Случи ми се нещо странно XXVI

• 86 651
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
  • In The Middle Of Nowhere
Тази вертикална черта на касата на вратата ли? Изглежда като нещо надрано сякаш, но не виждам много добре и  ми е трудно да преценя от това разстояние на снимката..(може самата врата да го е изчегъртала при отваряне/затваряне).
Освен това се сетих, че ако си на квартира може и други хора да имат ключ от апартамента.

Последна редакция: пн, 31 окт 2022, 16:40 от angeles

# 631
Unknown24, може би трябва да си смениш ключалката на вратата, и да сложиш камери.
Дали нямаш “stalker”?

# 632
  • Sofia
Под наем ли сте там?
Кой е живял преди това?

# 633
  • Бургас
Какво е това? Звучи страшно! 😱

# 634
  • София
Пиша за случката тук, не защото непременно смятам, че е нещо паранормално, ами просто защото нямам обяснение как би могло да се е случило така.
Имаме вкъщи едно чекмедже в кухненския шкаф, в което си държим разни пазарски найлонови пликове и торбички.
Преди време, може би година, ми трябваше една торбичка и като я взех, за да я използвам, видях вътре мъжки черен гребен от онези мъничките, дето старците си заглаждат косите с тях. Беше доста изпочупен гребенът и се зачудих откъде се е взел. ММ не ползва такива гребени, камо ли да си сложи гребенът в торба.
Някой роднина да ни е донесъл нещо и да е ползвал стара торба, с която е ходил някъде на почивка и да си е забравил гребенът...
Хм, ама пък такива ли мизерни гребени използват тези хора? Единственият човек, който попитах, защото знам, че няма да се обиди, беше майка ми, тъй като тя понякога гледа детето докато е болно и се случва да носи торби с разни неща. Обаче и тя не знаеше откъде може да се е дянал. Добави да не се задълбавам излишно и така, обаче аз от време на време се сещам за тоя ми ти гребен и колкото и да не искам да вярвам в разни дивотии, усещам, че се навивам на теми, които по принцип са ми чужди, но ме карат да се чувствам зле.

Хрумват ми четири неща:
1. възрастен, който си пада малко Плюшкин и си е "намерил нещо подходящо, което не трябва да остава на улицата". Имах такъв съсед - да не ти казвам какво беше у тях!
2. възрастен, който е скръндзав и е решил, че това все още може да се поправи някак.
3. възрастен, който си пада носталгик и от жал не е искал да изхвърли очевидно ненужния гребен.
4. дете, което го е намерило някъде и го е прибрало там, където е могло.

Някой такъв да има достъп до жилището? Това са логичните идеи. Виж, за нелогични такива списъкът вероятно ще е огромен!

# 635
Тази вертикална черта на касата на вратата ли? Изглежда като нещо надрано сякаш, но не виждам много добре и  ми е трудно да преценя от това разстояние на снимката..(може самата врата да го е изчегъртала при отваряне/затваряне).
Освен това се сетих, че ако си на квартира може и други хора да имат ключ от апартамента.

Да,на живо е по-широка и има дълбочина. На мен ми прилича като някой ръб на маса да се е забил в касата,но както казах нищо не съм местила. А на снимката от нанасянето сякаш го няма. Иначе вратата се отваря навътре,изобщо не минава през тази част,че да изчегърта.
Под наем съм,да. И на мен ми мина през акъла някой да е влизал,но пък по време на случката с абажура бях вкъщи,а вратата беше заключена,с ключа в бравата.

# 636
  • Бургас
Ооо, смени си патрона, абажурът просто е паднал, другото е твърде вероятно да е от влизане.

# 637
  • Sofia
Да не е идвал хазаинът на оглед 🧐

# 638
Снощи със сина ми избираме филм. Разглеждаме предложенията в НВО. И той загледа някакво заглавие..актрисата му заприличала на главната героиня в Убий Бил. И ме пита за името ѝ. Следващия филм който му попадна пред погледа/след секунди/ беше Umma..и той ми казва Ума на корейски е мама. А аз: -Така се казва и актрисата за която ме попита, Ума Търман!

Майка на корейски е омма (eomma), не Ума Wink

Unknown24, може да залепиш тиксо или да закрепиш някаква хартийка/клечка на входната врата, която не се вижда, за да провериш дали не се влиза в жилището, когато те няма.

