Операция на щитовидна жлеза - 19

• 57 499
  • 778
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна

Здравейте!
Миналата година беше моята операция при доктора. По здравна каса е безплатна. Аз доплатих 600лв за мини-инвазивна операция, но това не е задължително.
[/quote]
Здравейте,ще Ви бъда много благодарна да споделите как протече операцията при Вас,на мен ми предстои на 13-ти юли при д-р Видинов.С диагноза папиларна неоплазия съм,възела е 4 мм и според думите на доктора операцията ще е миниинвазивна.Всичко,свързано с операцията и възстановяването след нея ще ми бъде от полза,благодаря Ви предварително!

# 481

Здравейте!
Миналата година беше моята операция при доктора. По здравна каса е безплатна. Аз доплатих 600лв за мини-инвазивна операция, но това не е задължително.
Здравейте,ще Ви бъда много благодарна да споделите как протече операцията при Вас,на мен ми предстои на 13-ти юли при д-р Видинов.С диагноза папиларна неоплазия съм,възела е 4 мм и според думите на доктора операцията ще е миниинвазивна.Всичко,свързано с операцията и възстановяването след нея ще ми бъде от полза,благодаря Ви предварително!
[/quote]

Здравейте! Първо да започна с това, че доктора е изключително човечен и приятен за комуникация.
Относно операцията и самата хоспитализация ще дам повече инфо, защото на мен също ми беше притеснено и ако мога да успокоя някого ще бъда много щастлива.
Целият персонал на отделението по Гръдна хирургия са изключително мили и не съм усетила лошо отношение от никого. Приеха ме в четвъртък,взеха ми кръв и започна голямото чакане. В петък беше операцията около обяд. Събудих се и първата ми мисъл беше дали мога да говоря. За щастие нямаше проблем нито с гласа ми, нито с преглъщането. Доктор Видинов дойде дори в събота да ме види и да обясни за операцията. В неделя ме изписаха и започна чакането за резултатът от хистологията. Самото възстановяване при мен беше бързо. След около десет дни се чувствах много добре. Единствено се задъхвах при разходки, но това е,защото хормона още не беше напаснат.
Аз съм изключително страхлива и разбирам напълно притеснението Ви, но всичко минава бързо и се забравя още по-бързо. Аз съжалих,че изчаках два месеца. Самата мисъл за болестта и очакването на неизвестното ми се отрази зле на психиката.
Пожелавам Ви здраве и съм сигурна,че всичко ще бъде наред!

# 482
  • София
Дами, здравейте,

Първо, надявам се питането ми да е на адекватно място и ако не е - извинете ме!

Ситуацията ми е следната: препоръчаха ми да ме приемат в УСБАЛЕ за тестване (вливки) във връзка с леко завишен калцитонин. Следя го, защото имам родител, починал от медуларен карцином.

Понеже съм с малко бебе и кърмя, а не ми се иска да отлагам, имам следните въпроси:

- Някой преминавал ли е през точно такъв тест там и какво представлява?
- Знаете ли дали се прави и на друго място? Просто, за да знам дали имам варианти.

Притесненията са ми свързани със зависимостта на бебето ми от мен в момента.

Извинете, ако не давам достатъчно информация. Може би при допълнителни въпроси ще мога да отговоря.

# 483
Дами, здравейте,

Първо, надявам се питането ми да е на адекватно място и ако не е - извинете ме!

Ситуацията ми е следната: препоръчаха ми да ме приемат в УСБАЛЕ за тестване (вливки) във връзка с леко завишен калцитонин. Следя го, защото имам родител, починал от медуларен карцином.

Понеже съм с малко бебе и кърмя, а не ми се иска да отлагам, имам следните въпроси:

- Някой преминавал ли е през точно такъв тест там и какво представлява?
- Знаете ли дали се прави и на друго място? Просто, за да знам дали имам варианти.

Притесненията са ми свързани със зависимостта на бебето ми от мен в момента.

Извинете, ако не давам достатъчно информация. Може би при допълнителни въпроси ще мога да отговоря.

Там всички ги пускат да си ходят след процедурата и ги искат сутрин в определен час. Само при приемане е малко неясно колко ще продължи, зависи от деня.

