Подаръка за таз година е АВГУСТовската ни дружина!

• 9 696
  • 308
  •   1
Отговори
# 240
  • софия
Едно голямо  welcome от нас с Найа на новите мамита!
Направо ангелите ми изкарахте с това потене на крачетата и рахита  Sick.На точката краката са и все влажни и днес като ви прочетох   Scream...добре,че Gvendolinме поуспокои малко  wavey!
Аз чакам майстор да дойде да погледне хладилника,че нещо се п....ба.И мен живо ме интересува може ли да се ползват вече бънджита и разни други занимавки,щото останах и без ръце и без нерви  Tired.В момента в който реша да я оставя саааамо за малко да се забавлява нещо сама и се почва такова едно монотонно мрън-мрън,няма спасение-нито активни гимнастики,нито вибриращи шезлонги,Нищо.Само на ръце,разходки,гимнастика-абе,иска непрекъснато внимание.Сега докато пиша вика,та се къса.Ето,взех я и раздава усмивки вече.То е ясно,че си намерих майстора  Wink.
Играчката е от мол-а на "Опълченска"някой питаше,ама не помня кой  newsm78..
За протокола:
Найа,непрекъснато иска седнала или права.Правим се,че ходим и когато я оставя да легне в рядкото случай моментално си вдига главата и раменете,не знам как не я боли врата да си го държи сама,а к'ва коремна преса е почнала да за формя  Mr. Green.
Нейните дрехи мисля да ги пера отделно още доста дълго,даже като се замисля може би винаги ще ги пускам не с нашите.За какво има къса програма на пералнята и за по-малко пране,тогава  Crossing Arms!Сокове не давам щото пестя  Joy.
Какви кулинарки имало тук  Thinking нтц,нтц.Обикновено на мъжа ми му чета разни неща,който ме развеселяват,но мисля да му спестя,как има мами- факири да се справят: и с малките терористи, и  да готвят такива сложнотии.Шапка ви свалям,мацки   smile3521!Аз нали се научих как да качвам снимки и сега ми идва да кача-стомилионахиляди  hahaha!
Чао за сега.  newsm09.

# 241
Здравейте! Hug
Mimss и аз получих плик от Памперс,но от другите още не съм Laughing
Добре дошли на новита мами,надявам се че ще Ви е интересно при нас  Peace
Velmar и Honey направо ме "забихте в земята" с тези кулинарии,как ли смогвате??? newsm78,на мен едвам ми остава време да Ви прочета набързо /не помня откога не съм готвила/ Cry
Относно потенето на нас ни се поти главичката при ядене и понякога когато спим,но иначе Даяна главата си я движи много,педито като ни прегледа каза,че главичката е мека и ни увеличи "Вигантола" на 4 капки /дано всичко да е нормално и да не се притесняваме,че и аз прочетох почти всичко за рахита и си е доста убезпокоително/ Praynig
Ами това е засега от нас!Дано после да имам време пак да вляза  Joy Joy Joy

# 242
Здравейте, след четири месеци пауза - и три месеца без комп, но нямаше как. Не знам да разказвам ли за Вани или да чета всичко, всичко, всичко !!!
 Значи по-важното е, че малкият е супер и здрав и голям и си има прекрасно име ИВАН   1stroller Вече почти на 4 месеца сме 7,5кг и 68 см - много се борим. След неприятното за мен секцио започна кърменето, което за щастие продължава още и свикнахме доста ( в началото ми беше много трудно, докато овладея кърмата, защото ми се стичаше и в гащитите ), но авент са си свършили добре работата и бързо се справихме - даже мислех за банката за кърма, но не ми оставаха сили и време да се наспя, за да се ангажирам и с това и така.....) все неща, които отдавна сте си споделили.
  Вече хапваме плодови пюрета и сигурно скоро ще му предложа и зеленчук, макар че си предпочитаме млякото на мама. Днес предиобяд със свеки направихме дом. пюре от дюли и ябълки и съм много любопитна как ще го приеме  newsm78
  през тези месеци отказах две предложения за работа и разбира се по-приемливи от последната ми работа, но ввярвам , че не сбърках. За сметка на това мъжът ми е с нова работа и си търсим и жилище - изобщо имам какво да правя   Grinning

Надявам се скоро да кача и наши снимки в албумчето -  само ми подскажете как ставаше отново, че забрави и копчетата на клавиетурата  Sick
 Хайде, че се събудихме - а относно ваксините аз съм спокойна, защото вярвам на падиатърката ни, че си знае работата и добре преценява развитието на Ванито  smile3504

