В момента чета ... 77

• 41 060
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Лорито, не съжалявай, че не можеш да я съпоставиш, даже може би е по-добре, за да не ти повлияе. Чакам с любопитство отзив и за тази книга.
Но за феновете на Раците видях един анонс на изд.”Лабиринт”  за филма и го копирам :
“Хайде на билетите! От 15 юли по кината.
А от другата седмица любимият ви роман ще си има и нова "кино" дрешка - корица с плаката на филма.”

Филипа Грегъри пише хубаво, но тъй като лично нямам голям интерес към темите, които е избрала съм прочела малко нейни книги. Мари, ако искаш да продължиш дървесната тема - “Дървесна история”.

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 09:58 от fenyx

# 526
И аз по едно време много я харесвах Филипа Грегъри, прочетох 6 нейни книги за сравнително кратък период и сякаш се пренаситих.

"Раците..." и аз не я харесах оособено, не че беше безкрайно лоша, но не разбрах цялото това вълнение около нея. Към "Мочичетата от мочурището" нямам интерес засега.

# 527
  • София
Да, има го този момент с пренасищането с книгите на Филипа Грегъри.
Аз по отношение на нея съм със смесени чувства. Някои книги като "Другата Болейн" и "Вярната принцеса" страшно много ми бяха харесали! Други като "Вещицата" ми бяха пълен отврат. И имам и трета група , които са ми по средата Simple Smile

# 528
Още жени в тресавища Simple Smile Ще ми е интересно да прочета отзиви за Мочичетата от мочурището.  С раците съм на 25% и я харесвам до тук. Бащата го разбирам, но майката изобщо! И много интересно кое точно общество се загрижи ...

# 529
  • София
Аз явно не трябва да чета повече книги, за които има твърде много добри коментари. 🤣 Приключих "Тайните убежища и се чувствам много разочарована, та дори излъгана. Все едно някой ми е отнел времето през което четох за нищо. Толкова започнати и недовършени сюжети, предполагащи интересна развръзка и накрая финал, който никак, ама никак не ме удволетвори. Знам, че книгата има много почитатели, но определено не е моята. И да краят е неочакван, но не и в добрия смисъл, поне за мен, по-скоро си помислих, как изобщо може да завърши така една като цяло интересна книга. 2.5/5 давам.
Продължавам с Малки жестокости".

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 19:53 от sea.sea

# 530
Писах по-рано, че и за мен "Тайните Убежища" беше разочарование. Авторът е талантлив, но самите теми ми бяха неприятни за четене.

Харесвам книгите на Филипа Грегъри за Тюдорите. Макар и да са чик лит до голяма степен, написани са доста увлекателно. Опитах се да чета една нейна извън тази поредица и не я довърших от скука.

Четох "Къщи от Стъкло" на Луиз Пени. Някои от книгите в поредицата са по-добри от други. Тази за мен не е от добрите. Гамаш беше скучен и нравоучителен, а Рут и Роза са станали копие една на друга. И на двете репликите в тая книга са главно (и често) "f**k, f**k, f**k".  Всъщност, всички герои точно в този роман бяха скучни.

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 21:24 от Cool_Cat

# 531
  • Mostly in my mind
Аз явно не трябва да чета повече книги, за които има твърде много добри коментари. 🤣 Приключих "Тайните убежища и се чувствам много разочарована, та дори излъгана. Все едно някой ми е отнел времето през което четох за нищо. Толкова започнати и недовършени сюжети, предполагащи интересна развръзка и накрая финал, който никак, ама никак не ме удволетвори. Знам, че книгата има много почитатели, но определено не е моята. И да краят е неочакван, но не и в добрия смисъл, поне за мен, по-скоро си помислих, как изобщо може да завърши така една като цяло интересна книга. 2.5/5 давам.
Продължавам с Малки жестокости".
Моят коментар за убежищата беше идентичен с твоя. Точно излъгана се почувствах. Не е моята книга.

# 532
От много харесваните напоследък книги, които имат и висока оценка в гудрийдс, не харесах "Удавниците". Но се случи се така, че я четох успоредно с друга книга - "Семейните фантоми" и не мога да опиша как добре си паснаха двете, защото лайтмотивът и в двете произведения е "Ключът към тълкуване на настоящето се крие в миналото". И как премълчаните тайни в предишно поколение водят до последици в днешните наследници. В "семейните фантоми" се изследват травми, непреработени от някой предшественик, които водят до всякакви проявления от компетентността на психолози и психиатри в далечен роднина от настоящето и се търсят корените на проблема чрез разказани от роднини лични истории. В същото време в "Удавниците" се разказва точно такава история - прабабата е премълчала нещо, което намира отражение в следващите поколения и внучките разследват миналото.
Започнах "Калната река" и макар да съм в началото, мога да кажа, че ми харесва как пише авторката, темата ми е интересна и се чете приятно. Миналата и тази година попрочетох разни книжки от азиатски автори (без да броя Ишигуро, защото е великобритански писател) и всичките ми харесаха, изглежда, че тази също няма да е изключение.

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 23:02 от Rayna13

# 533
  • София
Прочетох един от най-посредствените трилъри, на които съм попадала в последните години - "Белязани от Каин" на Том Нокс. Ще се постарая да запомня името на автора, за да избягвам негови други книги в бъдеще. Единственото положително е, че ме накара да се поразтърся из нета за повече информация за каготите. За съжаление нищо от достоверен източник не намерих на български.
https://en.wikipedia.org/wiki/Cagot

# 534
И аз си имам списък с автори, от които не искам да чета повече нищо - някои, защото всичко им е супер зле, а други, просто защото не мога да понасям стила им на писане, дори идеята да е добра, изложението - логически свързано и издържано и да нямам забележки, все пак ме отегчават и даже доста ме дразнят.

# 535
Във ФБ вече са показали новата корица на Раците, нямам вече достъп да редактирам предния пост, затова ето я в нов:

Така или иначе, мен тази книга не ме привлича, Мощурищата малко повече ме заинтересува.

Хубаво е, че всеки има разнообразни литературни предпочитания, а още по-хубаво когато се споделят с останалите, така без съмнение винаги се научава нещо ново. А освен това във времето жанровите, а също и към конкретни автори пристрастия също търпят изменения. Може би затова толкова ми хареса Итало Калвино и “Ако пътник в зимна нощ”, много добро изследване и представяне на читателските търсения.

# 536
Аз я чета в момента на един къмпинг на едно езеро и от 5,30 съм заседнала с чашата кафе и книгата на плажа Simple Smile Много добре ми пасваше , докъм 50% после се запоявяваха извинения, съжаления , и други неща, които ми сбъгясаха четенето. Сега съм на 63% и отивам да плувам, че едвам търпя нататък. След като взех да прелитам страниците отгоре-отгоре ...
Майката хич не я разбирам още въпреки всички обяснения и оправдания

# 537
За “Където пеят раците” мога да кажа всичко най-лошо.

В момента чета Хана и е завладяваща от първа страница.

# 538
  • София
За “Където пеят раците” мога да кажа всичко най-лошо.

Е, затрогваща е, но по един елементарен и наивен начин Wink
Има си своите почитатели (нали беше и Книга на годината 2019 май)

Мочурищата ще ги подмина Joy

# 539
затрогваща е ако се подминат угризенията, самосъжаленията, молбите, прошките и разкаянията. развалят книгата.

Общи условия

Активация на акаунт