На море в Турция - тема 74

• 75 851
  • 788
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Със самолет за семейства 2 деца над 2 години за Анталия си пригответе над 3500 лв за края на септември.Иначе края на август над 4500 лв.

# 151
Вече сме в liberty Fabay Фетие.
Тръгнахме в понеделник от София и след 15 ч преход с няколко почивки за зареждане и глъдка въздух по изгрев бяхме в Олудениз.
Границата минахме за около половин час. След това посока Чанаккале 1915, моста, Бига, Бандърма, Сусурлук, магистралата за Измир, Айдън и Фетие, Олудениз.
По програма две нощувки в Олудениз, 9 в Либерти и една в Текирдаг.
В Олудениз спахме в хотел Олудениз, избрах го заради паркинга и включената закуска.
Идеята да спим в Олудениз е да посетим Синята лагуна, планината Бабадаг, Саклекент и Каякьой.
След това активна почивка, обиколка из града, по автентичните пазарчета и магазинчета за джиджявки.
Относно хотела. Стаята е достатъчно голяма, чиста и удобна. Само сешуара ми е слаб😀, ама то с тива косище, трудно може да ми се угоди.
Персонала е изключително любезен и учтив.
Много ми харесва, че има рвсторант за възрастни и басейн за възрастни.
Плажа е с много шезлонги и има достстъчно място.
При басейните е по-натоварено.
Храната е изключително вкусна и разнообразна. Поне това, което видяхме до момента.
За момента толкова. Само от вчера сме тук😊

Последна редакция: пт, 03 юни 2022, 19:01 от kontesa Maria

# 152
Здравейте,
В неделя си тръгваме от Анталия и бях планирала да спим в Ескишехир, както направихме на идване. Но сега като че ли не ни се прави отклоняване от маршрута и се замислям за нощувка около Истанбул. Въпроса е че искам да направим един шопинг в някой хубав мол ( не искам да е в Одрин). Може ли да препоръчате хубав мол, който да е някъде в околностите на Истанбул, с който няма да се отклоним много от маршрута ни ( през Явуз Султан).

Живот и здраве като се върнем, ще дам отзив за IC S GREEN PALACE HOTEL.

Ескишехир е страхотен град, рай за пазаруване, ако размислите все пак. Заслужава си!

За пазаруване на връщане ви препоръчвам Гебзе, има голям мол. Не се налага да се влиза в Истанбул, щом ще продържите към Явуз Селим.

# 153
Привет от Vonresort golden coast!

Днес пристигнахме. На първо четене ми харесва - прекрасен плаж, компактна територия,  вкусна храна. Ще дам по-подробен отзив след няколко дни.☀️

# 154
  • Sofia
Аркадия, Приятна почивка и много добро настроение. 🌞 Ще ти бъда много благодарна, ако можеш да хвърлиш едно око на къщичките, че днес, заради настанени украинци ни отмениха лятната почивка, резервирана  в началото на март. При тези обстоятелствата, пак с Турция ще трябва да "спасяваме положението". Заглеждам Vonresort и всяко мнение ще ми е от полза. Simple Smile

# 155
Благодаря на всички за мненията. Много важен беше коментарът, че за да се плати с карта трябва паспортът, защото тъкмо сменям моят, но си снимах стария.
От различни източници виждам различни цени за HGS, които уж са актуални и не са същите с това, което сметнах. Дано стане с картата и малко по малко да зареждам, защото не ми се отбива след границата, последния път имаше 5 човека пред мен, само един от тях прекара 20 минути на гишето, а човек като го чака дълъг път такива работи не са предвидени.