# 243
Karim, добре дошла при нас с малчо   bouquet
Мария_Б, добре си се завърнала пък на теб с бебе Вани  Wink bouquet

bubche,не сме сложили трите ваксини,нали преди втория прием каката разболя Кари и се наложи да отложим поставянето на ваксината.Така че все още ни предтои третия прием-на 07-12 ако сме добре до тогава.Частната лекарка,при която водя Кари ми каза,че ще я потготви преди това,за да избегнем усложненията.Добре де,защо дават странични реакции,та нали за това си ги купувам,заради убитата коклюшна съставка #2gunfire.Алиса никога не ми е правила реакция,а сме били с ваксините от ЗК,то тогава и нямаше от тези по аптеките де. Thinking
На нас третия прием ни е на 19.12 и също сигурно преди това ще направим един курс Зиртек за подготовка ConfusedА представяш ли какво щеше да стане,ако бяхме сложили ваксините по ЗК #Crazy

Ами мацки аз я карам на ваксините от ЗК, педи така ми препоръча  Confused Слава на Бога минахме и 3-тия прием, нямахме тоя път никаква странична реакция, докато на предните два приема вдига Т, но не много висока.

Това, което разбвах че ЗК ще бият Пентаксим от 1 януари много ми е странно - сега отпускат по 0,80 лв. на детенце, а изведнъж от де ще извадят 60 лв.  Shocked Да не би родителите да си ги поемат тия ваксинации после newsm78
Определено обаче ако са безплатни и ние ще намажем, защото нали после започват да се правят реимунизации (на полиомиелит и ДТК.) Thinking

# 244
Набързо използваме хубавото време и паркирах малкия на южната тераса - милият ужасява се от космонавта. Аз ще гледам да свършнещо у дома и разходката ни ще е в такава форма.
 Момичета искам да ви попитам имате ли косопад след раждането - знам че е нормално и , че бременността се характеризира като период , през който пък да нямаме косопад и с мен беше така. Но сега - 4 месеца след раждането ??? При мен през последните 3 седмици е нещо невероятно - направо като прокарам ръка по дължина на косата си имам чуство , че цели кичури свалям. Надявм се скоро да се прекрари този процес - от части го  отдавам и на есента между другото, знам чее  нормално за всеки.
Моля ви споделете нещо, ако имате наблюдения върху себе си  Praynig
БЛАГОДАРЯ ВИ   bouquet

# 245
  • София
Здравейте! Hug
Добре дошли на новите мами! Дано ви е приятно тук!  Hug
Момичета, стига сте се шашкали с този рахит! Понеже и ние сме рискови, четох доста във форума - не винаги изпотяването и опадането на косичката значи рахит. При нас има изпотяване на главичката само, и то като се храни и съм го гушнала. Най-сигурния начин да се разбере е наистина този, който ни препоръча д-ра - кръвни изследвания на калций, фосфор и алкална фосфатаза. Може да се установи с и рентгенови снимки, но до това не бих прибегнала в момента. Доста се притеснявам за предстоящите изследвания, дано всичко е наред! Но и да има нещо, е хубаво че все още е в ранен стадий - открива се след 3м., така че сме съвсем в началото. Майка ми каза, че и за мен са имали едно време съмнения пък ей ме на - здрава и права съм!  Peace Дано всичко е наред при всички бебоченца!  Praynig
Шапка свалям на кулинарките! На мен не само, че не ми остава време, но и като съм свободна, не се сещам  Embarassed
За ваксините - замисляли ли сте, че в у-ще ще им правят пак, и то най-верноятно с тези от ЗК.  newsm78
Хайде, чао засега! Чудех се дали да излизаме, но май е многооо студено.   bouquet Heart Eyes

# 246
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте мили момичета и бебоци Hug
Хайде и аз да се включа за малко. Бебчо е добре, но така се е научил да вика, че направо...
Гледам за ваксините си говорите. Аз нали работя със ЗК и съм малко запозната с кухнята. И на мен ми препоръчаха да сложа ваксините, които се отпускат от ЗК, но като знам как ги пренасят и съхраняват джипитата  #Crazy и се отказах. Дано да са единици случаите, които съм виждала. А относно това какво ще се случи от 1 януари... Ами малко скептично съм настроена, защото драстично са намалили бюджета и наистина не ми е ясно как ще отделят по 60лв за ваксина. Ако досега се плащаше по 1лв за дете сумата след 1 януаи ще е 80ст. Така че не се учудвайте ако педитата ви или личните ви лекари са по-изнервени... А и фирмата внасяща Пентаксим в България е пред финансов фалит. Дано да се оправят нещата Praynig
Това е от мен. Лек и спокоен ден на всички.

