Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия - 5

• 53 969
  • 775
  •   1
Отговори
# 690
Няма лошо, че има и евтини предложения, за който може да се възползва от тях, но ние сме около 10 жени и сме си фиксирали като удобно време за нас началото на октомври или края на септември. Затова ще се обърна към агенция, просто не виждам друг начин. Самолетните билети, нощувките с включени закуски и трансферът летище-хотел-летище като цена ще ни бъдат по-евтини през агенция. Само като гледам какви дупки предлагат в Неапол, че и с общи бани и тоалетни... Приличните хотели и апартаменти са егати цифрите.
Не забравяйте, че в общия случай настаняването с ТА е извън центъра на градовете, а най-често в селца наоколо, където ще сте длъжни да ползвате всичките им екскурзии. От опит го казвам.

# 691
  • София
Неапол - Соренто - Амалфи - Неапол струва към 34 лева с редовни общодостъпни билети. Бохемия продава тази разходка за 109 лева и то само ако се запишат за нея поне 20 човека.
Последният съм, който ще държи сметка и дава наклони някому как си харчи парите. Но твърденията, че с туроператор е по-евтино, просто не са верни. И не ми се иска хора, четящи темата, да се подведат по тях и да не проверят "малките букви", всички допълнителни такси, негарантирани програми и т.н, и т.н....
Извини ме, но къде в поста ми видя да споменавам, че ще пълним джобовете на агенциите с пари за техните екскурзии? Написала съм ясно и точно - самолетни билети, нощувки със закуски и трансфери летище-хотел-летище.
Колкото до хотела - пише, че е в центъра на Неапол. Компромиси не правя в това отношение и няма да спим в някой крайпътен хан.

# 692
  • София
Понеже стана дума за края на септември / началото на октомври
114 евро двупосочен с Раянеър ( 01.10 - 05.10 ), 10 евро двупосочно летище - център - летище с шатъл.
37 евро нощувка в центъра ( хотел 3 звезди на човек в двойна стая за да е напълно съпоставимо с включена закуска и с включена туристическа такса ).
Това за 4 нощувки прави 532 лева.
Туроператорът иска 1131 лева за края на септември и 1031 лева за след средата на октомври и с упоменато настаняване в Неапол без да е конкретизирано дали е в центъра 🙂 И получаваш същото 🙂

# 693
  • София
Казах, че сме 10 човека. В едната посока са 5 оставащи места на тази цена, навръщане - 3 места. Така че моля те, нека да спрем дотук, че много се напрегнАх. Sunglasses

Последна редакция: пт, 21 апр 2023, 22:05 от Тонка*

# 694
Предстои ми пътуване другата седмица до Неапол,Соренто,Амалфи,Позитано,Равена,Капри,Везувий и Херкулан.Ще отседнем в Соренто.Смятаме да ползваме влак,автобус и морски транспорт за придвижването.Бихте ли ме посъветвали каква карта за транспорт да си купим при това положение.Ще отседнем една седмица.Дневната карта която важи за всички автобуси и едно корабче може ли да се ползва по море да кажем Соренто-Позитано в едната посока?

Последна редакция: пт, 21 апр 2023, 17:33 от merion7777

# 695
За октомври със сигурност ще паднат самолетните билети. Още е рано.
1100 лв. давам, ако ще ме водят до Виетнам Grinning Смешковци Simple Smile
Аз само да попитам в тази схема - полет, трансфер, хотел за чий точно ми е туроператор, освен да ме натовари с минимум 500 лв?

# 696
Е за толкова хора най добре агенция, то само да се наемеш да ги организираш и да си им виновната, няма нужда

# 697
  • София
Ева, при цените на самолетните билети няма нищо сигурно. На принципа съм, че устройва ли ме цената - купувам. Не чакам евентуално да паднат. За момента всичко ни зависи от пустите билети. Ще имаме готовност да купуваме във вторник евентуално, тоест ако цената ни устройва. Определили сме бюджет 350 лв двупосочен. Дано да имаме късмет.

Междувременно разгледах апартаментите в букинг, аз там ползвам 15 % отстъпка. За 4 нощувки има страхотни апартаменти в центъра на Неапол, които ни излизат общо около 2500 лв за целия престой. Така че апартаменти има и това не ми стои като притеснение. Хотелите са вярно някакви дупки или поне на такива попаднах и не ми харесват. Реално нощувката ни се върти около 70 лв на човек, което не е никак зле.

