колко изяжда, здрав е и ака 3 пъти дневно, значи му стига. Той си взима, колкото му трябва. Храним го само с гранули.

# 130
Здравейте, имаме йорки на почти 4 м, което храним с РК стартер. Двама различни лекари ни казаха различни грамажи за дневната дажба, като единият посъветва да даваме около 50 гр, а другият 100 гр. Искам да попитам вие по колко гр сте давали дневно на вашето йорки, тегло 2 кг.

# 131
  • До сърцето...
Здравейте, имаме йорки на почти 4 м, което храним с РК стартер...
Искам да попитам вие по колко гр сте давали дневно на вашето йорки, тегло 2 кг.
Колкото пише на опаковката. При нетипични единични случаи (продължително натоварване, извънредни обстоятелства и пр) - спрямо апетита и потребностите на кученцето.

# 132
  • В.Търново
От лятото насам откривам от време навреме паднал мустак вкъщи на земята. Питах на два пъти докторката, казва че няма нищо притеснително. Но все пак, да попитам вас, знаете ли на какво може да се дължи това?

# 133
От лятото насам откривам от време навреме паднал мустак вкъщи на земята. Питах на два пъти докторката, казва че няма нищо притеснително. Но все пак, да попитам вас, знаете ли на какво може да се дължи това?

И аз намирах лятото на два пъти ,скоро не съм намирала .

Вероятно косъма пада и се сменя,не съм питала вет.

# 134
Аз се включвам отново, с  не толкова добри новини. Бебето Йорки се оказа със Изоспороза и от 14 дена лекуваме, като в пробата вече не се намират изспори след третиране съв антибиотик инжекционно, но продължава да изхожда кръв, както и акотата не са му твърди всеки път. Доста трудно и упорито заболяване за толкова малко бебе. Към това добавям и че не се храни с желание, изкарва понякога и по 24 часа без да погледне храна. Купила съм 7 различни вече по препоръка на ветеринарите, хапва по веднъж и повече не иска. Беше му паднала и кръвната захар като резултат от неяденето, и добре че имах витаминна паста с глюкоза под ръка, че беше се отпуснал като дроб и не можеше и да стане дори. Изобщо тези 2 седмици на опознаване бяха много трудни и динамични, но откликва с огромна любов, дори е научил 1-2 команди, научи името си, не прави бели и тн. Ако някой е минавал през тази битка с изоспорозата и отделно със злоядото кученце, пишете как сте преминали през това Heart

Това е малката мишка:

Общи условия

Активация на акаунт