# 484
Май вече не е така. В групата във Фейсбук момичетата пишат, че от седмица има ново нареждане и не пускали никой. Аз постъпвам в петък. Едва ли събота и неделя има лекари.

# 485
Здравейте група. Преди месец разбрах ,че имам над 10 възела и 4 кисти на щитовидната жлеза😔 изписаха ми само селен и след 3 месеца пак съм на преглед . Какво бихте ме посъветвали? Имам болка в краката и вътрешната страна на бедрата, както и дискомфорт в областта на шията. Хормони в норма. До преди да се разболея март месец нямах изобщо никакви проблеми. Всякакви съвети биха ми били полезни.     

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 15:43 от Magdalena Doneva 742420

# 486
Мила Маги, Hug

На първо място се опитай да се поуспокоиш и да не приписваш абсолютно всички неприятни симптоми само на жлезата.
Не я "намразвай" предварително - не винаги и за всичко е виновна тя. Innocent

Консултация с поне още един-двама добри ендокринолози - това е първоначалният ми съвет.
Нека я погледнат и други специалисти.

Когато на рутинния преглед моят ендокринолог видя възела, ми каза:
"Спокойно, мойто момиче, има жени, които са пълни с възли и просто се наблюдават периодично.
"Не се плаши - обади ми се след месец и ще ти препоръчам специалист, при когото да направиш биопсия (за всеки случай)."
Не беше въобще притеснен - не видя да има някакъв сериозен проблем.
А то наистина и нямаше...

Обаче госпожица "Паника" не го послуша, а се набута при един специалист по Образна диагностика, който за съжаление й изкара акъла и веднага й написа телефона на хирурга (с препоръката въобще да не се занимавам с никакви биопсии, а направо да лягам "под ножа").

Нямам обяснение защо господин професорът хирург така реши да се "презастрахова" и да ми отстрани доброкачествената жлеза, която си работеше добре. Pensive
После, когато дойде да ме види след операцията, гледаше някак притеснено и гузно... Sad
Ама мога ли вече да върна нещо назад...
И да си влея малко повече акъл в "русата" главица, с която мислех тогава...

Моля те, пази се, не постъпвай необмислено и под влиянието на паниката и стреса! Hands Pray
Аз, като един обикновен "неспециалист" в областта, само мога да ти кажа, че съм чувала, че кистите не са нещо лошо и опасно.
Но нека тези неща да ти ги разяснят докторите.

Да, понякога резултатите не са добри и се налага оперативно лечение, но има и много случаи, в които това може да се избегне и да не се стига до там.

Зависи от много неща...

Бъди внимателна, мило момиче, не бързай и си слушай тялото, докторите и интуицията! Flowers Hibiscus
Ще ти стискам палци!
Пази се! Flowers Four Leaf CloverNature Rainbow

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 18:50 от Непоправима романтичка

# 487
Непоправима романтичка, поздравления за поста! Много хора ще са ти благодарни за тази информация.
Magdalena Doneva 742420, прочети го внимателно, всяка дума в него е важна. Изследванията са ти перфектни. Не само в норма, но и с оптимални стойности.
Много е трудно да се изрязват възел по възел, затова хирурзите махат направо цялата жлеза. Това е бърза и лесна операция, прави се на конвейер. Сегашните ти "проблеми" ще ти се сторят приказка в сравнение с това, което те очаква без жлеза.
На моята операция случих на хирург, изряза ми пет от общо шестте възела. Жлезата си е цялата и въпреки оставения голям възел и новите такива, сега, 12 години след операцията съм кукуряк. Нищо ми няма, да чукам на дърво 😀

# 488
Сегашните ти "проблеми" ще ти се сторят приказка в сравнение с това, което те очаква без жлеза.
Защо? Какво трябва да очакваме?

# 489
Прочети назад в темите и ще разбереш.

# 490
Прочети назад в темите и ще разбереш.

И защо не нужно да всявате такъв смут? Без жлеза съм и се чувствам чудесно. Вие сте без жлеза и не се чувствате добре. Индивидуално е при всеки. Защо трябва да се обобщава всичко така?!
Представям си преди моята операция, ако бях прочела подобен пост, щях да си разбия психиката допълнително, а да се окаже, че всъщност всичко е наред при мен.