Последна редакция: вт, 01 ное 2022, 23:40 от Manique

# 639
Скрит текст:
Пиша за случката тук, не защото непременно смятам, че е нещо паранормално, ами просто защото нямам обяснение как би могло да се е случило така.
Имаме вкъщи едно чекмедже в кухненския шкаф, в което си държим разни пазарски найлонови пликове и торбички.
Преди време, може би година, ми трябваше една торбичка и като я взех, за да я използвам, видях вътре мъжки черен гребен от онези мъничките, дето старците си заглаждат косите с тях. Беше доста изпочупен гребенът и се зачудих откъде се е взел. ММ не ползва такива гребени, камо ли да си сложи гребенът в торба.
Някой роднина да ни е донесъл нещо и да е ползвал стара торба, с която е ходил някъде на почивка и да си е забравил гребенът...
Хм, ама пък такива ли мизерни гребени използват тези хора? Единственият човек, който попитах, защото знам, че няма да се обиди, беше майка ми, тъй като тя понякога гледа детето докато е болно и се случва да носи торби с разни неща. Обаче и тя не знаеше откъде може да се е дянал. Добави да не се задълбавам излишно и така, обаче аз от време на време се сещам за тоя ми ти гребен и колкото и да не искам да вярвам в разни дивотии, усещам, че се навивам на теми, които по принцип са ми чужди, но ме карат да се чувствам зле.

Хрумват ми четири неща:
1. възрастен, който си пада малко Плюшкин и си е "намерил нещо подходящо, което не трябва да остава на улицата". Имах такъв съсед - да не ти казвам какво беше у тях!
2. възрастен, който е скръндзав и е решил, че това все още може да се поправи някак.
3. възрастен, който си пада носталгик и от жал не е искал да изхвърли очевидно ненужния гребен.
4. дете, което го е намерило някъде и го е прибрало там, където е могло.

Някой такъв да има достъп до жилището? Това са логичните идеи. Виж, за нелогични такива списъкът вероятно ще е огромен!
Всъщност, като се замисля, може да е точно точка 4. Синът ми имаше един период, в който намираше разни неща на улицата - камъчета, капачки и каквото там падне, и ги пъхаше по джобове. Веднъж и едни ключове намери, та ги носихме в полицията. Нищо чудно той да го е намерил и пуснал в пазарската чанта.

# 640
В контекста на темата, между езическия/покатолицизиран/ празник Хелоуин и православното почитане на мъртвите/Задушница в събота/, искам да разкажа пак една не лична история, описана в хрониките като мистична.
Дългичко е, но на любителите на странни случки, надявам се да не им  е досадно.

Скрит текст:
С нейния образ рисували картини, разказвали легенди, а след смъртта ѝ разпространявали грозни слухове и я наричали вещица. Най-красивата жена за своето време, Барбара Радживил става жена на полския крал Зигмунд Август Втори, въпреки протестите на велможите и особено на майка му - италианката Бона Сфорца, а година след официалния брак умира в ръцете на безутешния си мъж.
С бъдещия крал на Полша Барбара се запознава в 1543г. Когато  я вижда за първи път, той  е толкова очарован, че веднага решава да се ожени за нея. Майка му изпада в ярост.
Въпреки това в 1547г е сключен техният таен брак. А след година умира баща му  Зигмунд Първи Стари и Зигмунд Август е подготвен вече за коронация.
Сеймът иска бъдещият крал да се отрече от брака си, но той остава непреклонен и в 1550г церемонията е призната за легитимна.
На 1декември 1550г Барбара Радживил също е коронована и провъзгласена за кралица на полското кралство.
Но щастието им траяло кратко, тя заболява и дори най-добрите тогавашни лекари не могат да ѝ помогнат.
Шест месеца след коронацията,  на тридесет и една години на 8 май 1551г, младата кралица умира в тежки мъки. До последния ѝ дъх кралят стои до постелята ѝ, грижейки се за нея.
Започват да се носят слухове за смъртта на Барбара, че тя е отровена от майката на съпруга си Бона Сфорца. В средните векове италианските знатни фамилии са били прочути с  този метод за отстраняване на неудобни хора.

Традицията е полските крале винаги са да  погребвани в Краков. Но преди да умре Барбара казва - *Не ме приеха  жива, няма да остана  тук  и след смъртта си*.
Зигмунд  II Август организира погребението да бъде в тогавашно Вильно/ Вилнюс/ в родината ѝ Литва.
Описват в хрониките, че голяма част от пътя кралят върви пеш след ковчега на любимата си.
Погребват Барбара Радживил в Катедрален храм в саркофаг, където и досега се намират тленните ѝ останки.

Но след смъртта на жена си, кралят  тъгува силно. Започва да търси начини да види отново Барбара  посредством нечисти сили.
Според легендата той влиза във връзка с най-прочутия магьосник по това време  - пан Твардовски. Ако не може да му я върне, поне да я види още веднъж.
Магьосникът обещава да извика духа ѝ в Несвижкия замък/ тогава Полша, сега Белорусия/, където истински са обичали и почитали кралицата.
Имало обаче едно категорично условие - да не се докосва до призрака.
Но когато Зигмунд Август вижда образа на любимата си жена, той се втурва с вик към него *Басенка моя!*, опитвайки да прегърне духа ѝ.....и разваляйки заклинанието.
Духът е повикан, но не може да бъде върнат обратно в другия свят и той остава да броди по земята.
По една от версиите, мъртвата кралица би намерила покой, ако нейният любим , почувствайки близката си кончина би, дошъл да посрещне края си именно в Несвижския замък, което той ѝ обещава, за да се възсъединят във вечността.
Но смъртта на Зигмунд Втори е неочаквана и той не спазва обета си.

