Половината от чакането мина, дръж се, АПРИЛска дружина!

• 21 164
  • 297
  •   1
Отговори
# 165
Пролет, отговорих ти  Wink
Аз за такова подуване като твоето говоря, че получавма от соления junk food  Tired Просто спрях да го ям. Друго, което съм забелязала че, че ако непрекъснато похапвам и ми се подуе стомаха, пак имам такава тежест, но чак болки с газове нямам  newsm78

За настинката, бъдете предпазаливи  Naughty - ако усетите, че не се подобрявате за повече от 3-4 дни, по-добре потърсете съвета на вашия лекар, отколкото да се излагате на излишен риск и усложнения  Rolling Eyes

Почнах да пия желязото от тази сутрин - пия две неща: едното е Ferro Folgamma, а другото - Тот`Хема (това е за разтваряне и има доста гадничък вкус  Sick)

# 166
момичета това с газовете е много неприятно и аз го имам, но взех да гледам от веселата страна на нещата защото на мен почти не ми личи коремчето и като се надуя с газовете имам и се получава така, че два дни нямам корем а един имам, и ту изглеждам бременна ту не Simple Smile

# 167
  • София
За усещането за пол. Ами нямах усещане. Само желание. Цял живот съм повтаряла, че "по-добре момиченце", но напоследък ми се беше появило желание и за момченце. Е, удовлетвори ми се дългогодишното.  Heart Eyes
Само дето половинката каза: "Сега ще трябва да работим и за момче, защото две принцеси вкъщи ще ме уморите!"   Joy

За храните. Ям си както преди. Каквото и колкото ми се яде. Обаче съм късметлийка, че обикновено ми се ядат полезни неща. Плодове /в огромни количества/, ядки, домашни манджи, които така или иначе не харесвам много солени или със запръжки. Само от време на време ми се дояждат пържените картофки на МакДоналдс заради лютивия сос. Blush А също и туршийки /доста кисело-соленки/, както и лютичко, но не повече отпреди. Да чукна на дърво, единственият ми проблем е, че определено пия повече течности /съответно тичам по-често до WC/, но и това, казват, е полезно.  Whistling

Страчи е права за срещите. Софиянки, уж сме най-много по обективни причини, а се излагаме нещо.  Rolling Eyes

# 168
  • БГ
Prolet мерси за отговора , и аз уж това пия , дишам някакъв стик с прополис  през носа ама ефект няма много,ще наблегна на соковете.Иначе и аз хапвам това което и вие.Завиждам ви за срещичката в Пловдив и Варна  bouquet Усещам малко бебето не знам дали е то точно, нещо като тупване , като пулсиране за кратко отвътре, дали е това?  bouquetХубав уикенд на всички!

# 169
  • София
tevolere, съвсем това е!  Grinning
И на мен ми се струваше, че 'трябва' ритайки да застане една бабуна на корема и едва ли не минута да постои така, обаче не. Точно като пулсиране, но на по-голяма площ от вена, естествено. Бутва ме и се скрива, затова и е трудно да го 'уловиш' с ръка. Когато си полегна си слагам предварително ръцете на корема и чакам, бебочка задължително се обажда в тая поза до десетина минути. Така и таткото успява да я усети, иначе ако чакам да ме тупне и тогава да пипам, никога няма да я хвана мойта пъргавелка.  Laughing

А напоследък направо усещам как се приплъзва покрай стената от едно място на друго. Понякога е толкова гъделичкащо, че се смея с глас, а друг път така силно, че чак ми се припишква, ако тупването е накъде около пишкащите органи и пътища.  Blush

