Половината от чакането мина, дръж се, АПРИЛска дружина!

• 21 166
  • 297
  •   1
Отговори
# 150

За срещата в Пловдив, аз също си мълчах защото мъжъ ми има рожден ден в събота и тази година е решил че щом не мога да празнувам както трябва с него и с приятели ще отидем само двамата някаъде за weekend, много ми е сладък  Heart Eyes, така че и аз нямаше да мага за тази събота или неделя ама за другатасъм ОК. Бройте ме.

Поздрави на всички  preggo

Това е добре , значи остава за другата седмица , в събота Wink
Засега сме 4 - ри , очакваме Бенита да каже Simple Smile

veselina miteva - Разбира се ,че нямаме против  да присъстваш Hug Simple Smile Засега датата остава 09.12. очакваме още желаещи Simple Smile

Хриси , относно зъбите - мен не са ме карали да си правя преглед , незнам дали е за добро или не , но не са .

За спането - аз не спя по корем , не обичам и по гръб . Почти винаги спя странично и то предимно от дясната страна . Но сега наблягам на лявата , защото някъде четох , че е препоръчително за бременните .

# 151
Ivalex, сестра ми беше от повръщащите докато не роди. Понякога и се случваше до 4-5 пъти на ден. През 2-3 дни беше в болница да и включат система, защото системно се обезводняваше. Почти не ядеше. Няма да ти казвам колко колета със солети съм и пратила /живее в чужбина като теб/. В пощата вече не ме питаха какво има в колета, знаеха си.Само тях понасяше.
 На мен също много често сутрин и вечер ми се гади. Тази сутрин беше за последно.

blagi, добре дошла при нас!  bouquet

пенелопа, много сладка е дъщеричката ти.  Подготвя се да има братче или сестриче и това е много хубаво.

От варненските мами аз май първа ще ходя на ФМ. Чакам с нетърпение понеделник.  Heart Eyes

# 152
  • Пловдив
За срещата в Пловдив - аз още не мога да кажа. Нали ще почвам магистратурта... и нямам представа дали лекциите ще са през седмицата или през уикенда. Ако се окаже втория вариант .... ще се видим чак на пролет с количките в градската Simple Smile
Така че в понеделник ще разбера и очаквайте включване Simple Smile

Хриси, за риткането на бебо - само изчакай 1-2 седмици да видиш какво ще става. Аз преди седмица споменах, че го усещам доста слабо, обаче от вчера .... hahaha нямам думи Simple Smile
Щом сутринта успя да ме събуди. Вчера цял ден ме шутари яко, а днес до преди час и половина ме дуташе силно,, та едвам се сдържах да не се смея Simple Smile

Пенелопа, предполагам е приятно да гледаш как детенцето и е гордо, че мама е бременна Simple Smile е сигурно и малко скунфузно, но по-важното е, че не ревнува Simple Smile

# 153
благодаря ви много, но все още не знам къде и в колко часа ще бъде срещата в Пловдив

# 154
Бях писала някъде назад, ама да ви кажа пак де-бебето ще е момиченце и сме много щастливи от този факт. Heart EyesЧвно и за каката имаше значение/ въпреки, че аз я подковавах с идеалистичното-каквото е-наше ще е, защото някъде и бяха промили мозъка-хайде сега майка ти да ти роди братче и по едно време тя казваше, че иска братче и нищо друго Twisted Evil/Та сега разгласява на всякъде, оглежда по магазините все за беба това, за беба онова...ще видим на дела как ще е, защото на думи е много слина.Но я виждам, че и към чуждите бебета е много любеобвилна и силно се надявам да няма шри нея драма с появата на бебето, наистина. А да го приеме като един неповторим и щастлив период... Praynig

# 155
Само,че наистина закуси и пробвай, аз на гладен стомах ще си изкарам очите от сухи напъни на гадене.
и аз съм така  #Crazy , а пък вчера като ми текнаха и едни сълзи от напъните. В началото само ми ставаше лошичко, но тогава ги миех след закуска. И реших, че от нея ми става гадно, та започнах да си ги мия на гладно. Но от 2-3 дена напъните за  Sick са направо старшни, и както казваш едни такива сухи. Но преди малко изтичах до аптеката и си купих тази паста, която ми препоръча. А пък щом ще ми помогне и за венците, още по-добре. newsm47

Бъдещи мамчета преди да разберете пола на бебето си имахте ли някакво вътрешно усещане какво ще е stork-boy или stork-girl ? Аз отначалото си имам някакво вътрешно усещане, че при нас ще долети синьо щъркелче, но бебко все се крие, и не можем да разберем.

# 156
Иве, около мен има няколко мами, които ми разказаха как преди да родят са поискали легенче да повърнат  ooooh! Да се надяваме, че няма да сме от този тип   Praynig
Аз, сготвих и след малко отивам за материали за коледните украси  Mr. Green Нямам търпение да се захвана  Heart Eyes
пенелопка, представям си колко е сладка каката в радостта си за бебка   Hug
Aya, аз вече втори месец пия желязо за хемоглобина и на последните изследвания не се беше оправил, та пак продължавам...
hristina_k , и при мен е така, има дни, в които доста осезаемо го усещам и други в които изобщо, но док каза, че е нормално, все още са мънички и не винаги ги усещаме 
  Heart Eyes

# 157
  • София ж.к. Надежда 1
Здравейте и от мен.

Аз днес усещам много странни придърпвания и лека болка долу ниско на корема и цял ден не съм усещала бебето Rolling EyesПитам се лошо ли е да те наболява корема така newsm78Моля ви кажете ми.

