Домакини 82/ Лятото ни чака

• 54 868
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Добро утро! Взимам си от кафето на ЛЕЙДИ. Grinning и сядам на раздумка.
Пак да благодаря на момичетата, които ме поздравиха. Вчерашният ден беше наистина много вълнуващ!
Изкарахме една много приятна вечер с част от семейството. Поканихме с нас да дойдат и две приятелчета на внука, та компанията стана още по-весела.
Днес съм обявила почивка след вчерашните емоции.
Желая ви хубав ден! Hug

# 631
Мария много, много благодаря Kissing HeartKissing HeartKissing Heart За змиите - по принцип няма проблем - те бягат когато усетят вибрации от стъпки /нали са глухи/ и нападат само ако са застрашени /сиреч, ако я настъпиш. В месеците с жеги са активни нощем.
Обаче аз наистина съм се занимарила от към екипировка и вече нямам правилните туристически обувки с правилните чорапи...... което е проблем при изкачване на такива места........

Фло да имаш повече от това "натоварване", изискващо почивка! Почивай да събереш сили за нови приятни емоции Kissing Heart

# 632
Лейди, кафенцето е трепач, в градинката, ммммм , благодаря!

Аз днес съм до обяд, после трябва да мина да ми сменят крушката на единия заден стоп и да мина преглед.
   Кати е на очен лекар от 13.00 , в София, после ги чакам да се прибират, в комплект с племенник и гадже.
Младежите довечера се изнасят в комплекс в едно близко село , а баба и деди ще гледат Кати! То голямото гледане-да я изкъпем, да я нахраня и да я сложим да заспива.Майка й  успя да направи железен режим и ритуали за сън и храна и е толкова лесно да гледаш Кати. Знае,че сядането в стола за хранене означава хранене и не се занимава с нищо друго. Както и отиването в спалнята, леглото, кученцето, което гушка означава сън. Гасим лапите и излизаме.
  По този повод доста подигравки отнасяме от родата, че като ми я оставят , задължително има списък по часове и грамажи  .Нека се подиграват, така и аз и детето сме спокойни. И родителите.

# 633
  • при късмета
Привет!
Мария, ние уж сме ходили там, но за никакъв плаж не разбрах. Вероятно сме хванали точно туристическия маршрут. Църквата, къщичката на Ванга и част от парка видяхме. Имаше и заведение, до  него имаше 2-3 малки изворчета на поляната, ама никой нито се е мазал с кал, нито имаше хора вътре, даже и по бански хора не видяхме. До разкопките не сме ходили, че минахме за печата от там на връщане от Гърция и стана късно, а пътьом и крепостта на Самуил посетихме
марулета, не знам защо са подигравките, правиш възможно най-правилното нещо. Колкото е по-малко едно дете, толкова е по-важно за него да има ритуалност и познато, за да е спокойно. Ти си баба за пример
Фло, радвай се на гостите
Смърфи, приятна почивка
Отивам на пазар, после трябва да измисля и какво ще вечеряме, за утре съм го измислила, че Шефа се прибира. Дървения материал ни пристига в събота и пак ще спим на вилата и за там трябва да взема някои неща.
Гушки на всички Hug

# 634
Ма ко, точно в парка сте били. Даже там си има табели, че къпането е забранено. Точно зад стените на парка се намират минералните басейни и безплатните гьолове.
Марулетка, ако повечето баби бяха като теб младите семейства щяха само да се хвалят от вас.
Ма ко, ние сме на пържени картофи и пържоли.

# 635
  • София/Севлиево
Режимът е най-доброто нещо за едно бебе.Слави хем е голям още си има режим на лягане вечер и на хранене през деня,
Аз днес реших да се правя на готвач-ще пека наденички и ще направя една салата с домашни краставици от градината в нашия двор.Много са вкусни,догодина ще сложим повече от 2 колчета, а домати може и да не слагаме,и без това с ММ не ги ядем...

# 636
О, Ели, вие сте от моята партия- партията на краставиците! Simple Smile

# 637
Нали обичам да се хваля с Дългун Grinning той е точно бебе с режим! Никога не съм имала проблем с него. Обикаляла съм България, ходили сме по гости, почивки и кой каквото се сети - и до днес заспива докато се качи в колата Laughing пътува изключително спокойно. Това, че е спал по време на пътуването изобщо не му пречи в 22ч. да заспива отново Laughing Не ми пречи, че става в 6ч., защото аз ставам в 5 LaughingLaughingLaughing
Вече ми е проблем с храната, която трябва да нося за дълъг път, че яде количества, но пък за сметка на това яде всичко и е без претенции LaughingLaughingLaughing

От моя гледна точка - по-добро от режима няма!

