Случи ми се нещо странно XXVI

• 87 383
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
  • Перник
Миналото лято имаше земетресение в Македония близо до Гюешево. По това време бяхме на Бобошево,  след полунощ е било и тогава бях в двора и се чу нещо като пук-пук,  все едно пука стара мазилка.

# 226
Аз помня едно земетресение преди десетина години, когато се чу доста силен шум преди да разлюлее.
Моят проблем се изясни - спукана тръба на Топлофикация някъде по улицата, сега разкопават и сме без топла вода, естествено.

# 227
  • България
Това земетресение преди 10-тина години беше много страшно.Бяхме на гости в София на 13-ти етаж.Спим, детето се събуди и каза, че и е топло или не знам какво и пак заспа.Аз отидох до тоалетна и като забуча, като се разлюля, ужас

# 228
За мен най-ужасно беше пернишкото земетресение. Бях заспала и се събудих от ужасен шум - имах стари ролетни щори на прозорците, които се клатеха във всички посоки и тракаха страшно. Както и няколко дребни предмети бяха паднали от секцията.

# 229
  • София
И двете говорите за едно и също ми се струва Simple Smile По време на пернишкото бях бременна, детето на есен ще направи 10 години.

Да не е спам само, за пореден път наскоро имах предчувствие, не е много странно, но ми е интересно винаги.
Преди морето събирам багаж и си помислих, че ще ми трябват марли. Май никога не съм слагала в багажа досега.
Купих, прибрах ги и малко след това се прибира сина ми - с разбита глава, паднало му желязо на главата. Слава богу не беше сериозно, но марлите влязоха в употреба.

# 230
Малко офф, аз точно тогава имах рожден ден. Пихме, пяхме, лягаме, тъкмо съм заспала и се разклати (на 6 ет, нова сграда). Бях се нанесла току що в празен апартамент, спях на матрак на земята, дрехите в сакове и никакви шкафове и неща по високото. Събудих се и се чудех сега пияна ли съм, сънувах ли или какво ... В този момент влезе брат ми от другата стая със същите въпроси. Почнахме да ровим в нета и разбрахме, че явно не сме сънували. На сутринта един познат от съседен блок ми вика, ей твоя купон снощи бая ни разклати Grinning

# 231
Ще Ви разкажа историята, но преди това търся логично обяснение, което явно аз не намирам. Някой с повече опит или знания по физика, може ли да обясни възможно ли е чаша да се движи сама по стъклена маса, без никакви наклони?  Да разбера първо дали е странно.

# 232
Ако има вибрации някакви - може.
На работа редовно ми се случва, не с чаша, но с по-леки предмети. Има машини, които работят и имат силни вибрации под нашата стая, че даже и бюрото усещам как трепери понякога.

# 233
Няма никакви вибрации. Става дума за дома ми. Живея в къща. Чашата не трепти, а се плъзга.

# 234
Ами и моето слонче не трепти, а направо се мести.
Но щом не са вибрации, не знам какво друго може да е. Чашата отдолу напълно суха ли е? Понякога като има останали капки по дъното от външната страна, се местят чашите.

# 235
Чашата беше ли мокра и топла и с гърлото надолу?

# 236
Чашата беше чаша за алкохол, пълна с джин тоник и лед. За който е интересно, разказвам историята… Предупреждавам, че ще е дълго.

Трета година с мъжа ми живеем в огромна къща само двамата. Сега чакаме дете. Отбелязвам, че и двамата сме рационални хора, не вярваме (или не вярвахме) в някакви паранормални неща, а той дори е атеист. От самото начало в къщата се случват меко казано странни неща, на които сме ставали свидетели не само аз и той, а и наши роднини, и приятели. До там, че от години уж на шега се коментира как имаме дух в къщата и всички знаят за това. Повечето проблеми бяха в началото, като изчезнаха след като направихме ремонт. Или поне дълго време не се беше случвало нещо. Освен това, имаме 6 котки и въобще няма да коментирам всички нелогични шумове. Това са дребни неща.

За това време са се случвали много неща. Сигурно постепенно ще се сещам повече, но изброявам някои от тях:

1. Старата аларма, на която са извадени кабелите се пуска сама няколко пъти. Като единият път беше със съвсем различен звук. И ако търсих обяснение някакво техническо, то не разбирам как така звука се промени само веднъж. Напомняше даже зловещо хилене.

2. Докато съм сама в колата на паркинга, тя започна да се клати отзад, все едно някой повдига багажника и я тресе.

3. Имам домашна помощница, която в пералното помещение твърди, че като си пусне музика, някой или нещо постоянно и я спира. Става дума за телефона ѝ. Да техника е, но не и се случва в дома ѝ, на различни времеви интервали и то винаги като отиде точно до пералнята.

4. Намерих старата ми домашна помощница в шок, защото твърдеше, че тавана се движи, все едно някой стъпва по него, а кучетата лаят този “някой”.

5. Котките ми следят “някой” или “нещо с поглед” и нямаме идея какво. За втренчено гледане не коментираме, което е типично за тях.

6. Едната ми котка преди 3 седмици подскочи стресната и избяга от “нещо” зад мен…

7. Брат ми не иска да остава да спи вкъщи, защото “някой” постоянно отваря гаражната порта, докато той мести неща вътре. Тоест слага нещо, затваря, отива в друга част на двора, връща се и е отворено. Няма дистанционно.

8. Майка ми не иска да слиза в мазето, защото усеща, че “има някой”.

9. Мъжът ми не иска да слиза в мазето (налага му се 😂), защото е чувал шумове, усещал студен полъх зад себе си, гърмяли са крушки над него една след друга, като че някой ги стреля (4 крушки), кучетата изпитват страх да влязат там и още много. Само да кажа, че мъжът ми е изключително смел, силен и строг мъж. От друго не го е страх.

10. Дълго време не обръщах внимание на всички странни неща. Ние си живеем с това. До преди седмица. Стояхме с мъжа ми на масата, той пи джин тоник и си гледахме в телефона. Той ме попита: “Ти ли премести чашата?”. Казах му “не”. Той каза, че се е преместила сама. Аз много му се смях и му казах, че е забравил, докато не ми се случи същото, пред очите ми след два дни.

Има още много… имам истории за много страници. Но ще стане досадно. Завършвам с “финалната сцена” от нашия трилър/ужас. Вчера ПО СЛУЧАЙНОСТ мъжа ми среща съсед, заговарят се и той му казва: “А, ти в тази къща ли си? Старият собственик беше голям кретен. Даже жена му се самоуби заради него…” Като по филмите. Заклевам се. Даже, ако някой не вярва, ще му разкажа лично историята, неанонимно.

Е, да вярвам или да не вярвам?

# 237
Уфф, цялата настръхнах.
Наистина сте смели хора, въпреки всичко.

# 238
  • София
Ще е интересно, ако успеете да снимате движеща се чаша

Аз не знам дали бих могла да живея на такова място

# 239
Не съм успяла да снимам, защото никога не съм предполагала, че такова нещо ще ми се случи в живота ми. А аз самата, след ремонта се чувствам добре в къщата. Ако има “нещо” мисля, че то няма проблем с мен. Колкото и странно да звучи… Ако има “нещо” не усещам да е негативно настроено. Ако съм склонна са вярвам, да приема, че тези неща съществуват, то може просто самото “то” да е затворено, заключено. Не знам как да го обясня.  Но всичко е странно. Защото моите роднини и приятели са в шок също. Не един, не двама, а всички. И те нямат такива явления в своите домове.

Общи условия

Активация на акаунт