Случи ми се нещо странно XXVI

• 86 702
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
Това с буболечките е напълно възможно и човек да си го внуши.
Ние миналата година се сдобихме с дървеници от едно море.
Цяло лято бях под психоза, само като четох в нета колко трудно се морят.
Съвсем сериозно ви казвам, наистина имах 2-3 ужасни ухапвания, които минаха много мъчително, даже белези имам от едното. Но и без да ме лази нещо, цяла вечер имах такова чувство и ставах през 10 минути да гледам дали не е излязло нещо. И докато не се убедих, че напълно сме ги изтребили, бях така. Направо лудост.
Та, не знам какво е отключило тази психоза при момичето, но според мен може и нещо тривиално да е било, ако е податлива на внушения.

# 106
Жената пише, че се оказва, че халюцинациите са от преди. Освен това при момичето има и слухови халюцинации. Изключвам да е от сериал или впечатление от нещо, детето е на 15, не на 5. Според това, което се казва, специалистите се държат много странно и неадекватно при наличието на самонараняване. Наистина не е тук мястото на тази тема, но разбирам потребителката, детето ѝ има проблем и тя търси всевъзможни решения. И все пак в здравния подфорум биха се получили по-релевантни мнения.

# 107
А според мен въобще не е за форума, за никой раздел този въпрос.
И за мен е несериозно отношението на психиатъра. Мисля си че, е адекватно още изследвания и дори нещо с рецепта от него. не че това ще махне първоизточника но ще парира самонараняванията и недай Боже по-тежки решения.

# 108
  • Варненска клюкарка
За форума е, доколкото в здравния могат да ги насочат към по-адекватни специалисти или да им споделят личен опит при подобна психоза. Тук могат да получат съвет за специалисти по регресия, за някоя баба успяла да върне спокойния сън на някое дете, но мисля че този случай не е такъв. Неглижирането на самонараняването може да доведе до тежки последствия, особено съчетани с импулсивните решения в пубертетна възраст.

# 109
  • Sofia
Като малка/12-13год./ имах един период в който вечер чувах гласове,ушите и главата ми бучаха от неразбираеми звуци и говор.
Няколко пъти имах и разни видения за огромни паяци по тавана и някакви космати гризачи ,подобни на видри/бобри,които се движеха бързо и се криеха под леглата...Не споделих с никой,сама си изживях страховете..добре,че бързо изчезна всичко 🙏🏻

# 110
В случая детето се реже. Това не е нещо безобидно. Ами ако усети, че има буболечки в гърлото или по вените и реши да реже? Темата си е за здравния, където могат да се включат с предложения за лекари. А ако допълнително се лее куршум и се отиде в църква, не мисля, че ще навреди.

# 111
Аз по принцип  съм си малко скептична и не особено вярваща в свръхестествено, но както и да е. Нещо от днес, което не е абсолютно нищо особено. Сега следобед в бях сама в стаята на работното ми място и както си работя, компютърът ми се рестартира, но той не е много в ред и си прави тези номера периодично, особено в горещото време. В този момент, навън имаше вятър, прозорецът е отворен, става някакво течение  езикът на бравата на вратата също не държи много стабилно и тя изведнъж се отвори от течението. Стреснах се за кратко, но после ми стана малко смешно. Просто се получи интересно с изключването на компютъра и отварянето на вратата по едно и също време.

# 112
Аз имах един период като студентка - постоянно ми изгаряха крушки. А две поредни направо се пръснаха.

# 113
  • Sofia
Мисля,че е нещо нормално това с крушките.
И при нас гърмят често.За късмет все стъклата се пръсват,когато няма никой в стаята 🙏🏻
Не го отдавам на нещо странно,а на лошото им качество.

# 114
Понеже темата малко  боксува откъм лични преживявания/ слава Богу/, реших да споделя една вампирска история, която прочетох напоследък. Е, погледнах и на други места в нета за справка, но и в уикипедия са споменати доста от странните факти. Явно има нещо необяснимо около тази личност, наравно с колегата му Дракула от Трансилвания.

Скрит текст:
Историята е за Василий Дунин- Борковский.
Хрониките разказват, че той става сотник в Черниговския казашки полк десет години преди настъпването на 18 век в имперска Русия на територията на днешна Украйна. Служил съвестно и на трийсет и две години получава званието полковник и няколко села.
Оставало му да живее и да се радва. Но полковникът решил да напише донос срещу началството си и минава на служба към Иван Мазепа.
Постъпката му била оценена скъпо: на Дунин-Борковский подаряват завод за тухли и още няколко села, и той става един от най-богатите и влиятелни хора в Черниговска област.
Но освен минало на войник и вече на богат човек, Василий владеел добре дванадесет езика и притежавал огромна библиотека.
Успехът винаги предизвиква завист.
И съседите, а и селяните от селата му започнали да си припомнят, че в младостта си полковникът е вземал уроци при магьосник и богатството му е дошло не току така.

