В момента чета ... 77

• 40 180
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Малко извън темата за конкретното четиво, но пък от мен няколко идеи относно съхранението на книгите, които четем.
Освен популярните напоследък дрешки за книги (които понякога са твърде “пухкави” и леко обемни), за книгите с красиви корици предпочитам да ползвам от прозрачните ученически подвързии - като “облекло”. Или пък може да се разкрасят не толкова приятните корици пак с такива подвързии, но като залепите някакво красиво текстилно фолио върху прозрачната подвързия. Може да има и цветни ученически подвързии, не съм търсила. Но те са удобни, защото се намират в повече различни размери, за да пасват на различните книги, а дрешките за книги обикновено са един формат.
Аз смачках корицата на една книга с такава дрешка. Пресегнах се да я приплъзна и тя " удари контра" . Подвързвам ги с лист от тетрадка А4. Както някога, когато нямаше подвързии за учебници и си ги опаковахме с хартия, а по-късно и с такава подаръчна, цветна.Simple Smile

# 631
Поразаии не са ми  правили дрешки за книги- когато не пасват изобщо не използвам, но почнах да се дразня, че скриват оригиналните корици - на книги, които харесвам как са оформени. Затова се сетих за прозрачните регулируеми (за ширината) и различни по размер като големина ученически. Приготвила съм си за път така една тъничка книжка, на която искам да виждам корицата:
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 01 юли 2022, 09:34 от fenyx

# 632
  • Пловдив

"Стая" - Ема Донахю
Първите 100 страници ми бяха тегави, заради изказа на детето. След това се отприщи със силата на придошла вода. Поредно доказателство, колко сме адаптивни хората. Как можем с нищо и всичко.
Книга с много отправни гледни точки, с връзката майка-дете.

# 633
Да се присъединя и аз към тази група, много обичам да чета. В момента - " Образована", на последните страници. Страхотен биографичен роман, въпреки че изобщо не съм фен на този жанр

# 634
Морски поздрави и честит Джулай! 🌞

# 635
Не съм чела тази му книга. Да не би да е автобиография?

# 636
Не съм чела тази му книга. Да не би да е автобиография?
Почти

# 637
  • София
Приключих с "И заживели обидено", като цяло ми хареса, на няколко места се смях с глас.Само единият разказ- вторият, който всъщност много ми допадна, не смятам, че му е там мястото, тъй като далеч не е хумористичен.
3.5/5. Идеалната книга за един ден на плажа.
Продължавам с "Камък, ножица, хартия", за сега съм на 25 стр и умирам от скука. Надявам се да вземе да се случва нещо вече, че съм с големи очаквания. 😃
И от мен още една морска снимка, още малко ще спамя и няма да ви тормозя повече. 🤣
Скрит текст:

# 638
Здравейте! Съвсем нова съм тук. Първо да ви се представя казвам се Зейнеб, но става и Непи. На 23г. съм. Много обичам да чета, а сега по същество. Току що прочетох книгата "Мизъри" на Стивън Кинг. Много ми хареса, но сега се чудя какво да започна, нали знаете какво е чувството да завършите много интересна книга, която се чете на един дъх, и след това всяка книга ви изглежда недостатъчно вълнуваща за четене.
Бих се радвала, ако някой ме насочи към книги, които да се четат така на един дъх. Ще ми се да бъде трилър или криминале.

# 639
Зейнеб, след като си харесала "Мизъри", защо не пробваш с някоя друга от по-ранните на Стивън Кинг? Например "Кери"?

# 640
Здравейте! Съвсем нова съм тук. Първо да ви се представя казвам се Зейнеб, но става и Непи. На 23г. съм. Много обичам да чета, а сега по същество. Току що прочетох книгата "Мизъри" на Стивън Кинг. Много ми хареса, но сега се чудя какво да започна, нали знаете какво е чувството да завършите много интересна книга, която се чете на един дъх, и след това всяка книга ви изглежда недостатъчно вълнуваща за четене.
Бих се радвала, ако някой ме насочи към книги, които да се четат така на един дъх. Ще ми се да бъде трилър или криминале.

Здравей, Непи! Освен други романи на Кинг, може да видиш и "Демон" и "Прилив" ит Даниел Суарес, Книгите на Матю Райли или пък, аз пролетта изчетох 3 книги една след друга на Саймън Бекет - ама са за разследвания на убийства, трупове и т.н, та може да са малко прекалени за някои читатели.

# 641
И от мен още една морска снимка, още малко ще спамя и няма да ви тормозя повече. 🤣
Още една снимка и ще те докладвам за тормоз. Grin

Зейнеб, може да погледнеш "Алекс" на Пиер Льометр.

# 642
Здравей, Непи! Препоръчвам да продължиш с "Долорес Клейборн", пак на Кинг. Има я в Читанка.

Прочетох "Перфектни останки" на Хелън Сара Фийлдс. Хареса ми, прочетох я за 2 дни, което в последно време е чудо на чудесата, защото влача книги от месеци (заради други, non-fiction). Доста брутална на места, но психологическият профил на серийния убиец беше много добър.
Веднага си взех втората от поредицата, но продължих да дочитам 'Чаената роза", която ми се беше "засякла".
Стигнах момента с импресионистите, и много уютно ми стана. Мисля, че ще я дочета.

"Лекарят" е толкова исторически описателна и детайлна, че ми спира вятъра в платната, както се казва.
Има неща които е по-добре да бъдат спестени на читателя.

# 643
След 150 страници, изгълтани буквално на екс от "Хартиеният дворец" съм като хипнотизирана. Отдавна не бях чела такова брутално цинично декадентско четиво.
Книгата е абсолютно провокативна. Разбирам защо Аня я заклейми тотално.
Това е шокираща книга, която или те кара да я възприемеш (дори харесаш по някакъв начин), или тотално да не я харесаш.
Да останеш по средата по отношение на нея не знам дали е възможно.

Представи си Ботичели Simple Smile

# 644
  • Варна
След 150 страници, изгълтани буквално на екс от "Хартиеният дворец" съм като хипнотизирана. Отдавна не бях чела такова брутално цинично декадентско четиво.
Книгата е абсолютно провокативна. Разбирам защо Аня я заклейми тотално.
Това е шокираща книга, която или те кара да я възприемеш (дори харесаш по някакъв начин), или тотално да не я харесаш.
Да останеш по средата по отношение на нея не знам дали е възможно.

Представи си Ботичели Simple Smile

Аз съм само в началото. Първо се облещих " к' во аджеба чета", после се засмях. Жалко, че я започнах снощи доста късно. Определено е провокативна. Хубаво, че любопитството ми надделя да погледна книгата. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт