Подаръка за таз година е АВГУСТовската ни дружина!

• 9 718
  • 308
  •   1
Отговори
# 225
Тъкмо влизах да ви запитам нещо и хубаво, че прочетох назад.
Иде реч за потни ръчички и крачета.
Направо ми се сви сърцето като прочетох, че били признаци на рахит..
хайде отивам да се доосведомявам, че ...

тук е мрачно и мъгливо - така че и днес май ще си седим у дома
хубав ден на всички

P.S. : След краткото ми осведомяване и разговор с педи се успокоих. Потните ръчички и крачета били нещо съвсем нормално при бебешоците. Потенето на главичката по-скоро е някакъв признак за рахит.
Посъветваме все пак да увелича Вигантола на 4 капки за 2 седмици (много бързо наддава и расте ИВ) ипосле пак да минем на 3

Последна редакция: ср, 29 ное 2006, 09:16 от Gvendolin

# 226
  • у нас
много щастие и любов и послушно детенце ти пожелавам, кабив!
честит рожден ден!

Лорекса, какви са тези гъбички,бе мила? Аз бих те посъветвала да заведеш и двечките принцеси на хомеопат. по-скъпо е, но си заслужава. Аз лично съм записала Тарик при най-добрия в околността и въпреки че Слава Богу нямаме проблеми си се съветвам с него по всякакви въпроси, защото нямам никакво доверие на педиатърката ни.
Дано бързо да се оправи мъничката красавица  Praynig
vessy78,сега като се върне каката мисля точно това да направя.Ще ги водя при хомеопат.А за парите не го мисля изобщо Naughty,важното е децата да са добре,защото само за последното им боледуване,в рамките на 10 дена,хвърлих около 200 лв.по доктори и лекарства SickЩе платя колкото трябва,само да има добри резултати Praynig
Нашите ръчички и крачета също се потят SadСега сме на 5 капки вигантол и 1 таблетка Калциум Фосфо С.Дано на следващата консултация да има ефект,че главичката ни беше доста мекичка ConfusedДори след увеличаването на Вигантола нямаше кой знае какъв ефект и за това ни изписаха и Калциума.Той спомага за по доброто усвояване на витамин Д.

# 227
Гвендолин, благодаря за успокоението Hug.Все пак- друго си е лекар да даде отговор на нашите питанки.На Дари не й се потят ру4и4кит еи кра4етата,но пък глави4ката понякога е потна Rolling Eyes.АЗ въпреки  това не се притеснявам ,защото тя е с доста голяма коса и го отдавам на това. При нас се слу4ва особено след сън. иан4е Вигантол си приемаме отт на4алото по 2 капки.На последната консултация доки ми каза да й давам по 3 в дните, в които не я извеждам навън,тъй като  Дари доста бурно расте( поне на килограми Blush).Каза 4е не вижда притеснение за рахит.

# 228
aз принципно много не се шашкам и затова си избрах и педиатр не всяващ паника и не правещ от мухата слон.
Каза, че за нашия регион (Варна) е често срещана бебешката лека форма на рахит.
Щом си вдига главичката каза, че най-вероятно няма нищо обезпокояващо.
Все пак ще давам сега по 4 капки и дано ако е Рахит - скоро да отмине Simple Smile

# 229
  bouquetПривет на всички и пожелания за много много поводи за усмивки, с този мой пръв пост! Радвам се че има такъв форум и още повече тази сладка групичка на августовските бебоци. Е ние сме за тук с моя малък принц!

# 230
Е, пиене сега, малки деца имате да гледате, няма да ви алкохолизирам я;)

А идеята за крокитата е от Готварския форум, вътре са с пълнеж от лук, гъби, шунка, кашкавал, кис.краставички.
И двата гущера ги опраскахме снощи, а бяхме 7 души и половина. С биричка вървят много, но защо не и с винце. И аз рядко готвя, ама мъжът ми беше в отпуска вчера и се занимаваше с малкия, пък аз се посветих на готвенето.

За рахит педито не ни е споменавала нищо. Ерик отзад на теменцето има едно плешиво петно, колкото монета от 1 лев, но това не ме притеснява особено. И племенникът ми на тази възраст беше олисял на същото място, сега нищо му няма, рахит не е имал. Възможно ли е да е от триенето на главичката в чаршафите newsm78

# 231
  • София
Добре дошла, Карим!  bouquet Колко е голям твоят юнак и как се казва?

Хъни абсолютно е възможно бебешка глава да оплешивее от търкането в чаршафите, така че споко. Калоян също отзад на главичката е по-плешивичък, ама това изобщо не ме притеснява, защото той за 1 секунда не се спира да си върти главата, като е легнал.
Крокитата наистина са супер, ако можеш пусни рецептата, макар че с тази работа и Калоян вече не ми остава никакво време за по-сложни вкуснотии. Ето и сега пиша, а той е седнал в мен и блъска по клавиатурата, та този пост го писах 20 минути, за да успея да изтрия и неговите писания Hug baby_neutral Joy

