Домакини 82/ Лятото ни чака

• 54 886
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Тук съм! Ебаси жегата, вчера на работа щях да колабирам.
   Опция за климатик няма.Сега с един вентилатор бива.
   Две вечери подред ходя да храня Кати,защото в събота ще ми я оставят да я гледам за по-дълго време.И установихме, че  когато баща й я храни, а майка й нещо шета, тя я следи с поглед и много се разсейва. А когато не са в стаята, при мен изяжда наведнъж всичко.  Тя не е от най -ящните бебета,  храненето е приключение, и децата искат да са спокойни, като ми я оставят. За друго не се притесняват. А бабето се вълнува,защото за пръв път ще я къпя, ще си правим вечерен тоалет, ще спим заедно цяла нощ.Обещала съм да я гледам в неделя  до обяд, за да се понаспят мама и тати. Ще бъдат на кръщене на детенце на приятели, ще се съберат цялата компания, което не са правили от сватбата на нашите.
   Смърфи, и аз чакам новини и продължавам да стискам!!!

# 136
  • В страната на мечтите.
Здравейте, мацки ❤️

Аз малко Ви изпуснах с цялата галимация около мен 😣 хич не ми върви тези дни - сритах камъка на костенурката у дома, защото ММ е решил да го остави точно до вратата, малкия ми пръст е син, подут, кървящ... ММ започна нова работа от няколко дни и вече не работи от вкъщи и ми е доста мъчно, защото се прибира в 7 вечерта уморен и то докато се навечеряме и той иска да си ляга.

Аз се занимавам със семестриални изпити, държавни. Вчера ме боля главата, защото се занимавах с издирването на някой, който да ми пише оценка, защото преподавателката се е пенсионирала и сега няма кой да ме оцени и вече съм под абсолютен стрес, че няма да завърша, ако нямам оценка. След малко мисля да ходя до университета да търся деканката и да се оплача, защото всички преподаватели, на които писах и звънях, нито вдигат телефоните си, нито отговарят на имейлите си. Ще ходя да правя скандали, защото имам чувството, че нарочно ме прецакват и затова не ми отговарят на стотиците имейли.

# 137
Додро утро и от мен!
Тук вали много приятно, че иначе жега Laughing
Смърфи Kissing Heart

# 138
Taка се радвам, че е петък! Ма ко, благодаря за кафето. Ако няма желаещи ще гаврътна всичкото на екс. Смърфи, мисля те, стискам те!

# 139
Засега продължава да е стабилен за състоянието си. Само дето други кофти новини дойдоха за близък… като тръгнат така нещата…

Калинка, радвам се, че бързо е минала операцията и вече си вкъщи! Днес е много задушно, а е леко мрачно!

# 140
  • в сърцата на децата <3
Трополинка, това да не е във ВТУ? Че там това им е коронният номер и доста често си цакат студентите по този начин, включително мен. Дано откриеш някого и казуса да се реши.

Аз съм с жестока бъбречна криза от снощи и хич не ми е ясно как ще пътувам утре. Ама... Ако съм зле няма да пътувам и това е. Пукам си антибиотика и обезболяващите, обаче с много краткотраен ефект. И за първи път вдигам температура от бъбреци. Нощес повече от половин час се тресях в леглото, мускулите ме боляха от спазмите. Днес цял ден съм като все едно са ме закачили зад колата и са ме влачили по черен път - нямам и един квадратен сантиметър, който да не ме боли. Тъпото е, че утре е помена на баба, а аз трябва да занеса некролозите (вече съм ги направила) и житото (също успях да го сготвя днес). Дано до утре съм по-добре...

# 141
Ангелче, оправяй се.

# 142
Ангелче, нормално е да вдигаш температура от бъбреци, но сигурно ли е, че е бъбречна криза? Ако е, дали не е по-добре да отидеш до болница за вливки?