# 158
Априлки, да ви се похваля!!!
Най-после усетих бебче!  Simple Smile Simple Smile
Вчера следобяд си лежах в болницата, гледах някакъв Survivor по AXN и ... Чудото стана!  Hug

petq, нормално е да усещаш придърпвания и напрежение, не се притеснявай.

# 159
Видя ли, Гигилче, само дето се притесняваше  Hug

Аз се сетих и за второто нещо дето исках да ви питам онзи ден  Crazy За храните, които ядете Аз напълно съм отказала тия пакетираните залъгалки като чипс, снакс, зрънчо, Помбер, дори и солети  Rolling Eyes - причината е, че ми се пълнят червата ужасно с въздух, подува ми се стомаха и се започва див оркестър  Shocked - дори газове не се образуват, дето се вика да освободят напрежението  Embarassed Не можах да повярвам, че дори и от солети ми стана така  ooooh! И сега не мога да похапна нищо солено - ако ми се яде солено, трябва да ям нормална храна  newsm78
Споделете при вас как е  Thinking

# 160
Еднакво ям сладко и солено.Даже чипсът ми е по-добре за киселините, понеже от кафе ми става лошо сега, гледам малко шоколад да хапна.Незнам-нямам някакви категорични предпочитания за храни или да чувствам дискомфорт заради храната. ThinkingС първата мома в началото хапвах доста сладко, после преминах в другата крайност, а сега нещата са уравновесени, но пък имам киселини от самото начало.За които не помага нищо от изпитаните методи...

Относно усещанията за пол-аз  не съм имала такива.Просто чаках да ми кажат на феталната. HugПри все коренната разлика в протичането на бременността ми спрямо първата, даже не съм очаквала да е момченце, нищо не очаквах, чаках да се види на ехото... Party

Нещо полезно за бъдещите момичешки майки:

http://www.biberonbg.com/info/da_se_rodish_jena.htm

http://www.biberonbg.com/info/jivot_na_momicheto.htm

За съжаление не открих подобни статии за момченца, за да пусна линк...

Последна редакция: пт, 01 дек 2006, 19:00 от пенелопа

# 161
само дето се притесяваше,видя ли чудото стана и при теб ГИГИЛЧЕ.пожелавам ти още много,ама много ритничета и едно здраво априлче;)))

# 162
За храните - аз си хапвам всичко  Blush Хапвам по малко, но нямам храни, които да не си позволявам. Може би не е правилно, но като ми се хапва нещо определено го хапвам и без това ям малко.   Peace

# 163
  • София
Здравейте!
Аya, И тук искам да ти изкажа големи благодарности за препоръката. Много съм доволна. Писах ти и на ЛС преди малко, но и тук се презастраховам, че си получила съобщението.
 Tevolere, настинките са голяма гадост. Но да кажа право - настинките, както и грипът се причиняват от вируси. Така че една настинка не трябва да се подценява - все си е вирусна инфекция. И мен ме е тръшнал един грип вече трети ден. Не мога да спя нощем от запушен нос. Пръскам си Стеримар, но почти не помага. Иначе не смея да пия хапове. Пич много фрешове - от лимони, портокали, грейпфрути. Но както се казва - трябват ни седем дни или една седмица  Wink
Пенелопа,  много е хубаво, че дъщеричката ти реагира така. Заслужава големи похвали. А на опашката не ти ли отстъъпиха да минеш напред? Предполагам  - не. То навсякъде бременните не ни щадят за нищо. От това здравата се възмущавам...
За харната - нищо конкретно не ми се е прияждало досега неистово. По-скоро като съм чула, че трябва да ми се прияжда, се опитвам да измисля какво ми се яде , но като се сетя за нещо. се оказва, че не ми се яде... Иначе си ям всичко. Избягвам да ям разни залъгалки и боклучки, т.нар. junk food. Хляб почти не ям - само пълнозърнести сухари и по 1-2 филийки Бонус дневно. Преди ми се гадеше от риба, но от един месец и риба хапвам на корем - само сьомга да не е. Избягвам пилешко и свинско. Наблягам на телешкото. Старая се всеки ден да ям поне по 5 плода. Всяка седмица се насилвам да ям боб или леща. Общо взето - насилвам се да ям всякакви полезни храни. Много обичам и кисело мляко и крема сирене и яйца. Готвя през ден разни манджи - месо със зеленчуци предимно. Ето - снощи извъртях един гювеч.
Благодаря на Бога, засега не ми се гади, почти нямам и киселини. За сметка на това имам не по-малко неприятен храносмилателен  проблем. Много често, към 5 часа следобяд, коремът ми започва да се подува болезнено и да се пълни с движещи се газове, които обаче не щат да излизат докъм 10-11 вечерта. До тогава каквото и да хапна влошава положението. НАправо не мога да си стоя на краката понякога. Към 10-11 излизам на балкона или се затварям в 00 и пускам всички газови бомби (тайничко, да не ме чуе мъжа ми). Като обяснявах на няколко лекаря този проблем, всичките ми казаха, че за такива симптоми не са и чували и че не е ясно на какво се дължат, нито как се лекуват. И това е почти всеки ден откакто съм бременна. Установих, че от авокадо ми минава малко. За това съм се заредила в хладилника за всеки случай.

# 164
Prolet, и при мен има същия проблем със задържането на газовете. Да чукна на дърво от няколко дена се е поуспокоило положението, но на мен докторката от ЖК ми каза,че не е ненормален тоя проблем и да спра газообразуващите храни. А иначе болката е ужасна и корема ти се издува и отврат!

Общи условия

Активация на акаунт