Пубертетът при момчетата - тема 11

• 50 847
  • 726
  •   1
Отговори
# 390
Не е особено постижение, но все пак, искам да си похваля детето. Замина с баща си на почивка, аз поради сложни причини останах у дома непредвидено. Час след отпътуването видях, че си е забравил телефона. Е, "оживя" Една седмица без контактите, без свалените игри, без обичайни чатове. Баща му е давал своя тел за около 20 мин вечер да погледне нещо и толкова. Риболов, разходки, бране на билки, почивка. И като се върнаха ми каза, че е била много хубава почивка.
(След малко трия снимката)

Страхотно! Браво на всички ви!

# 391
Синът ми изкара 2 седмици в България без Интернет на телефона. Оживя си. Знаеше предварително естествено.

# 392
Косми под мишниците няма, но краката му са...оле мале ( като малък беше плакал, че няма косми на краката)

По никакъв начин не мога да приема мъж с гладки крака. Да се чудиш кой е жена и кой е мъж. Имам дори такъв случай разхождайки се зад една двойка, хванати за ръка. Бяха по къси панталони, та нямаше как да различите кой е жената и кой е мъжът, ужас.
Даже мъжът беше по-гладък от жена си

# 393
... искам да си похваля детето. Замина с баща си на почивка... Час след отпътуването видях, че си е забравил телефона. Е, "оживя" Една седмица без контактите, без свалените игри, без обичайни чатове. Баща му е давал своя тел за около 20 мин вечер да погледне нещо и толкова. Риболов, разходки, бране на билки, почивка. И като се върнаха ми каза, че е била много хубава почивка.
Правилно възпитано дете! Поздравления!

# 394
Всеки си знае, разбира се, но аз също НЕ харесвам и ми е странно бръснат/епилиран мъж. Да си подстриже космите под мишниците и по гърдите, ако са много, ок, ама краката, че някои и ръцете.....уф.

# 395
Помня едно страхотно море преди 3-4 години, когато оставихме телефоните им вкъщи. Мрънкаха първите 15 минути от пътя натам и после си измислиха игри и занимавки и забравиха да се оплакват. Бяха страхотни 2 седмици с много игри и забавления с братовчедите им. Били са на 10,12 и 14 или година нагоре.
Сега такава ваканция би била немислима. Браво на детето, Светкавица.

# 396
Моят син не играе игри и не стои на телефон над година вече. Ползва го за чатове и обаждания само. А през лятото беше с телефон с копчета.
Знам, че всички сега правят това, и ние възрастните също висим на телефони. Но забелязали ли сте колко деца са прегърбени от стойката, с която се стои цял ден на телефона?
Ние я оправихме с плуване и хич не ми се иска да се връщаме на изходна позиция заради телефона.

# 397
В случая помага спорта и в това отношение не мога да се оплача. Тоест мога. Твърде активно спортуват и организацията, логистиката и разходите по спортните им активности са ми дотегнали. Но стискам зъби, защото плюсовете са много и незаменими с нищо.

# 398
Mößbauer-Effekt и ние положихме много усилия, ходеше през учебната година два пъти седмична на плуване с треньор, а две летни ваканции - всеки ден по два часа.
За съжаление виждам с началото на учебната година и тежката раница, че пак леко се е прегърбил. Сутрин го караме с кола, за да не мъкне раницата, но се прибира сам от училище следобяд. В междучасията са им позволени от тази година телефони и прекарва някакво време.
Твоите деца прекрват ли време на телефона? За съжаление съм видяла, че след като се изправи напълно след плуване - после две седмици тежка раница или малко стоене на телефон и се връща към изходна позиция.

# 399
marigold_ , разбира се, че имат екранно време.
През лятната ваканция ги бяхме оставили без особени ограничения, но имаха занимавки през деня с приятели и братовчеди и повече екранно време им се събираше само вечер.
Днес започнаха училище. Големия вече е пънололетен, сам си решава какво и колко. В училище учат с айпади, така че екранно време му се събира доволно, а свободното време си го решава сам. Малкия е профил Информатика, така или иначе има доста седене на компютър за училище, но и телефона си ползва много за слушане на музика и чатове с другари. На 16 години ние махаме програмите за родителски контрол, при него ще е след 2 месеца, така че самоконтрола трябва сам да го постигне. Докато в училище нещата са добре, докато спят достатъчно, хранят се балансирано и спортуват достатъчно, за мен е ОК. Големи са за ограничения. Спортуват всеки божи ден. Проблеми със стойката нямат, имат подчертано спортни, наперени фигури. Големи момчета, близо 190 см и двамата. Дребосъчка има нужда от напомняния да изправи рамене, но при нея е заради растящия бюст. Ще го регулира, мисля. Аз си напомням.
Спортът трябва да е регулярен, редовен, постоянен. Спорт за 2 месеца и после дълга пауза прави постиженията временни и усилията безсмислени.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 13:38 от Mößbauer-Effekt

# 400
Останах с впечатлението, че са имали някога проблем със стойката и се е оправил със спорт.

# 401
О, не. Но те спортуват от съвсем малки. За добрата стойка тренираната мускулатура е много важна.

# 402
И моето спортуваше от съвсем малко и беше супер изправено. След една лятна ваканция при  баба си и стоене по 10+ часа на телефон без аз да знам, се върна с кифоза.
Оправихме я с много плуване, но виждам, че не е трудно да се върне назад положението.

# 403
И моето спортуваше от съвсем малко и беше супер изправено. След една лятна ваканция при  баба си и стоене по 10+ часа на телефон без аз да знам, се върна с кифоза.
Оправихме я с много плуване, но виждам, че не е трудно да се върне назад положението.

Аз се изненадвам, че детето стои при баба си Simple Smile
Моя категорично няма такива мераци. Ходи за по едни 48 часа и дотам. Предпочита да си стои у дома, да излиза с приятели и приятелки, да ги кани у дома.
Баба му е вече твърде скучна за него Simple Smile

# 404
Моят ходи при баба си за броени часове, но това не й пречи на бабата да го угоява като прасе да Коледа. Баници, дюнери, пици, сандвичи, топене на филии в соса от салатата..... И после полегнал с таблет/телефон. Чудна история.

Общи условия

Активация на акаунт