Пубертетът при момчетата - тема 11

• 50 868
  • 726
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Сефте чувам, че в Лидл наемат непълнолетни Thinking

# 346
Синът на моя колежка работи в близкия до дома им автосервиз - така и така се мотаели по цял ден край сервиза, собственикът го хванал да работи обща работа и да учи занаят. Синът на моя приятелка работи като помощник-готвач в ресторант - много гадна работа (личен опит), но пък учи на дисциплина и умения в кухнята.
И двамата са доволни и изобщо не бързат да идва учебната година. Майките им докладват за съществена положителна промяна в мисленето на синковците.
Аз пък умувам следващото лято какво да измисля за моя син - ще бъде на 13, тоест трябва да е нещо доброволческо, без заплата. За съжаление не е лесно да "харижеш" един подрастващ да работи без пари, колкото и той самият да иска...

# 347
На 17 г. може да продава сладолед в някой парк, да бъде аниматор в детски център, ако знае отлично език - в езиков център. Видях реклама на DM, че набират ученици, но не знам при какви условия. Вижте на сайта им.

# 348
  • София
Моят син пробва, поработи 8 дни в заведение за бързо хранене, но напусна, защото имаше доста червени флагове и решихме, че не си струва.
Друг от групата му беше в Хепи за 2 седмици, той и другите младежи бяха уволнени под предлог, че нямало работа Rolling Eyes
Та не е лесно да се намери нещо читаво явно, ако не е при познати.

# 349
  • Русе
Моето беше при познати. Далечни. Е, като шеф се оказа пълен олигофрен.
Трудна работа е намирането на работа за хлапетата. Сбъркана държава сме.

# 350
Синът ми миналата година работи на две места-във фабрика и в строителството. Във фабриката не му хареса-работата била еднообразна и не била достатъчна, за да не му е скучно,а на строежа било по-интересно. Като цяло усети какво е да изкарваш пари сам и твърдо реши да учи по-сериозно, за да го приемат желана от него специалност. Това лято не работи, ходи на уроци и учи за кандидатстудетски изпити😁.

# 351
Отрезвителен е бил работният опит, което е добре!

# 352
  • Deutschland/HE
На приятелка детето работи в Лидл, изискването е било да имат навършени 18г , към 31.05. Договорът е на 6часа, условията са добри и нямаш притеснението да не си получиш последната заплата.

# 353
  • София
Отрезвителен е бил работният опит, което е добре!
Определено! А беше урок и за нас, ние явно живеем в някакъв балон Rolling Eyes, мислех, че някои практики са останали в миналото.

# 354
  • Варна
Сервитьор е моят това лято. Намери си работа чрез приятели. Надявам се през учебната година да започне в колцентър на 4 часа. На 17 г. навършени е.

# 355
Сменям темата, но няма как да не съм притеснена. Косопад. Някой от вашите момчета имал ли е? Като се изкъпе и среше и ми покаже, доста косми, само като прокара ръка през косата си, направо топка стават. На какво може да се дължи и какъв шампоан да взема?

# 356
По- добре потърси лекар. Ние каквото и да кажем няма да тежи така както мнението на лекар.

# 357
Детето карало ли е Ковид в последните 6 месеца?

# 358
Още едно мнение за кожен лекар. Обаче, може да ви прозвучи архаично(да не кажа-бабешки), някога ползвахме много природни средства, които днес, са забравени. Напр, спомням си, че още като дете, а и дълго след това последното изплакване на косата беше с разтвор от оцет. Отделно, разни маски с яйце, мас и др.

Последна редакция: вт, 30 авг 2022, 08:57 от Светкавица

# 359
Детето карало ли е Ковид в последните 6 месеца?
Януари бяхме в болница с двустранна пневмония, но теста му беше отрицателен- бърз антиген, но рентгеноложката ми е позната и каза, че е ковидна пневмония, тип- матово стъкло, така, че не знам със сигурност, но той си хваща косата на опашка отгоре, а отстрани е 1- ви номер, и друго- яде само 5-6 неща, понякога пробутвам някой плод и давам витамини, но не мисля, че е достатъчно за подрастващ организъм.

Общи условия

Активация на акаунт