# 170
ivalex, не искам да звуча песимистично, но цитирам баба ми: "Повърнах и отидох да раждам."  Sad Хубавото е, че е единствената такава, за която съм чувала.
Аз не съм пъвръщала нито през първата, нито през втората бременност, затова пък в нощта преди да родя се скъсах - сигурно има 20 пъти да съм отишла да повърна, да се изпишкам и по голяма нужда - беше малък кошмар, на всеки 2-3 контракции и тичам. Накрая просто влезнах под душа (до него има тоалетна) и прекарах два-три часа в банята. На сутринта, когато отидох в Шейново, им казвам, че отвсякъде съм се прочистила и няма нужда от клизма, ама не слушат и те ме промиха за всеки случай.......... Simple Smile)). А упойка не съм ползвала тогава, само болкопритъпяващи в системата. Не мисля и сега да ползвам - за нормално раждане понякога е дори опасно, колкото и рядко да се случва, но се случи на първите ми кумци, което е твърде близко до мен и затова залагам максимално на естествено раждане без особена чужда намеса и помощ....
Stra4iatela - не се притеснявай дори да ти се наложи да поискаш легенче, то е естествено, от спазмите от контракциите се съкращава цялата вътрешна мускулатура и .... но донякъде е по-добре, много по-леко се усещаш след като няма нищо излишно в теб Simple Smile.
пенелопа, и моята дъщеричка много парадира с бебето, макар че още не може да говори, но все гледа да ме потупа по корема и да вика "беби, беби....".  Вика "беби" на абсолютно всяка количка и бебе, което срещаме по улиците. Да не говорим, че не се разделя от нейното "бебе" - храни го с нея, къпе го с нея, на разходка сме пак с бебето, дори на консултация влезнахме с него и всички останаха във възторг, че е готова за кака Simple Smile. По-принцип момиченцата са много грижовни, доколкото съм чувала и виждала, така че сме късметлийки, че сме с каки Simple Smile)))
За спането - аз все още спя по корем със свит крак, така че съм леко на страна - така спях и преди чак до 7-ми месец, после минах на една страна. Другото, което ползвах, е една възглавница под свития крак, но в по-късен етап от бременността. Подобно на вас знам, че е вредно дълго по гроб заради кръвоснабдяването..... Надявам се всяка да си намери удобен начин за спане, че май си е доста индивидуално.
bobche_78 - първият път бях 100% сигурна, че е момче и се роди момиченце, сега пак съм така, но честно казано пак искам момиченце Simple Smile
Гигилче, честита усещаща срещкичка с бебчо
Aya, при мен с пакетираните храни е подобно, но не че съм усетила неразположение, просто дори не мога да ги погледна, става ми гадно от миризмата им и от вида им (с изключение на солетите). Иначе напълно отказах и готвената храна по същите причини и подобно на P-r-o-l-e-t почти нищо не ми се прищява. Напоследък ям само печени филийки, домашни принцеси, много салати, плодове и млека (и кисело, и прясно), ядки, варени яйца, а от време на време печено месо на тефлонов тиган без абсолютно никакви подправки и това е всичко. Доколкото си спомням миналата бременност си ядях манджи - сега незнам какво ми е станало, че хич не ги ща.
Яко съм се разписала, но си спомних първата бременност, като не исках да ям месо, един път, майка ми реши да ми сготви любимата манджа и да ми я донесе - телешко със сини сливи (само аз и баща ми я ядем). Та донесе ми я жената, аз изядох една чиния, а тя беше на върха на щастието, че ме е изнудила да ям месо, но до 5 минути я повърнах - до там бяха опитите с яденето на месо.
Но, както четете, всяка бременност си е индивидуална - сега си ям месо, но не и манджи........
Aya, за Тот`емата - много ефикасен продукт. Ако си спомняш, бях писала за ниския ми хемоглобин след раждането 75 - за един месец с Тот`ема и го покачих на 105. Пий я с някакъв сок, щом не ти харесва, аз си я разтварях във вода и не ми беше гадна на вкус, а дори ми сладнеше. А и още нещо се сетих, че след дългата употреба малко ми оцвети зъбите, като лек сребрист прашец в основата им до венците - естествено се изчисти с времето, но гледай много да не се жабуркаш, а бързо гълтай или я пий със сламка Simple Smile

Пожелавам на всички ви много много приятен неделен ден Simple Smile

Последна редакция: сб, 02 дек 2006, 18:03 от Style

# 171
  • Пловдив
И аз да се добера до компа в неделя Simple Smile
За газовете и издуванто на корема.... и аз мога да се похваля със същата екстра. В началото на бременността док ми беше изписал едни хомеопатични хепчета за тази цел - Цинарикс - при нарушения в храносмилането, газове в червата и подъване на корема. При чернодробни и жлъчни заболявания Така пише на опаковката.
До колкото си спомням. когато го пих имаше ефект, но сега ... нещо не ми се пие каквото и да е. Та ако някой реши, че иска да се спасява от дискомфорта може да си възползва Simple Smile
Щях да ви пиша за витамините, които ми изписа - Top levure  или на бг - Топ левюр - пише, че съдържат витамини С, Е, РР, В5, В6, В2, В1, В12, В8, фолиева к-на, магнезиев стеарат.
На някой друг изписали ли са му такива?
А сега да се оплача. Тази вечер спах кошмарно - много ми беше неудобно на корема и в просъница се усещах, че се обръщам полу на гръб (а нали уж не е добре). Предполагам, че корема вече започва да тежи и виси като спя на страни newsm78 . А другата екстра беше, че от време навреме усещах и болка под пъпа. Като по-късно се оказа, че се дължи на това, че ми се пишка. Чак като се разсъня от болката осъзбавам, че ми е  пълен мехура и от това ме боли, но не усещах позивни като да ти се пишка - катао ме заболи, трябва да се сетя, че ми се пишка newsm78
Та така това ме озадачи
А другото, което си мислех е ... време е да актуализираме снимките на коремчетата, май ще има какво ново да покажем Simple Smile Представям си Ая как ще ме изуми с размер Simple Smile
Опс  Embarassed сега видях, че тя вече е качила снимка Simple Smile и бях права Simple Smile

