Паническо разстройство - 54

• 51 595
  • 895
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте,
нова съм в темата. С диагноза смесено тревожно-депресивно разстройство съм. Всичко започна от месец април миналата година. Започнах с деанксит 1 т. сутрин, повлиях се много бързо. Тази година февруари всичко започна отначало. Сипмтомиите са ми ускорен пулс, повишено кръвно, треперене, страх да оставам сама и т.н. От февруари съм на 2 т. деанксит, сутрин и на обяд, а от април и на 2 т. флуанксол, от месец май ми добавиха и 1/3 тритико за сън. Все още не съм много добре. Събуждам се тревожна, замаяна и до обяд съм така. Следваща седмица ще съм при психиатъра, предполагам ще сменяме антидепресанта. Бихте ли ми казали, кои са пречистените антидепресанти, от които страничните реакции са по-малко и не се пълнее от тях. Искам да съм информирана и предварително, за да обсъдя с лекаря смяната на лекарството. Между другото от флуанксола качих 3 кг.
Пречистени няма. Всички са такива. Не влияят на теглото золофт, коаксил, Бифлокс и Бринтеликс. Като най малко странични ефекти са буспирон (няма го в БГ) и Коаксил. Золофт понякога обаче влияе за покачване на тегло, зависи от човека. Другите пък не са много добри като анксиолитици. И както казах - Буспирон , но го няма. Велаксин също е вариант, но и при него е непредвидимо теглото.

# 61
Благодаря за новата тема 🍀

Няма с кой да споделя за това реших тук да споделя с вас 😔
На баща ми кучето почина тази сутрин(немска овчарка) подариха му го за рождения ден преди няколко години ,много се обичаха и му беше много верен другар😔
Тате е много тъжен ,както и аз не знам какво да му кажа ,как да постъпя.
Мисля да му вземе ново куче да замести мъката ,но не знам дали е удачно .

# 62
Zoloft+fluanksol = на над 15 килограма за мен. Обаче нямам избор ипочти не ми пука вече, е само когато стане много топло Flushed.

# 63
  • София
Аз също качих след антидепресантите, но отчитам, че не е от самите хапчета, а от това, че зарязах всякакви режими и известно време се утешавах с храна. Поне за себе си не виня антидепресантите.

# 64
Здравейте и от мен Simple Smile отдавна не съм писала, но ви чета.. Забелязвали ли сте връзка между стресови периоди и след това усилване на хипхондрия и тревожност? Имам чувството, че при мен се получава нещо подобно. Малката беше болна с 40 граудово температури и сега като се поуспокойха нещата започнах да изперкам заради една подутина под бенка, която имам. Консултирала съм се за бенката онлайн - казаха, че няма повод за приееснение, защото била с равномерен пигмент и форма, изписа ми някакво гелче, от което има известно подобрение, но не изчезва. Днес от няколко часа в главата ми е рак, страх и безсилие...
Бтв за деанксит - на мен доста ми помогна, пих го към година. След това личния ми лекар ми каза да го спра и сега го пия като усетя тревожност, но доста рядко - няколко хапчета на месец макс, не знам това дали е ок.

# 65
Забелязала съм да, дълго удържах на стрес и после изведнъж се бъгнах.

# 66
Благодаря за новата тема 🍀

Няма с кой да споделя за това реших тук да споделя с вас 😔
На баща ми кучето почина тази сутрин(немска овчарка) подариха му го за рождения ден преди няколко години ,много се обичаха и му беше много верен другар😔
Тате е много тъжен ,както и аз не знам какво да му кажа ,как да постъпя.
Мисля да му вземе ново куче да замести мъката ,но не знам дали е удачно .

Много съжалявам! От моя опит - изчаквала съм известно време, докато се натъгувам. Най-добре попитай баща ти.

# 67
Някой има ли благополучен  опит с хапчета на билкова  основа или някои които са без рецепта за силна тревожност и нервност и също така нещо за тонус понеже съм супер отпаднала апатична  нямам желание за нищо освен да лежа в леглото

# 68
Преди години ми помагаше Rescue спрей на д-р Бах. Обаче, тогава тревожността ми не беше преминала в паническо разстройство. Успокояваше ме при силно притеснение.

# 69
  • София
При мен нищо билково не помогна.

# 70
Единствената читава билкова добавка , която доказано върши работа е Now Mood Support, обаче при леки прояви и състояния, и иска и тя натрупване. Иначе работи, и аз съм я взимал.

# 71
Така не ми се започват отново янтиденресянтите но нямам избор  май, нямам никаква енергия чувствам се постоянно уморена спи ми се от стрес повръщам, от вчера осъзнах че изпитвам страх от високо изобщо не виждам изход честно

# 72
И аз качих много от флуанксола, макар и да е в ниска доза. Ще се опитвам да го спирам вече, но първо трябва да махна лексотана и ще остана само на АД. Стигнах до 1/4т на ден и продължавам. Засега Неврорелакс сякаш се справя успешно вечер.

# 73
Георги, в какво точно се изразява дейсвтвието на тази добавка? Имам предвид, какво точно промени при теб, когато я взимаше?
Че съм стиснала тука едни 60 лева и мисля да ида да си я взема Simple Smile))

# 74
А аз се питам от херпес зостер възможно ли е да получаваш такива нервни кризи тревожности  нали уж засяга нервите

Общи условия

Активация на акаунт