# 491
Стана мъничко объркване в коментарите...

Mia Rulana,
не се плаши, ти си без жлеза заради хиперфункцията, с която си се мъчила доста дълго време.
Във всичките си постове, които си писала досега, споделяш, че се чувстваш много по-добре след операцията.
Което е чудесно! Hug
Нищо лошо не трябва да очакваш вече - заместителната терапия при теб явно действа много добре.
И всичко е наред. Flowers Hibiscus
Не го мисли вече.

Както и при Ани (Anelia20), и при много други момичета тук, които пишат, че се чувстват добре. Simple Smile

Явно наистина всичко е много индивидуално и си зависи от организма на всеки...

FB, благодаря ти, иде ми да те прегърна през екрана, но... май наистина е по-добре да си мълчим. Close
Радвам се, че си попаднала на добър специалист и обстоятелствата при теб са се стекли така!
Разбрах напълно всяка твоя дума... Kissing Heart

А изследванията на Маги наистина са чудесни!
Аз вече само мога да си мечтая за такива...
Но на всеки - според късмета и организма. Flowers Four Leaf Clover

# 492
Стана мъничко объркване в коментарите...

Mia Rulana,
не се плаши, ти си без жлеза заради хиперфункцията, с която си се мъчила доста дълго време.
Във всичките си постове, които си писала досега, споделяш, че се чувстваш много по-добре след операцията.
Което е чудесно! Hug
Нищо лошо не трябва да очакваш вече - заместителната терапия при теб явно действа много добре.
И всичко е наред. Flowers Hibiscus
Не го мисли вече.

Както и при Ани (Anelia20), и при много други момичета тук, които пишат, че се чувстват добре. Simple Smile

Явно наистина всичко е много индивидуално и си зависи от организма на всеки...

FB, благодаря ти, иде ми да те прегърна през екрана, но... май наистина е по-добре да си мълчим. Close
Радвам се, че си попаднала на добър специалист и обстоятелствата при теб са се стекли така!
Разбрах напълно всяка твоя дума... Kissing Heart

А изследванията на Маги наистина са чудесни!
Аз вече само мога да си мечтая за такива...
Но на всеки - според късмета и организма. Flowers Four Leaf Clover

Не става дума за това дали някой да си мълчи, а да не се обобщава по този начин. Имаш проблем, влизаш във форума да потърсиш помощ и попадаш на такъв тип категорично изказване. Ами не ми се струва редно.
Темата е изключително полезна и преди операцията получих голяма подкрепа. Но, повярвайте, ако бях прочела изказване от този род, щях да рухна психически.

За това иде реч! Дано да бъда разбрана!

# 493
Ани, те много хора въобще не влизат и не четат подобни теми и постове.

Дори бях прочела преди време подигравателно отношение към цялото явление "Форум bg-mamma" и към нещата, които се пишат тук.
За каквото и да било - всякакви теми, споделяния, мнения и разсъждения.
Много хора гледат на "писанията" тук с насмешка и ирония.
Но има и много чувствителни души, които възприемат форума на сериозно и се влияят от мненията и коментарите на хората.
Търсят подкрепа и съвет...

Разбирам напълно какво имахте предвид. Blush

# 494
Ани, те много хора въобще не влизат и не четат подобни теми и постове.

Дори бях прочела преди време подигравателно отношение към цялото явление "Форум bg-mamma" и към нещата, които се пишат тук.
За каквото и да било - всякакви теми, споделяния, мнения и разсъждения.
Много хора гледат на "писанията" тук с насмешка и ирония.
Но има и много чувствителни души, които възприемат форума на сериозно и се влияят от мненията и коментарите на хората.
Търсят подкрепа и съвет...

Разбирам напълно какво имахте предвид. Blush

Радвам се, че ме разбрахте!
Лично аз намирам  необходимата ми информация най-вече тук. Важно е да се отсява прочетеното и точно това имах предвид с поста по-горе!

Хубава вечер и със здраве!

Общи условия

Активация на акаунт