# 156
Линн, за шопинг с две ръце препоръчваме Виа порт Азия. Виж къде ти се пада и дали те устройва.

# 157
Линн, за шопинг с две ръце препоръчваме Виа порт Азия. Виж къде ти се пада и дали те устройва.

Вчера, него успях да фиксирам на картата и ми се видя сравнително удобен, а и ми се стори че има хубави магазини. Но нещо ММ си иска да минем отново през Ескишехир, не го притеснява отклонението, пък аз го жаля, че само той е шофьор.
Днес трябва да реша къде ще спим в крайна сметка, че утре напускаме хотела. Но така като гледам, се очертава да спим пак в Ескишехир, преди обед в парка Саздова, следобед в мола в центъра, мисля че беше Еспарк и живот и здраве след това към България.
Още не съм си тръгнала, а вече мислим варианти за идване пак на есен. Много е хубаво в тази Турция, значи Simple Smile))

# 158
  • София
LynnSummers,  моля за отзиви за парк Саздова или Килич лунапарка. Ние на връщане от морето сме запазили 2 нощувки в SRF Hotel в Ескишехир. Гледах го да е близо до центъра, до каналите, и сравнително да е изгоден.

# 159
Здравейте,
Моля за отзиви за Ramada Resort by Wyndham Akbuk в Дидим. Планирам почивка там края на август или началото на септември. Приемам и други предложения за Дидим.

# 160
  • Бургас / UK
А аз ще помоля за отзиви за Grand Mir’Amor hotel в Кемер. Благодаря!

# 161
LynnSummers,  моля за отзиви за парк Саздова или Килич лунапарка. Ние на връщане от морето сме запазили 2 нощувки в SRF Hotel в Ескишехир. Гледах го да е близо до центъра, до каналите, и сравнително да е изгоден.

Дано успеем утре да го посетим, че нещо при нас нещата се случват много непланирано и до последно сме на кантар. На идване спахме в центъра на Ескишехир в хотел Стела Гранд. Освен че беше в центъра, друго не ми хареса в този хотел. Много малки стаи, малка баня, а и бяхме точно срещу входа на полицията на един оживен булевард, та не успяхме много да се наспим. Но пък и цената му беше ок, така че за една нощувка, не е голяма драма. Сега ще пробвам да запазя в хотел Нова Виста, понеже гледам че е близо до парк Саздова.

# 162
Здравейте,

Може ли някой да ми препоръча хотел в близост до Троя.
Отдавна сме обещали на сина ми да го заведем там и бих искала да съчетаем посещението с морка почивка.
В Турция ще сме за първи път, но не ми се пътува чак до южните курорти.

# 163
Kontesa Maria, изчетох доста мнения за Liberty Fabay. Включително на Розова маслинка пътеписа. Очаквам вашия разказ, защото през октомври имам запазена почивка в него. Информация от първо лице ще ми е много полезна. Хубава ваканция!

# 164
Kontesa Maria, изчетох доста мнения за Liberty Fabay. Включително на Розова маслинка пътеписа. Очаквам вашия разказ, защото през октомври имам запазена почивка в него. Информация от първо лице ще ми е много полезна. Хубава ваканция!

За момента като впечатления
Стаите са прекрасни, има избор, тези с частните басейни изглеждат супер, но ние не ползваме басейн.
За съжаление нашата стая е точно на централната пътека от лобито към плажа и нощем е шумничко.
Хителът е пълен. Основно англичани и руснаци, като първите са преобладяващи. Днес пристигна голяма група българи. Да кажем, че сме около 30 човека общо в момента.
Относно чистотата, безупречна.
Относно храната, според мен е достатъчно разнообразна. В ресторанта само за възрастни е малко по ограничено предлагането, като разнообразие, но компенсира с качество на обслужване и обстановка.
Относно анимацията, като че ли малко куца и за децата е малко вечер.
Била съм в хотели с доста по-богата програма, но пък я има все пак.
 В последните две години заради ковид почти нямаше.
Плажът, голям с достатъчно шезлонги, има камъчета на влизане в морето, но водата е по-мутничка. В сравнение със Синята лагуна, там е уникално тюркуазено чиста.
На басейните е фул, нищо че има доста хора с басейни към стаите.
Друго не се сещам, питайте, ако изпускам нещо.
Това, което на мен ми липсва е алея около комплекса за вечерна разходка. Територията на хотела не е голяма и това се усеща.

Общи условия

Активация на акаунт