Любители на рози 3

• 58 331
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
Couture Rose Tilia , още една японка. Много нежно лилаво и силен при мен парфюмен аромат.

Заключителната фаза от първата вълна на Eveline Wild

Rosenfaszination / Kordes с много добри показатели на непрекъснатия дъжд. Цветът устоя, а храста няма болести.

Valentina Freska , и тя в последен етап на първата вълна.

# 601
Малко цвят и от мен😊

# 602
Ето една моя красавица, много ме радва, много цветове.

# 603
  • Варна
Ето една моя красавица, много ме радва, много цветове.

Знаеш ли какъв им е сорта на твоите рози?
Приличат ми на две наши.

# 604
ysap, не не знам как се казва

# 605
  • Между гори и планини
Здравейте, от миналата година не съм писала.
При нас е тежка година, много хладна и дъждовна пролет беше, но пък листни въшки - много.
Розата в предният пост се казва Абракадабра. И аз имам такива рози.
Слагам ви клипче с розите цъфтящи сега, още няколко ги чакам.
https://youtu.be/Cf9txqg4Cag

# 606
  • Sofia
Някои от розите ми омекват и повяхват точно под пъпките – стъблото, пъпката и първите листенца – без видимо да им има нещо. Дайте съвет какво може да е и как да действам, моля!

# 607
  • София/Варна
Моите миналата година бяха така. Оказа се, че има някаква гад дето ходи и смучи. Пръсках с инсектицид.

# 608
Моите клюмват по този начин, когато забравя да ги полея.

# 609
  • в голямото село
dete2, не знам дали е същата , но подобна със сигурност

# 610
  • гр. София
Някои от розите ми омекват и повяхват точно под пъпките – стъблото, пъпката и първите листенца – без видимо да им има нещо. Дайте съвет какво може да е и как да действам, моля!

Наблюдавайте ги, огледайте и стъблото за малки черни точки. Може да е пробивач. Снася яйцата си вътре в стъблото и дори да пръскате с инсектицид не можете да стигнете до него. Режете до здраво. Като отрежете вижте в стъблото има ли тъмно каналче, ако има режете, докато не се покаже здраво стъбло. Не знам дали ме разбрахте.....

# 611
  • Sofia
Дааа, много благодаря за всички съвети!

# 612
  • гр. София

Наблюдавайте ги, огледайте и стъблото за малки черни точки. Може да е пробивач. Снася яйцата си вътре в стъблото и дори да пръскате с инсектицид не можете да стигнете до него. Режете до здраво. Като отрежете вижте в стъблото има ли тъмно каналче, ако има режете, докато не се покаже здраво стъбло. Не знам дали ме разбрахте.....
Също така дезинфекцирайте ножиците след всеки подобен срез, за да не пренесете ларвите на друга роза.

# 613
  • Варна
Здравейте, от миналата година не съм писала.
При нас е тежка година, много хладна и дъждовна пролет беше, но пък листни въшки - много.
Розата в предният пост се казва Абракадабра. И аз имам такива рози.
Слагам ви клипче с розите цъфтящи сега, още няколко ги чакам.
https://youtu.be/Cf9txqg4Cag
Благодаря! Прекрасни рози и котараче!😍🥰

# 614
Първите цветове и на La Ciel Blue / Kimura - Япония. Все още малка, но много силно ароматна.

Англичанката Frilly Knickers също с първи цвят

И силно ароматната швейцарка Metamorphose

Общи условия

Активация на акаунт