Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия - 5

• 54 869
  • 775
  •   1
Отговори
# 435
  • София
В Матера има няколко големи паркинга в новия град, близо до Сасите. Всички са обозначени в Google maps.
Ние оставихме нашата кола тук - https://www.google.com/maps/place/Parking+Via+Saragat/@40.666902 … 5960945,17z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0xd2c48808c04c57d1!8m2!3d40.6668201!4d16.5966333

# 436
Здравейте, средата на м.май кацаме в Неапол, ще спим там първата нощ и след това три нощувки в Соренто. Всяка препоръка за хотел ще ми е от полза (двама възрасни и дете на 7г), особено за Неапол.

# 437
  • Beyond the stars
https://campaniateatrofestival.it/come-arrivare-a-santelmo/
Ето тук има описано, че не са ми пресни спомените вече от там, а и пеша сме се качвали веднъж.
В самия замък не си спомням много да сме катерили, то самият вход е като на хълм, но без стълби, после в самия замък се качвате от етаж до етаж (може и асансьор да има).

Да споделя, че стигнахме с фуникулярчето успешно. След разходка до Piazza del Plebiscito, Castel dell Ovo ( в момента не може да се влезе вътре заради “безопасностността” според листчето на вратата) и морето взехме влакчето от спирка Augusteo. 15 минути разходка е от последната спирка до замъка . Върнахме се с влакчето по линия Montesanto.
Определено си заслужаваше Heart

# 438
  • малкия йеросалим
Здравейте.Препоръчайте ми моля агенция за коли под наем в Бари, който да не ми одерат кожата.

# 439
  • София
Здравейте.Препоръчайте ми моля агенция за коли под наем в Бари, който да не ми одерат кожата.
И аз търся точно това в момента.
Това което досега съм намерил е това https://www.vipcars.com/ . Май под 50€ каквато е тяхната цена не можах да видя никъде другаде

# 440
Аз лично нищо едновременно изгодно и добро не открих. Не знам дали сте обърнали внимание, но повечето пълни застраховки за област Пулия, не покриват кражба.
Ние лично този път решихме през Игуменица, с наш автомобил

# 441
  • малкия йеросалим
Аз все още не мога да си го наредя в главата.Първоначалната ми идея беше екскурзията да бъде до Неапол и околностите,но незнайно защо в последствие взех билети за Бари.Сега чета и препрочитам и не мога да си организирам дните.Кацаме късно вечерта в Бари и обратният ни полет е късно вечерта.Събират ни се 4 пълни дни.Мисля и четирите нощувки да са в Бари.
ММ малко се нацупи,че няма да сме в Неапол.Не знам дали не е луда идея,но затова ми се върти из главата да наемем кола и да идем единият ден до Неапол....
Моля дайте акъл...

# 442
  • София
mama moni, от всички в темата аз най-много давам газ да се пътува колкото може, НО Неапол от Бари за ден не бих, а съм правил Верона от Мюнхен с влак - 10 часа път в двете посоки и 5 за разходка там. Но е различно в случая, защото има няколко неща покрай Неапол, които са задължителни едва ли не, или иначе казано само Неапол без Амалфи, Позитано, Капри, Помпей стои непълноценно.
Вижте си сега нещата покрай Бари, пък Неапол го оставете за следващия път. 3-4 дни си трябват за района поне.

# 443
  • Пловдив
4  дена ще Ви стигнат на Бари и района, но ако искате и Неапол и района ще Ви трябват още толкова. Съветвам Ви да ги разделите на две отделни екскурзии по две причини. Първо, обиколка от 8 дни, всеки от които навъртате по около 20 км пеша, е много уморетелно. Накрая си мечтаете само да се приберете вкъщи и да се наспите.
И второ - ние се превдижихме от Неапол до Матера с Фликсбус, като пътуваме 4 часа. Т.е. разстоянието никак не е малко и губите половин ден в път.

# 444
Направете си едно спокойно пътуване около Бари, зарежете препусканията и се насладете на всичко красиво наоколо. Италия не е създадена за бързане.
Много път има до Неапол за ден, ще сте уморени, ще видите лудия трафик, купчините боклук и ще го намразите. Може и да се поскарате, зависи от  темпераментите ви. Simple Smile И без това Неапол не се харесва на всички.
Няма да ви избяга - ще отидете друг път с Везувий, Помпей, Амалфи и каквото ви е интересно.

# 445
  • Пловдив
В района Бари, Арбелобело, Матера.... ресторантите затварят в 14 ч и отварят отново в 19 ч. Имайте предвид, че в този интервал няма къде да се хапва.
Ние намерихме случайно една пекарна, от която си купихме закуски, колкото да не умрем от глад 🙈🤓

# 446
В Бари има, за другите не си спомням

# 447
Има и достатъчно отворени заведения, в Матера обядвахме към 16 ч без проблеми, в Алберобело пък имаше на центъра няколко заведения, които си работеха, всъщност само в Монополи се сблъскахме с едно, което затваряше по обяд.

# 448
  • Пловдив
Момичета, ако кацнем в неделя, 11ч ще има ли директен автобус за Матера?
Някъде четох, че в 9,15 и няма как...
Варианта е неделята да си остане за Бари, а в понеделник да търсим автобус за Матера...искаше ми се първия ден и да ношуваме в Матера, а не после и да разпокъсам нощувките...

# 449
Момичета, ако кацнем в неделя, 11ч ще има ли директен автобус за Матера?
Някъде четох, че в 9,15 и няма как...
Варианта е неделята да си остане за Бари, а в понеделник да търсим автобус за Матера...искаше ми се първия ден и да ношуваме в Матера, а не после и да разпокъсам нощувките...
Google отговаря бързо на въпроси всякакви

Общи условия

Активация на акаунт