P.S. Добре дошли на всички нови майчета и бебоци  bouquet

# 247
Не, потенето на крачетата няма нищо общо с рахита. На нас отдавна ни намалиха вигантола на капка и от следващия месец ще ги спираме. Нашата главичка е твърдичка и фонтанелката е почти затворена. Разпитах мои приятелки и те казаха,че и при тях е същото. Явно крачетата се спарват от чорапчетата и/или ританките, които им слагаме.
Аз познавам майчета, които са отказали да слагат каквато и да е ваксина на децата си. И аз много се чудих, особено като разбрах,че 1 от съставките е формалдехид  #Crazy

# 248
Здравейте и от нас майчета и малки бебечета!
Два дни сме без нет и днес едвам смогнах да ви изчета (а и почерпките ме забавиха, такива красоти и вкусотий подминават ли се лесно)!  Laughing
Честито на всички които празнуват днес! Да сте весели и много, много щастливи!
Мамо Иги много се радвам, че си намерила време да пишеш и на нас няколко думи.  Изпращаме ти мног целувки на теб и Лъчко!   bouquet
Добре дошли и на новите майчета!  Hug
Сега да отговоря и на анкетите. Ние сме само на кърма с малката и общо взето се храним на 3 часа (2,5-4 часа) и имаме по 5-7 хранения на ден. Вечер заспиваме към 22,30 и се събужда за ядене между 4-7,3часа. Възглавница не ползваме и не сме почнали със сокчета или пюрета. мисля да изчакам поне докато навърши 5 месеца, нищо че педито ме пришпорва.  За памерсите за момента сме на 3-ка, а през деня Дияна спи различно, понякога като се събуди в 7 до 22 часа изобщо не и се спи дори и на разходка се пули и разглежда света (любопитно ката майка си, а и от къде да знае дали няма да я оставим някъде и тя да трябва да се прибира сама в къщи  Joy ). Ако съм пропуснала някой въпрос ме извинете

Като четох за тези активни гимнастики така се запалих, че вчера надух главата на таткото и отидохме да се обзаведем с тази джундукия. Сега такава игра става и така се кефи малката, а и остава мама да свърши малко работа.

Е това е от нас сега отиваме на разходка, че времето е страхотно.
Весел ден на всички.  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 29 ное 2006, 16:20 от gertruda

# 249
  • Sofia
Добре дошли на новите мами!

Уф, днес звънях за резултатие от микробиологията на секрет от носа и Димана има растеж-демек не сме си излекували стафилококите, въпреки че я мазах 10 дни с бактробан. Cry CryДоки каза да й звънна утре след 10.00 , идея нямям защо утре newsm78 Ако някоя от вас има опит с тези гадни коки нека сподели, че търсачката за поред път не може да се активира.

Иначе Димана е качила 900 гр и 4 см-6200 и 60 см. Слава богу нашто педи е за късно захранване, което съвпада и с моето намерение.
Вчера ходих да изнасям една лекция и оставих Димана на таткото и тъй като тя не признава
 шишета (ех, тези златни цици на мама) се бях притеснила дали ще яде. Ей, вярна била мисълта, че гладът ще спаси света! Замислянето й е продължило няколко секунди и лакомо си е изпила кърмата.

# 250
  • София
Ние се прибрахме от разходка,която беше много хубава като изключим,че на мен ми беше да кажем хладно Whistling
Мария_Б,съвсем наскоро обсъждахме темата с косопада и в общи линии не измислихме нищо.Всички сме така-оплешивяваме заедно с бебетата JoyЧакаме информация от мамите,които си купиха ампули,но понеже тези косми трябва да си паднат и ние май нищо не можем да правим,по-добре да се опитаме да стимулираме растежа на нова коса.Моята фризьорка ме посъветва да си купя хининова вода и да я втривам в корените след къпане,без изплакване.Дано има ефект.
Чакайте да ви кажа голям майтап.Не съм си мислела,че ще тръгнат да ме свалят по улиците,докато бутам количка Rolling EyesАма днес един младеж направо ме заби в земята Mr. GreenКакви ли глупости не изприказва,а накрая вече като се чудеше какво да каже ме пита "Момиченце ли е?",а Ина облечена  розов космонавт,с розови завивки и с розова лента на главата с голяма панделка ShockedНа мен ми стана толкова смешно от въпроса,че викам"Не,момченце,ама съм решила да го правя гей" hahaha JoyХайде да се хващам на работа,че сега ще се прибере цялото кралско войнство и ще почнат да ми връзват кусури Sunglasses

