Любители на рози 3

• 58 326
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
  • Къде ли не
Страхотни рози показвате! Може ли да помоля за препоръка за катерач. Искам да е мощен и устойчив на мана. Също мястото не е  целодневно на слънце, но мисля, че има достатъчно. Искам да сменя сегашния, който всяка година е без листа!

# 616
Страхотни рози показвате! Може ли да помоля за препоръка за катерач. Искам да е мощен и устойчив на мана. Също мястото не е  целодневно на слънце, но мисля, че има достатъчно. Искам да сменя сегашния, който всяка година е без листа!

Rosarium Uetersen

# 617
На каква опора ще бъде катерещата роза - ограда, арка, пирамида? Колко часа слънце има? Всяка роза трябва да се третира превантивно срещу болести. Розаиум и Жасмина стават за ограда / пирамида, но не арка. И двете искат повече слънце да цъфтят. На по-малко слънце биха издържали Параде и Лагуна. Предимство за тях е силния аромат. Те са подходящи за ограда и арка.
Не помня показвах ли Nadia Zerouali на Pheno Geno от серията ядливи рози. Има силен аромат на лимон, но само за един ден. Много бързо избелява цвета и за сега не ми допада.

# 618
  • Къде ли не
Gradina roza, днес ще засека колко часа се огрява. От зазоряване до обяд със сигурност. После мисля, че пак след 16 часа, но само над втория метър. Розата ще има достатъчно здрава конструкция, но не е арка или стена. Смесица между метална конструкция и дървени греди.

# 619
enimna, не съм качила за продажба една разкошна роза на Уорнър. Силно ароматна, тъмно лилава, издържа на слънце и полусянка. До 1-2 дни ще кача останалата част от каталога и я погледни в катерещи.
Да се похваля с две нови рози. Chateau Barbeyrolles на Лаперие
И Gluckskette, швейцарка със силен аромат на лимони.

# 620
Не е писано от седмица и не зная дали ще бъде допуснат коментара ми , но цъфтят за първи път японките Robe А La Francaise и Fragrance of Fragrances на Kawamoto. Първата ще бъде катереща.

Château Barbeyrolles с напълно отворени цветове вече на 5-6 дни. Не забеляза изобщо горещините. Едри и красиви, надиплени цветове.

И още една красавица цъфтяща от седмица без проблем с горещините - Marlene Charell. Тези две рози от сега са ми фаворити и ще заемат централно място в градината през есента.

# 621
  • София

Още една красавица ми се показа. Как ухае само ... Жалко, че им се радвам само през почивните дни.

# 622
Sourire de Perigueuxe / Panozzo , силно ароматна роза, нова в градината.

# 623
Имам силно ароматна роза, с голям цвят, но..... цвета не се разтваря изцяло, остава почти на пъпка Scream
Каква може да е причината?

# 624
  • при късмета
Червеното от щамбовата роза

Проектирах си разположението, харесах си цветове от приятелки, приключихме с разкопаването и зариването на вилата и на есен или най-късно на пролет най-после ще засаждам храстовидните.
Не знам мини рози ли се казват, скоро видях рязан цвят, височината му беше не повече от 30 см. и продавачката каза, че са такива мънички. Запознатите, моля препоръчайте сайт където има разнообразие, защото пак на цвят, а не на сорт съм я харесала и да е гарантирано, че ще получа поръчаното

# 625
Бритрозако ,Оакплантс,Незабравка,Нановски

# 626
  • при късмета
Благодаря!

# 627
Проектирах си разположението, харесах си цветове от приятелки, приключихме с разкопаването и зариването на вилата и на есен или най-късно на пролет най-после ще засаждам храстовидните.
Не знам мини рози ли се казват, скоро видях рязан цвят, височината му беше не повече от 30 см. и продавачката каза, че са такива мънички. Запознатите, моля препоръчайте сайт където има разнообразие, защото пак на цвят, а не на сорт съм я харесала и да е гарантирано, че ще получа поръчаното
Флорист рози няма как да бъдат по 30 см.! Селекциите на флорист розите са с цел дълги, прави дръжки подходщи за букети независимо дали са ЧХ или спрей. Жената , която е дала този "съвет" толкова и разбира от рози. Сега видях и Нановски. Хубави са им цветята, но при розите нещо не се връзва -  Eden Rose веднъж се продава за 50 лв. , втори път се продава като Pierre de Ronsard за 70 лв. Реално това е една и съща роза с две регистрирани имена.
Или си вземай резници от харесаните рози при приятелки , или седни и потърси розите с имена за които има пълна информация на височина, ширина и здраве на растението. По пътя на харесване на цвят ще вадиш рози масово след 2-3 години и ще започнеш всичко от нулата. Хвърли труд , пари и време на вятъра.

# 628
Имам силно ароматна роза, с голям цвят, но..... цвета не се разтваря изцяло, остава почти на пъпка Scream
Каква може да е причината?

Ако цветът е с много листенца и топчеста форма, може би засъхва от слънцето, и на мен ми се случва. Пробвай да я засенчиш и ще разбереш дали е това.

# 629
  • Между гори и планини

Новата ми щамбова роза Фокус. Наистина е фокус - бокус , с два различни цвята. А като я купих имаше цвят обагрен в червено и жълто 🤣
Бума с цъфтежа попремина, изрязвам и сега пускат нови клонки с пъпки. Тази пролет посадих 5 нови рози, чакам да видя цвят всеки момент. Едната трябва да е лилава, да видим ще има ли изненада.
За десерт, една от любимите ми - принцеса Сиси. Много ефирна роза, цвят пепел от рози, на снимките не се вижда добре.

Общи условия

Активация на акаунт