# 638
  • при късмета
Шефа докато не стана на около 4 беше голям зор. Имаше си режим и на хранене и на спане, само че спеше много малко. На 5 месеца вече спеше по веднъж на ден, за час. На година и нещо престана да спи през деня. Даже в кола, на дълъг път, дето повечето деца чакат само да се запали двигателя и вече са отнесли. Преди това си спеше само въпросния час, ако ще цял ден да пътуваме. Обаче вечерно време беше страшно. Искаше си заспиването по график, обачеее ..... вкъщи. И нищо не помагаше, ни на чуждо място заспиваше, по-лошо и в количката не искаше. Даже в кошницата, коятос е люлееше не искаше, като беше съвсем малък. Една почивка като беше на година и половина беше кошмар. Хем не спеше през деня, нищо, че тогава е спокоен, вечер държеше да се приберем вкъщи. А уж точно с тази цел изначало спеше в сгъваемо легло, да може като отидем някъде поне да си е в собственото. Нито пък заспиваше, ако не сме и двамата налични. Никъде не можеше да мръднем, единствената алтернатива да се виждаме с хора, беше да са ни на гости.
За пръв път отидох сама с него на село, като беше на 3. Уж заспа (като трябваше да съм при него за целта, а по принцип си заспиваше сам), но към 11ч. стана, излезе, седна на стълбите и заяви, че щял да чака тате. Не ревеше, не се тръшкаше, много твърдо и методично се инатеше и не заспиваше, докато не каталяса. Даже море пропуснахме като беше на 2 и на 3 и чак на 4 изкарахме що годе нормална почивка. Ама вече можеше да се разбереш с него с разговори и обяснения и това реши проблема. Сега единствения му проблем на чуждо място е ходенето до тоалетна. Въпросното море като беше на 4 го изкара без да ходи по голяма нужда до предпоследния ден, опряхме до доктор, щеше да се натрови калпазанина. Остана си този проблем, и сега му е трудно, ама знае последиците и се прежалва през 2 дни.
Беше на 7 месеца, като мъжа ми го нямаше за 2 нощи. Заставаше на вратата на хола, на която от едната страна през коридора е външната врата, от другата балконската. Вижда, че навън вече се смрачава, поглежда към входната и само повтаря "тата". Едва го къпех (това мъжа ми го правеше от втория ден вкъщи) и го слагах да ляга. Абе добре, че мина

# 639
Ma ko, ожалих ви.

# 640
ма ко и при вас е било весело.
С големия имаме една кошмарна сватба на 5 месеца, през цялото време рева, а иначе беше спокойно бебе. Братовчед му на 2,5 месеца спа през цялото време. Обаче дребното ни разказа играта, денонощно рев и така до 6 години. Даже на сватбата на сестра ми беше на 4 месеца и след изпълненията на голямото на сходна възраст се чудех дали да не ходя. Но тогава се представи прилично, даже половината я проспа. Когато беше на 3- 4 години сутрин излизах в 5 ч. Ако не се е събудил да ме изпрати до 7 ч докато тръгнат с баща си рев.... Сега е спокойно дете, но злоядо, за разлика от големия който всичко яде.

# 641
  • София/Севлиево
Днес е моят ден рожден с много радост и усмивки да е благословен!

Това прозрачното е домашна лимонада от бъз,по-светла е, защото и сложих повече вода,че не я обичам много сладка.Палачинките и те са солени пак поради същата причина.

# 642
Честита да си, Ели! Здрава, щастлива, влюбена и обичана! Весел празник!

# 643
  • в сърцата на децата <3
Честита да си Ели! На твоя хубав ден, днес ще помоля за стиснати палци! Една моя мечта е на път да се сбъдне (няма да се реши днес, но от днес започва пътят към нея, надявам се) и ако се стигне до реализация сигурно ще превъртя от радост 😁

# 644
  • София
Ели, мило раче, честита да си, благословена да си! Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

АНГЕЛЧЕ, стискам палци и желая всичките ти мечти да се реализират! Нека да стане мечтаното! Heart
Чета ви коя през какви приключения е преминала с децата. Сега е смешно, но тогава - едва ли. МА КО присъждам ти първа награда. Шефа не случайно е Шеф! Grinning
Моите деца, с малка разлика 1г. и 8 мес. бяха много лесни за гледане - всичко по програма - спане, хранене, разходки. Заспиваха веднага след Сънчо. Целувка, лека нощ, загасявах лампата и излизах. Еееех, кога беше това време? Преди 45 години. Внучетата ми също бяха добри бебета. Лесно се гледаха. Определено съм за гледане на децата по режим.
Отивам да правя Хот дог по заявка на внучетата. За нас пилешка супичка и печено пиле със салатка. За днес го измислих, а утре нов ден, нов късмет. После ще го мисля.

Общи условия

Активация на акаунт