# 172
мами помогнете ми как да си прикачвам към отговора картинки искам и аз, но нещо все не мога да се справя  newsm78
благодаря ви предварително
и Пловдив какво стана със срещата? знае ли се вече къде и в колко часа ще се проведе?

# 173
  • Пловдив
Веси, ако искаш да сложиш снимка - над полето, в което си пишеш отговора има бутончета - пъвото на втория ред (картина в рамка) е за картинки - избираш го и пействаш адреса на снимката между [img]    (/img] без да оставаш интервали. Но това е само за снимки от нета
За срещата в Пловдив - миналия път се уговорихме пред ДНА, но сега може и друго да се разберете.
Аз се надявам утре вечер да мога да кажа с вас ли съм Simple Smile

# 174
мами помогнете ми как да си прикачвам към отговора картинки искам и аз, но нещо все не мога да се справя  newsm78
благодаря ви предварително
и Пловдив какво стана със срещата? знае ли се вече къде и в колко часа ще се проведе?

Влез в началото на форума в:
 ..::. Правила, условия и указания .::.. - там ще намериш как да си сложиш лентичка, аватар и каквото друго се сетиш.

Според мен това е, което ти търсиш Как да добавите картинка към профила, в подписа или в мнение?, но може да прочетеш и други полезни неща Simple Smile)

# 175
Здравейте априлки  Grinning
Ая и на мене може да ми сложиш розова панделка,мислех си ,че ще е мъж ,но се оказа мома .
Двама доктори вече потвърдиха .Като ходихме в 3 градска да гледат сърцето госпожицата не спря да рита и да се мести ,докторката я чака 10 минути да си успокои  ,имах чуството по едно време ,че ще ни изгони  . EmbarassedРезултатите са добре и всичко е наред.

# 176
Леле, леле, колко моми се появиха   Grinning Честита ти принцеска, Ани  Hug От днес започвам да се рекламирам като чудесна свекърва, че като гледам ще има много моми и трябва да съм привлекателна Joy

Ани, гледам ти лентичката  newsm78 - да ти местя ли термина?

Бенитка, да, снощи качих корема ми - актуален от вчера  Flutter Голям е доста, да  Blush Сестра ми каза, че е била с такъв корем 7-ми месец  hahaha Но явно е нормално да е голям - 2 броя, че и напред с една седмица  Crazy

Да се похваля
, тази сутрин за първи път усетих яка бабуна  Mr. Green Беше лявото момче и според мен усетих коляно на крачето му, свито на 90 градуса  newsm78. Риткаше доста активно тая сутрин - поне 15мин и си сложих ръката по едно време като утихна и набарах буца  Shocked Изкарах си акъла докато не осъзнах, че това е от бебето  Joy беше най-прекрасното усещане  Heart Eyes Не издържах и събудих таткото да усети и той от тази прелест  Blush

Завършвам с новината, че утре влизам в 6-ти месец  Flutter

# 177

момичета благодаря ви за помощта сега ще видим дали съм се справила  Grinning

# 178
не стана втора проба

# 179
Момичета , новата ни тема се е изгубила , защото нещо се е  случило на форума снощи или рано тази сутрин ( не знам точно кога ) , затова  тази я продължавам  , докъто Ая възстанови  или направи  пак нова ... Тъжно е, но се случват и  такива неща за съжаление  Sad .

Обръщам се  главно заради  Пловдивската  срещичка , за която последно остана :

ДНЕС ( Събота - 09.12. ) 
Пред ДНА
ЧАС - 15.00  ( или  по - точно  в три следобед )

Очакваме  присъствия  Hug

Общи условия

Активация на акаунт