И така до ден днешен, в залите на Несвижския замък е принуден да броди самотният дух на Барбара, а също толкова самотният  и нещастен мъртъв крал обикаля залите на Краковския замък.

Приживе той увековечава  младата си жена в свещен образ. Поръчва да нарисуват икона на Богородица Остробрамска във Вилнюс, която е изпълнена с лика на Барбара. В полза на тази версия говори фактът, че това е едва ли не единствената икона на Божията майка без младенеца Спасител.
Барбара Радживил не успява да се сдобие с дете.
Тъжната история за любовта на двама влюбени, която продължава и след смъртта им.

# 641
Миналата седмица отидохме с детето до градския музей .Имаше интересна изложба на картини и животни ,застрашени и изчезнали видове .. Жената там ни придружи и разказваше интересни неща за всяко животно , даде ни да се снимаме . Стигнахме до изложбата от намерения град от археолозите - статуи ,надгробни плочи, монети.
Изложени бяха носии, бална рокля и една булчинска ..
Когато видях булчинската рокля се вцепених, гледах в една точка и не можех да мръдна. Имах чувството,че някой ме гледа .Все едно времето спря.
Усетих ,че аз съм била притежателката на роклята и ми се появи като на лента миналия живот.Селото,в което  живяла ,къщата ми , как съм се омъжила , моите деца, хората ,които съм познавала. Знаех ,че съм умряла ..
Стреснах се и все едно нещо излезе от мен .Още мисля,че момичето ,което е притежавало роклята, се свърза с мен и ми показа нейният живот , и осъзна ,че не е жива отдавна .. просто така го усетих
Като ходим тези дни пак ,защото на детето му харесва, имам все още онова странно и плашещо усещане ,че някои ме следи и наблюдава. Изпитвам страх .

# 642
  • Там където
Ravven_R това е супер преживяване . Не на всеки се случва. Може да си живяла някога в този период и дори в това село. На мен същото ми се случи преди много години в колизеума на Ефес, в Турция. То вярно, че беше 40 градуса жега и екскурзоводът ни кара да висим докато разказва поне 15 минути на арената, но аз почуствах и видях (като на филм) виковете на тълпата, от къде влизат гладиаторите, от къде са пускали животните.... абе направо като в Гладиатор с Ръсел Кроу. Даже накрая беше много смешно, защото гида каза- а сега познайте от къде излизат победителите и аз като в транс казах- ето от там. И той милия каза- О , дамата е била вече на тази екскурзия...ама аз си мълчах от къде знам Simple Smile

# 643
  • Deutschland
Охх, в нашия квартал има магазин за ретро булчински рокли, бебешки колички и тем подобни под наем. Май за фотосесии ги ползват. Всеки път ме побиват тръпки като мина покрай него.

# 644
Скрит текст:

ето снимка на роклята ..

Като се замисля ,доста често, ми се случва да усетя чуждата енергия .
Междо другото някой момичета говорят за отворени канали , енергийни предполагам ..
Преди няколко години имах друга случка .
Събудих се внезапно рано сутринта и до леглото ми стоеше дух ,призрак .. Момче , дете , с мръсна с пръст руса коса с шапка , тениска - червена или кафява ,не съм сигурна заради калта по нея  .тъмни скъсани дънки , цялото в пръст , пясък , мръсно и от носа и устата му течеше кръв . Носеше нещо в ръката си кърпа ,ако не се лъжа ..
От шока си стиснах очите и седях така 5 мин и като ги отворих го нямаше , или все още е бил там ,но вече не в полезрението ми .. Не на моята честота . После като се замислих нито искаше да ми навреди или да направи лошо ,може би да общува с някого дето го вижда .
От малка ми се случват такива срещи ,но ме е страх ,а и не знам как да общувам с тях .Понякога ги виждам ,понякога само чувам глас различно е .

Назад в темата четох за децата като малки как виждат и общуват с духове и се сещам за моето ..
Детето ми ,когато беше на 3 - 4 години ,сега вече на 8 , ми говореше за момичето с роклята . Тръгнали сме навън и тя - Мамо ,ами момичето няма ли да дойде с нас ?  .. аз - Кое момиче ? ... Това  .. и показва срещу нея и почва да и говори нещо .Често играеше с нея ,говореха си . Когато я питах къде е момичето или какво каза , или изобщо нещо , тя млъкваше и подължаваше да си играе .. Обясних и че нищо не виждам ,и че такова момиче не съществува . Сега вече не се сеща за него изобщо

Общи условия

Активация на акаунт