В момента чета ... 77

• 40 955
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Сега и на мен ми се дочете тая "Смола".
Напоследък ми е трилърско и започнах "Скулптора" на Крис Картър. Очакваните гадории и напрежение. Леко почват да ми досаждат обаче описанията на уискито на Хънтър. Знам, че всеки главен герой си има особености, но кой как си пие питието и какво е то хич не ме вълнува. Хари Бош примерно си слуша джаз, но никога не имало толкова описания на какво и как слуша, че да ми дотегнат.

# 76
  • Чукарландия
Благодаря за новата тема, Миж! 🌹📖🌹
Обичам да ви чета Момичета! Покрай вас, списъка за четене ми е нараснал на 320.🤣Прочетох "Прилепът", ама ме дразни тоя ми ти Хари Хуле с неговото напиване... 😜
След това прочетох и "Моя мрачна Ванеса" - еее, тя пък още повече ме издразни от Хулето. Може би трябваше да ѝ съчувствам, но така и не успях. Тя през цялото време искаше да е такава, каквато е, оттам и нещата, които ѝ се случваха бяха отзвук от нейното поведение. А когато си купих книгата, си мислех, че е роман, написан от името на майка, в която разказва за дъщеря си, в случая за Ванеса. 😂
Не обичам да чета анотации.
Продължавам с "Хлебарките" . Реших да ги редувам: Хари Хуле - друга книга - Хари Хуле
Усещам как лееекинко започвам да се пристрастявам към Несбьо. И Хуле, разбира се! Не ставай смешен! 🤣

# 77
Добра новина за почитателите на Мартин Скот и неговия закръглен детектив - магьосник и любител на бирата Траксас Simple Smile Както навярно знаете, след като се скара с издателите си, Мартин Скот започна да пише и продава книгите си самостоятелно. В България са преведени само първите пет, като само първите две са налични в електронен вид в читанка. Затова пък на руски могат да се намерят до 11-та включително. 12-тата, "Траксас среща своите врагове", излезе през април на английски. Един мой приятел, Стоил Стоилов, фанатичен поклонник на поредицата, си я купи в електронен вид и вече я преведе на български. Снощи ми прати превода и в момента го чета и редактирам. Успоредно с нея редактирам и превода на 11-тата книга ("Траксас Тюрайски") от същия приятел - съгласувам имената на герои и места с превода на първите пет части, както и някои специфични термини (напр. "елфически" вместо "елфийски"), изглаждам някои изрази и т.н. След като завърша, ще оформя двете книги в FB2 формат и ако има желаещи, ще пусна линк за свалянето им.

Относно съдържанието - в момента съм до 9-та глава на "Траксас среща своите врагове" и мога уверено да твърдя, че по нищо не отстъпва на предишните части. Малко са писателите, които запазват във всички продължения качеството на първите една-две книги от дадена поредица. Като типични примерни се сещам за Тери Пратчет, Дъглас Адамс и Сергей Лукяненко. Докато примери за обратното - наспорил господ... Като почнем от Тери Брукс и Тери Гудкайнд, та до Вадим Панов, за чиято поредица за "Тайния град" особено ми е жал - започна толкова обещаващо, просто прекрасно фентъзи, но след 20-тата част авторът се изчерпи напълно и вече е пълен боклук... Радвам се, че Мартин Скот уверено се класира сред първите.

Последна редакция: ср, 01 юни 2022, 02:00 от L.Penny

# 78
Здравейте! Търся хубава биографична книга за подарък - бихте ли препоръчали нещо, което да ви е допаднало. Simple Smile Заглеждам Зелени светлини на Матю Макхонъхи, ако някой може да даде отзив.

Също така ако може да препоръчате някой трилър/мистерия на испански автори. Благодаря предварително:)

# 79
“Най-богатият човек във Вавилон”

# 80
  • София
Прекрасна нова тема, една от любимите ми във форума Blue Heart.

Приключих най-накрая Един аристократ в Москва, получи 3 в ГР, защото финалът вдигна малко оценката. Приятен човек е граф Ростов, много симпатичен аристократ, но просто книгата е по-бавна и описателна, което в момента не е моето настроение.

Но! Започнах Тъмна материя снощи и опатках 10%. Това е съвсем друг тип книга, много моя. Така ми липсваше тази интрига Simple Smile. Усещам стила на Уейуърд Пайнс, и подозирайки странностите, които биха могли да се случат, подозирам че
Скрит текст:
главния герой се отвлече сам себе си.....от друго измерение....нещо подобно...не знам още, не ми казвайте Joy

# 81
Здравейте! Търся хубава биографична книга за подарък - бихте ли препоръчали нещо, което да ви е допаднало. Simple Smile Заглеждам Зелени светлини на Матю Макхонъхи, ако някой може да даде отзив.

Също така ако може да препоръчате някой трилър/мистерия на испански автори. Благодаря предварително:)

На мен книгата за Стив Джобс много ми хареса и ме накара да започна да чета биографии. В момента има преиздаване, послучай десет години от публикуването и.
Книгите на Карлос Руис Сафон и Артуро Перес Риверте погледнете за испански автори. Много са добри и двамата.

# 82
Мишчица, бих препоръчала в такъв случай и “Аномалията” на Ерве льо Телие, защото имат нещо сходно с “Тъмна материя” (няма да спойлвам какво).

# 83
заглавието на тази тема ми всява стрес Simple Smile Поглеждам В момента чета ... 77 и си помисля, че има 77 нови отговора и че всичко живо чете та пушек се вдига , само аз лека-полека и понякога по някой филм Simple Smile
Обсъждахте книги на Häkan Nesser - има много интересни филмчета по някои от книгите.  Гледала съм ги на ARD медиатеката.

# 84
  • В най - голямото село
В момента чета "Някой трябва да плати" на Богдан Русев, като преди това прочетох пак неговата "Вечен град".

# 85
  • София
fenyx в списъка ми е Аномалията, благодаря за препоръката Simple Smile

# 86
  • София
За коя точно Съседка  става въпрос? Тази ли?

# 87
В момента чета "За мишките и хората" на Стайнбек за втори път. Открих нови неща и отделно я четох и слушах в Storytel в прочит на Стефан Димитриев. Обичам класики.

Verano, чувала съм добри отзиви за биографията на Матю Макконъхи, но още по-добри за неговите собствени книги. Ако нямаш Goodreads направи си - отзивите са много точни там.

# 88
  • София

Имам я Зелени светлини, ама ми е най-отдолу в купчинката. Кога ли ще стигна до нея като само поръчвам нови и го трупам отгоре?

# 89
За коя точно Съседка  става въпрос? Тази ли?

Да. Simple Smile

Аз на майтап снощи започнах "Имало едно време... два пъти" и минах 50-60 страници набързо. Попаднах случайно на нея в ел. формат, а тя май няма да е лош трилър. Ще видим как ще се развие нататък.

Общи условия

Активация на акаунт