# 143
  • в сърцата на децата <3
Смърфи, сигурно е. Не за първи път ми се случва, но от години не се бяха обаждали. Сега сама се прецаках, че с антибиотика преди 2 месеца не слагах и вагинални овули срещу дисбактериоза. От там тръгна, уж се излекува, но два дни след края на лечението започта нещо като цистит, който според мен тръгна нагоре. Дано стигна до Плевен, там има кой да ме прегледа. Тук... При нас няма такъв лекар изобщо, трява да ходя до Пловдив. А ако издържа до там, ще си ида и до Плевен.

# 144
  • В страната на мечтите.
Ангелче, досега се смях, ама от сърце се смях как позна, че е ВТУ. В деканата бяха много мили и казаха, че ще оправят проблема, а във фронт офиса ми се навикаха едно хубаво и ме направиха на нищо 😆😆😆 Айде бързо да се оправяш, че знам как болят бъбреците и е доста гадно. Аз в такъв момент пия капки диалгин, защото облекчават болката и свалят температура за минути, но разбира се, ако нямаш някакви противопоказания.

# 145
  • при късмета
Ангелче, дано бързо мине, ужасно е да те борят бъбреци
Смърфи, радвам се, че е стабилен баща ти, все по-добре ще е. Надявам се и близкия ви да се оправи
Слез почивката миналата седмица, тази сме на тръстиката

# 146
  • в сърцата на децата <3
Хлорнитромицин-а е голяма работа, да знаете! Ха добро ви утро! Днес съм далеч повече в света на живите 😂

Трополинка, както казах - been there, done that 😂😂😂 Само че при мен съвпадна с първия локдаун, разбягаха се като хлебарки на светната лампа и после ме уведомиха, че им е променена програмата вече и трябва да си платя курса още веднъж. На доста от колегите извъртяха този номер, част от тях сезираха и етичната комисия, и инспектората по образованието, и ги съдиха... Нищо. Та... ВТУ отдавна не е това, което беше на времето.

# 147
Дори кафето си съм изпила вече.  Нищо не разбрах от съботен сън. Проблемът е, че тази вечер ще се повтори.

# 148
  • София
Добро утро, момичета!
Днес кафене МА КО е в почивка. Оправяйте се сами. Grinning
АНГЕЛЧЕ, радвам се, че си по-добре. Ще пътуваш ли към Плевен?
Дано и таткото на СМЪРФЧЕТО се подобрява. Дано!!!
ТРОПОЛИНКА, не се настройвай, че към теб имат такова отношение. Виж, че е "традиция". Ще се получат нещата.
МА КО, днес какво сте запланували да правите? И на мен ми се иска да отидем до село, но гаджето все още не е съвсем добре. Заболя го кръста докато правеше ремонта, не мина от никакви мазила. Накрая му сложих една инжекция Дипрофос и Мовалис, та почти спря болката. Ще изчакаме още малко. От ремонта остана съвсем малко.
Днес съм решила да си оправя терасата. Сериозна работа.
Изпих си кафето, хайде на работа!
Гушкам ви! Hug

# 149
  • в сърцата на децата <3
Фло, няма да пътувам днес. Искаше ми се, трябваше, че аз отговарям за житото и некролозите (днес ще правим 3 месеца на баба), но просто не мога... Пазя вертикала колкото да стигна до тоалетната, а на душ за 5 минути ми се разтрепериха мартинките. Вдигнах и малко температура, но този път държах 38, не е превишавало. Вчера на три пъти до над 39... Упорита гняс съм лепнала, неговата леля! Хлорнитромицин-а е тежък антибиотик и въпреки това 24 часа прием (четири дози) още вдигам температура. Добре, че има кой да даде акъл какво да пия, че иначе да съм вирнала петалата с някой сепсис.

Смърфи, май не написах, че много се радвам, че татко ти се подобрява. Ще се възстанови напълно, виж колко хора му пращаме позитивна енергия! Надявам се и другия ти близък да се подобри и напълно да се излекува 🙏

Ма ко, какво ще правите на тръстиката днес-утре?

Общи условия

Активация на акаунт