В момента чета ... 77

• 40 207
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Дъщеря ми, на 11г, видяла в Хермес "То" и сега иска да я чете. Confused Знаете ли след каква възраст Кинг е подходящ?
Аз я четох на 14.
Мисля, че е още малка дъщеря ти за нея.
Има доста цинизми на места и си спомням една приятелка как ги цитираше, с една смесица от отвращение и радост, че вече може да чете такива неща. Но на 11 е раничко.

# 601
Моя приятелка четеше Стивън Кинг на 13-14 години много активно, но не съм се сещала да я попитам на каква възраст и коя книга е прочела първо.
 ( по този повод- ще препоръчате ли все пак да се опитам да чета   22/11/1963).
 Децата днес растат в друга среда и по-бързо, не е толкова сравнима вече възрастта с нашата някога  мисля че най-добре да се прецени според интересните и особеностите в характера на детето. За по-впечатлителни и чувствителни натури може да е по-драстично възприятието, дори и на 15 години например.

Последна редакция: ср, 29 юни 2022, 09:56 от fenyx

# 602
  • Чукарландия
Във Фейсбук доста се коментира творчеството на Зюлфю Ливанели.
Открих в каталога на библиотеката ни 3 негови книги, сред които и Серенада. Може ли да споделите мнение?

Чела съм единствено "Щастие" от автора. За правата, които нямат жените в близкия Изток. Тъжна история, защото това все още съществува в съвременния свят...

# 603
  • Mostly in my mind
Феникс, аз в момента чета 1963та. Чета я от доста време всъщност. Харесва ми..
Благодаря ви. Аз също мисля, че е малка още. Просто ми беше интересно и вашето мнение и опит. Simple Smile

# 604
Чела съм “Серенада” на Ливанели и много ми хареса.Доколкото помня доста емоционално пише,ако има още книги,бих ги прочела.

# 605
И аз съм я чела, само дето нищичко не помня от нея.

# 606
  • София
Моя приятелка четеше Стивън Кинг на 13-14 години много активно, но не съм се сещала да я попитам на каква възраст и коя книга е прочела първо.
 ( по този повод- ще препоръчате ли все пак да се опитам да чета   22/11/1963).
 Децата днес растат в друга среда и по-бързо, не е толкова сравнима вече възрастта с нашата някога  мисля че най-добре да се прецени според интересните и особеностите в характера на детето. За по-впечатлителни и чувствителни натури може да е по-драстично възприятието, дори и на 15 години например.
Кинг чета от 13-14 годишна. Просто тогава ми попадна негова книга за пръв път - Живата факла. И синът ми я чете на тази възраст. Но първата книга на Кинг, която прочете беше Институтът. Сега чете Прокълнатия Сейлъм'с лот - на 15 е.

22/11/1963 аз много я харесвам, много уютно се чуствах докато я четях. И тъкмо се чудех при така развилите се събития в книгата какъв ще е финала, нооо Кинг си е Кинг Simple Smile.

# 607
Във Фейсбук доста се коментира творчеството на Зюлфю Ливанели.
Открих в каталога на библиотеката ни 3 негови книги, сред които и Серенада. Може ли да споделите мнение?
Малко по-назад коментирах друга книга на Ливанели - Историята на моя брат. Някак ми приличаше на бледо подобие на Серенада. Серенада е хубава, тъжна, разказва за истински събития, и ми е останал дълбок спомен от края на книгата, което много рядко ми се случва.
С Кинг не помня кога започнах, но беше голяма любов. Бях изчела всичко, което имаше в библиотеките. Предполагам около 7-8 клас. Но сега децата са залети отвсякъде с какви ли не филми, игри, новини, та едва ли ще ги стресне един Кинг. Simple Smile А новият му стил в 22/11/1963 и дори Институтът нямат нищо общо с първите му книги. Rolling Eyes

# 608
  • София
И аз започнах на 13-14 с Кинг и то с "То". Колкото и да се развиват рано днешните деца, не мисля, че е подходяща за дете на11г. Не знам де, моето е нас 10 и половина и си абсолютно дечко, още обича да и чета аз, а сама чете книжки като Мортина: https://kibea.net/book/2606
"Студен гранит" е много интересна, въпреки че самата криминална история е доста брутална.

# 609
След последната книга на Кинг, която прочетох, започвам да се замислям дали изобщо става въпрос за нов стил или проблемът ми с него идва оттам, че започнах да го чета твърде млада и тогава бях възхитена, докато сега от позицията си на възрастен, чел до посиняване книгите му, вече не мога да се впечатля както преди, а той да си е все същият Кинг. Просто всяка нова негова книга ме кара да се сещам за някоя от старите му и естествено в полза на старата.

# 610
Аз пък започнах доста късно с Кинг, първите негови книги прочетох на 22-23 години, все ме беше страх да го започна. 😁 През годините съм смесвала и стари и нови книги, във всяка в общи линии намирам нещо, което да ме впечатли. А 22/11/63 ми  е супер любима, точно уютни са ми спомените от нея и имам желание да я препрочета. Simple Smile
Мъжът ми все ме кара да прочета "Талисманът", любима му е, но мен нещо май не ме влече...

# 611
  • Пловдив
Започнах "Глина". Отдавна ми беше в списъка и все я отлагах. Връща ме в ученическите ми години с разказите на Йовков и Елин Пелин. Засега много ми харесва. Една идея повече ми идват архаичните думи, но пък авторката ги използва точно на място. Много от тях съм ги чувала в градчето, в което прекарвах ваканциите си при баба и дядо и ги знам, а други са съвсем непознати за мен. Като цяло книгата се чете леко и на моменти се хващам, че се пренасям изцяло в онова малко селце.

# 612
Прочетох Най-тъмната вечер от Ан Клийвс и не съм очарована.
Ако сте любители на кримки, които проследяват нишките на едно престъпление до отговора на въпроса кой е убиецът - може да ви е приятна. На мен ми беше скучна. Изпитвах безразличие към случилото се, липса на всякакъв интерес или симпатия към героите. А пък главната разследваща ми бе дори откровно неприятна и противна.
Ако все пак го имате или сте решени да го пробвате - препоръката ми е това четиво да се запази за снежните дни, в които до камина и с чаша чай - ще се потопите по-добре в обстановката.

# 613
Аз нищо от Кинг не съм прочела. Но и времето за ужаси и паранормални явления ми е отминало. Преди години нашумя Чоки и това беше допирът ми с темата. Подпалвачката ми стои в един шкаф- наследство от купена къща преди година. Може да й излезе късмета някога.

# 614
И мен много ме е страх от Стивън Кинг.

Общи условия

Активация на акаунт