Другото, което си е лично моя прищявка, е да си поръчаме трансфер с ван летище - апартамент - летище. Това вече съм го отигравала миналата есен във Виена, през букинг. За трансфера също ползвам отстъпка.

Хепи, много си права. Аз доста пъти съм се занимавала изцяло с организацията, но добре, че не е имало недоволни. Този път аз отговарям за резервацията на апартамент и трансфер.

И така, чакаме вторник и дано дотогава не скочат много билетите. Просто като сме повечко хора и по-бавно се стиковат нещата.

Последна редакция: пт, 21 апр 2023, 22:06 от Тонка*

# 698
  • Манчестър
RebelHeart винаги така съм вземала билети - в за Милано, Париж, Барселона. Опит с други дестинации нямам, но очаквах и този път всичко да е наред. Явно Неапол е друга бира Simple Smile, поне според мен. Или просто съм имала огромен късмет предния път. Благодаря за коментара за района около гарата, ще го мислим. Нямаме много време, накрая може би ще се примиря с ужасно висока цена или с нещо, което поне да е приемливо. Другия път ще имам предвид и първо да видя хотелите. И все пак, просто не мога да повярвам, че няма нищо нормално под 500 евро.

Нищо им няма на районите около гари, няма да купуваш имот там. Гледаш да ти е удобно и практични. И в Милано, и в Рим, все около гарите оставам, ми нищо не ми се е случило или пък да съм имала проблеми.

# 699
За мен това е краен вариант и не искам да отсядам до гарата. Всеки преценява лак ще чувства добре. Знам, че това не е моето. Засега намерих място, дано да е ок, като отидем. Благодаря на всички, които ми писаха!

# 700
Здравейте!Имам нужда от бърз отговор-Не мога да видя информация-от летището на Бари до Лече има ли транспорт ?Или трябва да се придвижа до БариСтава въпрос за тази неделя.

# 701
Мисля, че не. От Бари взимате влак

# 702
  • малкия йеросалим
Здравейте група!Другият месец ни предстои семейно пътуване до Бари.Ще имаме 4 пълни дни за разходки.Ще ви споделя плана си,кажете дали е ок според вас.
Кацаме с късният полет в Бари.Резервирала съм ренд а карт и затова ще имаме пълна свобода на движение.Първата нощувка ще е в Бари.Първоначално мислех Бари да е отправна точка,но после се разколебах.На вторият ден тръгваме по маршрут Алтамура-Матера.Втората нощувка ще е в Матера.Маршрута за вторият ден е сутришна разходка из Матера и после се отправяме към Мартина Франка и Алберобело. Третата нощувка ще е Локоротондо.На следващият ден Остуни и Лече.Четвъртата нощувка ще е в Лече.На следният ден тръгваме към Монополи и Полиняно ди Мари.Полетът ни е в 10 вечерта.Мислите ли,че съм наредила правилно градчетата.Не искам да бързаме и препускаме,а да е лежерно и спокойно.Само едно нещо се чудя...Вчера се разрових и почетох за Зоосафарито във Фазано.Изглежда ми доста интересно и забавно.И сега се чудя дали да махна Монополи от графика за последният ден или ще успея да вместя и Монополи,Зоосафарито и Полиняно ди Маре в един ден??Не ми се иска да препускам,особено в последният ден.Дали си заслужава да се посети Зоосафарито?Някой с пресни впечатления?

# 703
На зоосафари не отидохме, но пещерата Кастелана много харесахме. Беше интересна пещера с много дълъг преход , което беше интересното . И беше много топло вътре, т.е. няма нужда от специални дрехи. Обувките да не се хлъзгат. За съжаление имаха много групи и много бързо препускаха.
Ние пообиколихме, но ние не се местихме толкова. Сложихме нощувките в един комплекс на морето под Остуни .  От там всичко е на горе долу 1 час с колата и морето беше много красиво.

# 704
Зоосафарито ми е в плановете за следващото посещение, приятели бяха миналата година и са много доволни.

Общи условия

Активация на акаунт