Любители на рози 3

• 58 350
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
Tango / McGredy -NZ

# 586
  • Стара Загора
Дами, много харесвам  розата Jazz на Тантау, дали ще мога да я гледам в саксия, как мислите?

# 587
Може да пробваш, но става голяма роза Джаз.

# 588
И аз много харесвам Джаз, всяка година я гледам и се назландисвам, че много ми станаха вече. Подходяща е според мен, защото расте по-скоро изправена нагоре. Всички рози стават по-високи от обявеното, тази е обявена 70 см, значи реално ще е над метър.
Вземи възможно най-голямата саксия, и хубава пръст. Гледам и по-едри сортове в саксия, много обгрижване искат, но си заслужава!

# 589
  • Варна
Ето красавиците ни. Отново моля, която от Вас разпознае сорт на някоя, моля да пише, за да го зная и аз. Тази е ароматна.

Прилича на New imagine.

# 590
  • София
Queen of hearts, много мъчно върви тази роза, два, три цвята на сезон и не расте, но е много красива, като огнен е цветът.

# 591

Здравейте.
Малко цъфнала красота от градината на мама.

# 592
Queen of hearts, много мъчно върви тази роза, два, три цвята на сезон и не расте, но е много красива, като огнен е цветът.

И при мен се нагажда две години, сега е трета и полудя. Не мога да я стигна за фотосесия, че около нея е пълно с издънки на люляци.
Да добавя малко снимки. Първо атракцията на Utsusemi , японска селекция. Моята не е цъфнала, но клиентка ми изпрати снимка на нейната роза. Цъфти за първи път на българска земя Simple Smile

И от моята градина

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 10:03 от Gradina Roza

# 593
  • Варна
Ето красавиците ни. Отново моля, която от Вас разпознае сорт на някоя, моля да пише, за да го зная и аз. Тази е ароматна.

Прилича на New imagine.
Много ти благодаря!

# 594
Още една японка ще цъфти за първи път на българска земя , този път в моята градина - Latte Art / Kimura

Eddy Mitchell

Eisvogel

Gorgeous Paramount

Land Lust

Belvedere

# 595
  • Sofia
Малко красоти и от моя двор.
На повечето (без бялата) им е първа година, а аз съм пишман градинар, но се радвам, че се хванаха.

# 596
Една много добра комбинация на Deborah и Hansestadt Rostock. Двете рози много си приличат по форма и големина на цвета. Храстите са изправени с цъфтеж по цялата височина.

Konstatina Freska , малко е подпряна заради дъждовете, защото е пълна с цвят и пъпки. Тази роза зацъфтили веднъж, не остава без цвят до късна есен. Може да се сложи към непрекъснато цъфтящите рози.

И черешката на тортата Simple Smile Dawn Aube - Kimura , Япония. Засадена есента с първи цвят. Много едър цвят и много силно, парфюмно ароматна.

# 597
Подариха ми саксийна роза, моля за съвет, искам да я прехвърля в градината, но може би е топло сега, вие какво ще кажете, да изчакам ли до есента?

# 598
  • София/Варна
Прехвърляй смело, без да разбутваш много корените. По-добре в земята , отколото в транспортна саксийка.

# 599
  • при късмета
Развитието с така наречената синя роза. Изпратиха ми нова от Гарденплантс, без да връщам старата, доста по-малка и имаше само пъпки, не и отворен цвят. Има вече 2 отворени, тази поне отива към лилава. Ясно, че няма да е синя, но поне гамата ме устройва

Общи условия

Активация на акаунт