# 232
  • у нас
Добре дошла на Karim Hug
Разкажи за теб и твоето съкровище.Колко сте големи,как се казвате или каквото сметнеш за добре Peace
honey,от одеве се чудя какво пропуснах да напиша и сега ми светна лампата smile3555--за крокодилите бе........ако знаеш как ми престърга корема щом ги видях,а бях решила да не хапвам нищо до обяд(поне),че имам да свалям още 3-4кг. и тъкмо си викам,хайде днес ще наруша диетата и се наточих да сядам да ги опитам тези крокодили eat,то пък се оказа,че сте ги изпапкали още снощи.Поне крайче от крак или опашка не остана ли?  Yum
За оплешивяването отзад на главичката-нашата кака беше доста плешива.Искам да кажа за дълъг период от време имаше плешиво отзад на главичката,но никога не е имала рахит.Просто главата и не спираше да се върти Joy

# 233
Хм..май ще миотнеме време да разгледам всичко във форума, но пък времето е пред мен.... Чудя се още как да се регистрирам в календара и да поставя рождения ден на съкровището ми. Има прекрасни лентички. Ще се наеме ли някой да ми обясни как се обработва профила?А той се казва ДАниел и се роди на 4 август (тази година)kyllmg Имам си сладко бебе, което обаче май е доста злоядо Sad...все не е гладен... все отказва предложеното му шише с мляко...
И той има малко петънце на главата което е точно с големина на монета от 50 стотинки. Педиатърът ни каза че е лишей. Незнам на какво се дължи, но е леко рефено и върху него има коса макар и съвсем забележима..
Ще се радвам от страниците на форума да науча повече! Благодаря предварително Flowers Rose

# 234
  • у нас
Karim,ето тук ще прочетеш за лентичките http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4827.0
а сайтовете където можиш да си избереш лентичка са много.Най-лесно е като си харесаш лентичка на някоя мама,да кликнеш върху нея и ти се отваря сайта.Дано съм го обяснила правилно Praynig

# 235
  • София
Здравейте и от нас Hug
Инчето спи и аз реших да ви прослушам.
Лорекса,аз все забравям да ти кажа,че при Ина се появиха същите симптоми след ваксината като при Кари и нашата лекарка каза,че е точно от коклюша. CrazyХубавото е,че вие вече сте сложили всички,а на нас ни предстои последния прием.А колкото до мачкането,може и по-силничко да й правя масажите и за това да е така,ама сега вече много внимавам Naughty
Добре дошли на Карим и на winkeydee Hug
Велмар,какви са тези неща дето ми вкарваш в главата за ваксините,я моля ти се проучи и кажи,че направо си ме притесни.
Хъни,ама ме заби 3 метра в земята с тези крокодили.Интересно сега за месечинката на Ерик какво ще изислиш да ни почерпиш Mr. Green Twisted Evil
Аз да ви се оплача.Снощи точно бях приспала с Ина и баща й реши да говори с пълна сила в коридора Rolling Eyes,после започна да отлепя тиксо от ролката,защото зарядното на единия телефон му се беше прецакало #Cussing out,най-накрая си легна и започна да шумка с някакво списание и не стига това,ами и си свиркаше докато четеше #2gunfire.А когато светна една лампа,дето бие право в очите на малката не издържах и тактично го изпратих да си чете в другата стая Mr. GreenПак стана много Laughing StopИзчезваааааааам Joy

# 236
Добре дошли на новите мами  bouquet
Май ще има разходки днес.Не знам за мъглата,но сега пе4е слънце.ДАно  омекоти времето.Хайде 0 ще приготвям Дари и излизаме на разхподка Party

# 237
      Здравейте и от нас!!! Добре дошла на Karim welcome

Velmar, аз живо се интересувам от ваксините, защото слагаме Инфанрикс, и после ще има реимунизация, а полио капки не съм слагала, защото чакам от януари месец да пуснат новите от ХЕИ. Така гласеше новия закон, че първо ще се вкара неактивна полио ваксина.

# 238
  • у нас
bubche,не сме сложили трите ваксини,нали преди втория прием каката разболя Кари и се наложи да отложим поставянето на ваксината.Така че все още ни предтои третия прием-на 07-12 ако сме добре до тогава.Частната лекарка,при която водя Кари ми каза,че ще я потготви преди това,за да избегнем усложненията.Добре де,защо дават странични реакции,та нали за това си ги купувам,заради убитата коклюшна съставка #2gunfire.Алиса никога не ми е правила реакция,а сме били с ваксините от ЗК,то тогава и нямаше от тези по аптеките де. Thinking

# 239
  • София
bubche,не сме сложили трите ваксини,нали преди втория прием каката разболя Кари и се наложи да отложим поставянето на ваксината.Така че все още ни предтои третия прием-на 07-12 ако сме добре до тогава.Частната лекарка,при която водя Кари ми каза,че ще я потготви преди това,за да избегнем усложненията.Добре де,защо дават странични реакции,та нали за това си ги купувам,заради убитата коклюшна съставка #2gunfire.Алиса никога не ми е правила реакция,а сме били с ваксините от ЗК,то тогава и нямаше от тези по аптеките де. Thinking
На нас третия прием ни е на 19.12 и също сигурно преди това ще направим един курс Зиртек за подготовка ConfusedА представяш ли какво щеше да стане,ако бяхме сложили ваксините по ЗК #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт