Операция на щитовидна жлеза - 19

• 57 482
  • 778
  •   1
Отговори
# 495
Прочети назад в темите и ще разбереш.

И защо не нужно да всявате такъв смут? Без жлеза съм и се чувствам чудесно. Вие сте без жлеза и не се чувствате добре. Индивидуално е при всеки. Защо трябва да се обобщава всичко така?!
Представям си преди моята операция, ако бях прочела подобен пост, щях да си разбия психиката допълнително, а да се окаже, че всъщност всичко е наред при мен.
Къде видя обобщение?
Жената е с перфектни резултати от изследванията, за разлика от други жени? Защо да ѝ изрязват жлезата?

# 496
Нека лекарите да решат! Аз също бях с перфектни резултати, но излезе карцином. Как по интернет решавате кой е за операция или не?!

# 497
Мила Ани,
от двете страни на "бариерата" сме с теб, но те разбирам напълно и усещам вътрешно как се чувстваш. Hug
В твоята ситуация и аз бих се чувствала така.

На теб ти се е разбила психиката, когато си получила лошия резултат от биопсията и си чакала да дойде времето за операцията.
А моята психика се разби след операцията - когато разбрах каква излишна беля съм си направила.

Болна съм, Ани, много съм болна - вече две години ми е много лошо след тази операция.
Нищо в организма ми не е наред... Pensive
Ако започна да изброявам - "свят ще му се завие на човек".
Но няма да го направя...
Не при всички хора е така, за радост. Flowers Four Leaf Clover

Един лекар, както може да помогне и да спаси даден пациент, така може и да го обърка още повече и да му нанесе непоправими щети.
А в някои случаи - направо да му съсипе живота... Pensive

Аз загубих твърде много важни и ценни неща в живота си - родителите си, приятеля си, жлезата...
Радостта от малките споделени мигове в "забързаните делници".
Глъчката в "усмихнатите празници".
Вече няма от какво да се страхувам - сърцето ми отдавна "изгоря"... Broken Heart
Мненията на хората в социалните мрежи трудно могат да ме "съборят".
Какво повече от това биха могли да ми причинят?

Не се плаши и ти, мило момиче! Hug
Всеки си има своя път и своите преживявания.
Различни сме всички...

Извинявам се на целия форум за тъжното и "лирично отклонение".
Пазете се и обичайте с цялото си сърце любимите хора до вас! Sparkling Heart

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 20:53 от Непоправима романтичка

# 498
Нека лекарите да решат! Аз също бях с перфектни резултати, но излезе карцином. Как по интернет решавате кой е за операция или не?!
Към мен ли е поста? Толкова много удивителни Grinning
Аз решение за други не взимам.
Но си спомням все още от темите тук как заради съмнения за карцином отстраниха жлезата на млада жена, под 30 години. Ненужно. Оказа се, че не е карцином. Цял живот ще е на хормон и без жлеза.
Тия биопсии са си чисто тото. По-вероятно е да спечеля шестица отколкото да уцелят проблема.

# 499
Към мен ли е поста? Толкова много удивителни Grinning
Аз решение за други не взимам.
Но си спомням все още от темите тук как заради съмнения за карцином отстраниха жлезата на млада жена, под 30 години. Ненужно. Оказа се, че не е карцином. Цял живот ще е на хормон и без жлеза.
Тия биопсии са си чисто тото. По-вероятно е да спечеля шестица отколкото да уцелят проблема.

Виждам, че помните избирателна. Примери безкрайно много. Просто Ви помолих да не изкарвате акъла на момичето.

Останете си със здраве!

# 500
И при перфектни хормони нещата може да не са ок
И в медицината 2 и 2 не е винаги 4

# 501

Абсолютно е така!

# 502

Абсолютно е така!
Така ли е?
Нека лекарите да решат! Аз също бях с перфектни резултати, но излезе карцином. .  ...
Имахте ли Хашимото преди операцията или не? Това ли са перфектните Ви резултати? Сравнете ги с цитираните по-горе, за протокола.

# 503
Имах Хашимото преди това, което дори не контролирах медикаментозно. Не разбирам въпроса Ви в каква връзка е. Туморни маркери и Tsh бяха и винаги са били в норма.
Може да продължавате да се заяждате и да вадите думи от контекста. Не ми пречите. Просто помолих да не плашите останалите като няма как да сте сигурна как ще се развият нещата в конкретния случай.Едно е да напишете как са се стекли при Вас, съвсем друго е грубо да изръсите, че сегашните оплаквания ще се сторят песен и жената плахо отдолу да пита какво предстои.
По време на Ковида имаше един, който каза:”Всички ще мрем!” Вашето прозвуча по същия начин.
Спирам да спамя темата. Жалко, че хората, които и без друго са изплашени и влизат за съвет и успокоение, попадат на такива коментари. Много жалко…

# 504
Ани, това не е "спам" и ти нищо не си "оспамила". Simple Smile

Всеки има глава на раменете си и сам си преценя дали би могъл да "понесе" повечето от споделените неща тук в тази тема.
Достатъчно разумни и зрели хора сме всички.
И сме наясно, че хаотичната и противоречива информация на всеки "доволен" или пък "препатил" - няма как да ни помогне особено.
Най-много да ни обърка още повече и да ни притесни съвсем.