За да спре слуховете, Василий правел богати пожертвования на църкви, помагал на Елецкия манастир, с негови пари са били направени храмовете Св. Петър и Павел и Възкресение.
Но слуховете продължавали - полковникът искал да заличи тежки грехове с това.
Слугите непрекъснато разказвали страшни истории как стопанинът им спи през деня, а през нощта пали свещи и прави магии. Стигнало се до небивалици, че полковникът е отвличал изчезналите поклонници от манастирите.
Действително пропадали хора, но дали Дунин- Борковский е имал отношение към тях, остава неизвестно.

В 1702 година Дунин-Борковский напуска този свят и е погребан в Успенския събор на Елецкия манастир. Бил е на шейсет и три години. Слуховете би трябвало да утихнат. Но се случва точно обратното.

Минала половин години и започнали да се случват странни неща.
Според легендата предавана от божиите сужители  от уста на уста, всяка нощ в полунощ манастирските врати се отваряли сами. Появявала се карета, теглена от шест черни коня, която летяла като ураган. В нея виждали Дунин-Борковский, който пушел спокойно лула.

Каретата пътувала винаги по един и същ маршрут. Излитайки през манастирските врати, се понасяла към брега на река Десна, където преди полковникът имал имение. Там спирала, той излизал и отивал до стария кладенец в градината, където гледал черната вода до сутринта.
При първото кукуригане на петел, призракът изчезвал.
Документите сочат, че за този ритуал свидетелстват  негови близки, слуги, а и случайни хора.

Тази история не харесвала на никого и тя получава неочаквано развитие.Хората се страхували и не искали да живеят в близост до призрак. Затова решават да разкопят кладенеца, където той стоял всяка нощ.
За тяхно удивление в стената на кладенеца намират малка пещера-тайник, откъдето изваждат кожена книга изпъстрена с неизвестни знаци.

Това потвърдило теорията, че полковникът е имал близост с нечисти сили. Вдовицата му незабавно отива с разказа за видяното при архиепископа на Елецкия манастир Йоан Максимович.
Свещеникът се отнесъл сериозно към описаното от жената и организирал кръстен ход, който да се отправи към мястото, където се появява зловещата карета.

Хората държали в ръцете си икони. Те стояли на големия мост, който пресичал река Десна и чакали. В полунощ както обикновено каретата се появила.Тя летяла със страшна скорост към хората,които в ужаса си се молели.
Архиепископът не се изплашил, а изкрещял *Изчезни*!  Колата спряла и се превърнала в облак, който се разтворил в небето.
Когато настъпило утрото, ковчегът на Дунин-Борковский бил отворен.
Всички видели, че той все едно спи, без никакви следи на разложение. За да се избавят от вампира, хората пронизали сърцето му с кол от топола.
А после ковчегът е отнесен в село Боровка, където Дунин прекарва последните години от живота си, и го закопават там.
През нощта започва проливен дъжд с мълнии, а река Десна излиза от коритото си  и залива гробището, отнасяйки ковчега на полковника.
Това е сложно да се повярва, но и до ден днешен хората там, разказват тази легенда.

Последна редакция: пн, 04 юли 2022, 21:17 от проксима

# 115
Телефона ми скоро сдаде багажа и нямам много телефонни номера. От скоро го държа без звук и вибрация. Вчера заспах през деня заедно с бебето. Сънувах една позната, с която не сме се чували и виждали от доста време. Като се събудих видях, че ме е търсил непознат номер. Оказа се че е била въпросната позната. Изключен е варианта, да съм видяла в просъница че ми звъни тя, защото просто телефонния й номер не беше записан.
Също така вчера цял ден си мислех за друга позната, че трябва да й пиша какво става с нейните начинания, които започна. Чаках детето да заспи вечерта. Гледам тя ми писала директно с информация какво се случва при нея. Не се бяхме чували от доста време.. 🤔

# 116
Джеймс Редфилд в *Селестинското пророчество* описва тези странности под името синхронни случайности.

# 117
Синхроничността наистина я има. Просто може би често не я забелязваме.
Чета във форум за нещо, не съм много сигурна в информацията, която прочитам и вечерта случайно попадам на нещо като документален филм, който потвърждава тази информация и ми дава и допълнителна. Grinning

# 118
  • София
Какво беше поверието за ситуация, в която чуваш някой да те вика по име? Имаше нещо за болестта, която те вика, но дали нямаше и нещо друго?

# 119
Мили хора, пак съм аз, момичето със СТОЛА 😂 Бях казвала, че нищо не се случва от години, но от няколко дни всичко започна с пълна сила отново и вече не знам какво да правя. Няколко вечери се будя, защото мисля, че са влезли крадци. Мъжът ми е нощна смяна, аз сама с децата. Чува се ходене в коридора (не просто пукане на ламината), както когато ние си ходим, снощи се събудих от силен тропот и си намерих чантата по средата на коридора. Тя е тежка, невъзможно е да падне, а и мястото ѝ беше такова, че сякаш беше хвърлена. Светена вода не помага, освещаване не помага, имам чувството, че всичко това е само по филмите. Мен НЕ МЕ е страх, но всяка нощ скачам, защото мисля, че са крадци и това ме плаши.

Общи условия

Активация на акаунт