# 251
Благодаря на бубчето 15 и се извинявам, че повдигнах тема, наболяла, но обсъдена, но така е с техниката все пак се поуспокойх.
Извинявайте пак и благодаря   bouquet

# 252
Здравейте и от мас с Маги!
ДОБРЕ ДОШЛИ НА НОВИТЕ МАМЧЕТА! Hug
Току що се прибираме от разходка. Обходихме квартала, стигнахме до Кемпински, обиколихме го и обратно в къщи. Маги през повечето време се разглежда, както казва gertruda, ако я оставя, да може да се прибере сама.  Joy
Голям зор видях докато излезем - като се разрева това дете, нищо не помага, нито играчки нито биберон. Облякох се за 3,5 секунди, но докато облека нея - е такъв зор няма. Ре, рев и пак рев, посинява чак. Питайте ме как съм я обличала и пяла едни измислени песни, ужас, видях се в приключение. Сложих я в кенгуруто, обаче не мога да се наведа да си завържа обувките. Опитам ли се да се наведа малко и тя започва да си извърта главата назад да гледа и се изплъзва надолу. #Crazy #Crazy . Полудях. Но се справих.
За изпотяването - предполагам, че е нормално, и не винаги е признак на рахит. ВСе пак, макар и малки човечетата имат отделителна система, която си функционира. А и не забравяйте, че на тях им е малко по-топло отколкото на нас.
За косата - не ми се говори, като започна да я реша и имам чуството, че ще направя перука. Но така ще е още известно време.
bubcheto15, браво , щом младежите те свалят е хубаво. Мен ме беше срам да си призная, ама вече не - и на мен ми се случи няколко пъти, едното си беше направо момченце и ме попита дали искам да му се обаждам като излизам на разходка. А другия път един млад мъж ме покани директно на кафе, но аз отказах, а той ме успокои веднага - "Ама аз нямам нищо против детето, стига да не плаче много".  Joy
Нека ни повдигат самочуствието и чуждите мъже. Няма лошо.
Сега отивам да си храня детето и после пак ще вляза.

# 253
благодаря за топлото посрещане! Hug
val stef за адашки сме адашки, че и пълни и аз съм валентина, ма ми идва дълго за писане Wink;
за потенето на крачетата - благодаря за успокоението!(рахита в лека форма не ми е проблем има вигантол и гимнастика - няма и аз да го мисля! Party)
за ваксините - забавихме 1я прием, че много отслабнахме и 2та в началото; и на 12.12 ще ни е 2я поЗК(тогава ще моля за помощ ако има проблеми, че 1я беше песен, но сега  newsm78)
за косопада - започна отскоро(последната седмица) - ще изчакам още 1 и сигурно ще взема нещо на ducray; може би шампоан, че малчо не ми 'дава' повече от 10мин в банята Joy
приятна вечер на всички!!! smile3525

# 254
Здравейте момичета!

Честито на всички,които са имали поводи да празнуваттези дни! И разбира се мерси за почерпките! Hug  bouquet

От 2 дена не мога да смогна да ви изчета,камо ли да пиша. Понеже вече трябва да чета и за изпити ще имам по-малко време за писане,но ще гледам да не пропускам какво пишете че става интересно. Първия изпит вече е взет. newsm44
Малко отчет от нас: Тони вече е 6250 и 63 см. Сложихме и първата ДТК + полиомиелит. Повиши леко температура през нощта,но иначе е спокоен. Вече сме основно на кърма,което много ме радва , само когато съм на лекции се налага да яде АМ,защото не мога да се изцеждам с помпа. Но утре свършваме с лекциите и ще си бъдем само на кърма,дори и да иска да яде по често.
Иначе по въпросите - храним се на 2,5-3 часа, като ядем вече и плодово пюре. През деня спи различно понякога по 30 мин. между храненията понякога по 1,5-2 часа,като заспива обикновено на гърдата ми или като го люшкам на краката. Но спи в повечето случаи леко и не мога да го оставя на леглото. Дори няколко вечери спа при нас на спалнята,защото всеки път като го премествах в неговото легло се будеше, а на мен ми се спеше и накрая спях да правя опити да се местим. Само дето татито спа затиснат в ъгъла, а малкия се беше разположил като цар.  smile3503Тони все още не се обръща, но почва леко да си мести дупето като мърда и единия ден беше застанал напреко на леглото. Гука и раздава усмивки,само дето като взема фотото и спира да се смее и ни търси зад обектива  hahaha
Това е засега.Забравих половината въпроси на които щях да отговарям, за което се извинявам но е така като чета на почивки.Надявам се утре да мога пак да се включа.
Лека вечер на всички! Hug
Добре дошли на новите мами!

Общи условия

Активация на акаунт