Преди няколко поста, една дама -"Еленчето", ми направи впечатление колко смело и хладнокръвно беше приела ситуацията за себе си.  
Казали са й, че има проблем - жената си беше взела своето решение и сама ни сподели, че изобщо не е искала да се стресира допълнително и да се рови назад в темата.
Никой с нищо не можеше да я "разклати" и притесни.
За което само мога да я поздравя и да й стисна ръката. Hands Ok Hand
Важно е мнението на специалистите, които ни лекуват.
Коментарите на хората са само допълнителен ефект, който всеки сам си преценя доколко би могъл да "понесе".
И да допусне да му повлияе.
Спрямо собствената му емоционалност.

Нещо те притеснява и те тревожи, чувствителен и лабилен човек си - ами не влизай тук и не чети!
Не си го причинявай!
Пази си нервите и психиката!
Не се "разклащай" допълнително!
Важно е какво са ти казали докторите.

Тук никой няма да те "гали" и да ти пише за "цветя и рози"... Flowers Cherry BlossomFlowers Rose

Темата е деликатна - "Операция".

1-ви варант: Открива се сериозен проблем - отстранява се и животът продължава напред. Flowers Four Leaf Clover
2-ри вариант: Има шанс да не се стига до операция - ами чудесно! Flowers Hibiscus
Наблюдавай се и се следи!

Няма как да разчитаме хората от форумите да ни успокояват или пък да им се сърдим, когато искат да ни предупредят за нещо.
Всеки е с неговата си история и с неговите си проблеми.
Важно е мнението на лекарите.
И ти най-добре знаеш това. Hug

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 13:49 от Непоправима романтичка

# 505
Здравейте група. Преди месец разбрах ,че имам над 10 възела и 4 кисти на щитовидната жлеза😔 изписаха ми само селен и след 3 месеца пак съм на преглед . Какво бихте ме посъветвали? Имам болка в краката и вътрешната страна на бедрата, както и дискомфорт в областта на шията. Хормони в норма. До преди да се разболея март месец нямах изобщо никакви проблеми. Всякакви съвети биха ми били полезни.     

# 506
Здравейте група. Преди месец разбрах ,че имам над 10 възела и 4 кисти на щитовидната жлеза😔 изписаха ми само селен и след 3 месеца пак съм на преглед . Какво бихте ме посъветвали? Имам болка в краката и вътрешната страна на бедрата, както и дискомфорт в областта на шията. Хормони в норма. До преди да се разболея март месец нямах изобщо никакви проблеми. Всякакви съвети биха ми били полезни.     
Здравейте, аз съм в същото положение. Много възли вътре в жлезата и големи възли извън нея. Правих две биопсии, които са с различни резултати и на 18.07 ще правя трета. Иначе нямам оплаквания, освен лек дискомфорт в шията. Лекарите искат да ми отстранят цялата жлеза. И аз не зная какво да правя. Хормоните са в норма, само Anti-TRO завишено.

# 507
Благодаря ви за подкрепата. Много съм объркана и нз какво да очаквам. До сега не съм се чувствала така, без енергия и с болежки на различни места по тялото, сърцебиене и нервност (с две деца няма как да има спокойствие 🙂)Скоро мисля да посетя д-р Рачев във Варна за трето мнение.

# 508
Здравейте,
вчера ми откриха възел на щитовидната жлеза.Ендокринолога първо каза,че не е нещо притеснително,че може и след 1-3м. да се види.Тсх ми е много високо,даже си мисля,че може и да е грешка.След 1м. ще направя пак,като междувременно ще пия по-висока доза елтироксин.С Хашимото съм от 15год.Даде ми и направление за биопсия в случай,че реша.Много съм заета и не е много момента за това.Раздвоена съм.Като минали по този път,искам да ви попитам,откъде да започна?Да звънна е ендокринологията в "Майчин дом'' или да отида на място и да попитам за биопсия?Каква е процедурата,нещо,което трябва да знам.Д-рката каза,че може и с прием в б-ца,може и амбулаторно.Предпочитам второто.

# 509
  • София
Здравей,
Майка ми също много се страхуваше от биопсията, а се оказа безболезнено и за 3 минути амбулаторно. Много сме доволни от лекаря - Д-р Йордан Влахов в Софиямед. Изключително мил и успя да я предразположи. Много е съвестен. Той изпраща изследването в Майчин дом. Мисля, че резултата излиза доста бързо, зависи кога се занесе. Не се колебай, а си направи тези неща навреме. Не го отлагай е моят съвет, защото видях с отлагане как се влошават нещата. На майка ми щитовидната беше станала толкова огромна, че не можеше да преглъща. Слава Богу се оказа доброкачествена. Махна я при доц. Сечанов, за когото също мога да кажа само хубави неща. Когато се взимат мерки навреме, после всичко е наред. Желая ти успех!

Само да допиша, че преди години имах ТСХ 78 и не беше грешка.

Здравейте,
вчера ми откриха възел на щитовидната жлеза.Ендокринолога първо каза,че не е нещо притеснително,че може и след 1-3м. да се види.Тсх ми е много високо,даже си мисля,че може и да е грешка.След 1м. ще направя пак,като междувременно ще пия по-висока доза елтироксин.С Хашимото съм от 15год.Даде ми и направление за биопсия в случай,че реша.Много съм заета и не е много момента за това.Раздвоена съм.Като минали по този път,искам да ви попитам,откъде да започна?Да звънна е ендокринологията в "Майчин дом'' или да отида на място и да попитам за биопсия?Каква е процедурата,нещо,което трябва да знам.Д-рката каза,че може и с прием в б-ца,може и амбулаторно.Предпочитам второто.

Общи условия

Активация на акаунт