Операция на щитовидна жлеза - 19

• 57 442
  • 778
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Whisskas, какво съвпадение! Ще се радвам да се запознаем! Heart

# 541
Wisskas, 🤗

И за лимфния възел не се плаши - може наистина да е само възпален.
Докторът ще прецени какво да прави, като види общата "картина".

При мен прекалено много се е "презастраховал" моят хирург и е махнал и доброкачествената ми жлеза, и възпалени лимфни възли - въобще доста сериозно си е попрекалил, ама - "минало свършено" невъзвратимо... 😔

И за тази веничка не се плаши - докторът ще прецени и за нея.

Аз преди операцията отидох при моята кардиоложка и тя ми откри лек проблем със сърцето.
Но това въобще не притесни екипа, който ме оперира.
Те си преценят каква е ситуацията с пациента и как да процедират с него.

Така ще постъпи и твоят доктор - според обстоятелствата и състоянието на организма ти. 🍀

За хапването - на мен лично ми казаха да не се ограничавам с нищо и да си бъда пак предишната "аз".
Така че тук вече оставят всеки да си преценява сам...
Според начина, по който се чувства.

"Твоите хора" ще ти кажат какво да правиш и ще ти дадат съвети и насоки. 🙂

Не се плаши, не познавам този доктор, но виж - всички момичета ти го препоръчват и ти казват, че наистина ще бъдеш в добри ръце! 🌺😘

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 21:51 от Непоправима романтичка

# 542
И аз се оперирах при д-р Видинов наскоро. С две ръце ви го препоръчвам. Страхотен професионалист и човек. Преди моята операция четях само положителни мнения за него, което честно казано ми беше леко съмнително, но след като се срещнах с него разбрах защо са тези мнения. Не се притеснявайте, операцията минава бързо, има известен период на възстановяване, при всеки е различно. Аз горе долу за седмица започнах да се чувствам що-годе добре. Най-трудното за мен беше кашлянето, защото съм си страхлива и си представях как раната се отваря при всяко кашляне или кихане Grinning Естествено, нямаше такъв проблем. Ако искате ми пишете на лично ако нещо ви интересува покрай операцията Simple Smile Не се притеснявайте, както казват всички - страхът преди е по-голям, след това минава и заминава.

# 543
  • Варна
Wisskas,нямаше ЛВ при мен, истината е,че нищо не е сигурно докато не се отвори и да се вземе материал точно от мястото.При мен шанса за доброкачествено беше едва 10%,аз изобщо не се и надявах даже.В моя случай лошото е,че ако не бях се стреснала от резултата от биопсията можех спокойно да проследявам възела и да си живея с него.За себе си обаче прецених,че нямам достатъчно здрава психика да рискувам да живея с нещо злокачествено в тялото си и  да го мисля непрекъснато.Хубавото е,че все още имам жлеза😀,ако бях се доверила на варненските лекари щяха да я махнат цялата без никаква причина.
След операцията си живея постарому,нищо не се е променило,освен,че не вдигам тежко.Утре ще пускам контролни хормони и ще д-р Видинов ще прецени дали имам нужда от хормон.
Момичета,зная колко ви е тежко,аз 6 месеца живях в кошмар-консултации с много лекари,четене,ровене за информация...Ужасно е,защото фокусът ти се измества, всичко останало минава на заден план и мислиш само за това.За себе си осъзнах,че явно е имало причина да мина през всичко това-за да се променя,да забавя темпото и да разбера,че по-важно от здравето няма...
mari6a,точно такава настройка трябва да имаш, защото процедурата е лека, болката е поносима и възстановяването след операцията много бързо.Най-неприятното за мен беше това,че не ти дават да ставаш първия ден след операцията и трябва да лежиш по гръб,не знам защо.Всичко мина по възможно най-лекия и безболезнен начин и нямаше нищо общо с всички страхотии,дето си мислех 6 месеца.Приятно изненадана останах от целия персонал на Софиямед, всички бяха мили и човечни, условията са добри,лекаря е страхотен.Така че се успокойте, доколкото е възможно и вярвайте,че всичко ще бъде наред🌹

# 544
Благодаря ви, момичета! Simple Smile
Колко много от нас преминават през това, просто не искам да го вярвам. Това е като "пандемия".....

Имам още въпроси, много, в главата ми бушуват постоянно мисли и питанки - има ли възможност да са сгрешили? Да си взема ли пробата от Майчин дом? Къде да я пратя?..... толкова отчаяно искам да не е истина, та аз нямам никакви симптоми, хормонът ми е около 2, 2.5 , извинявам се, но мисля на глас.
Самл човек, минал през това, може да ме разбере. Мъжа ми се опитва, но не е същото. Неговата подкрепа значи много, но успокояващите думи и истории тук са както казах "глътка свеж въздух"......

# 545
  • Варна
Whisskas, според мен е безпредметно да носиш пробата за второ мнение,аз го направих, резултата беше същия, само категорията беше 5.Според мен само допълнително ще се стресираш ако излезе кофти резултат отново.За мен биопсията не е точно изследване,ако беше нямаше да има такива случаи като моя,а той не е единичен.Важното в момента е,че имаш лекар,на който можеш да се довериш,живей си живота дотогава и бъди сигурна, че всичко ще е наред💐

# 546
То пандемията е ясно от къде идва ...особено за родени след 86...

# 547
Момичета, здравейте! Надявам се сте добре!
Имам притеснения и искам да ги споделя с вас! Направих три месеца от операцията (Струма Надоза /Папиларен карцином частично премахната жлеза ) един месец след операцията направих изледвания ендото ми назначи само TSH, Ft4, като ТСХ беше 4.20 при референти 0.27-4.2 а Ft4 17.98 при референти 12.0-22.0!
Този месец изследвах и Тиреоглобулин ! ТСХ - 2.23
Ft4 - 23.45
Тиреоглобулин - 20.42 при референти 3.5- 77.
Та въпроса ми и притеснението са относно Тиреоглобулина. 🥲
Не са ли високи тези стойности?
Само да кажа, че преди операцията тиреоглобулина ми беше 77.
На какво може да се дължи?
Дали трябеа още време за да спадне?
Пих Еути**кс 50мкг два месеца, но от една седмица съм  на 5 х 50мкг и 2х25мкг тоест намалиха ми дозата за което също се притеснявам.
Извинявам се, ако поста ми е каша!

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 18:46 от Sanni2135

# 548
Момичета, здравейте! Надявам се сте добре!
Имам притеснения и искам да ги споделя с вас! Направих три месеца от операцията един месец след операцията направих изледвания ендото ми назначи само TSH, Ft4, като ТСХ беше 4.20 при референти 0.27-4.2 а Ft4 17.98 при референти 12.0-22.0!
Този месец направих и Тиреоглобулин, като си го самоназначих, колкото и странно да ви е! ТСХ - 2.23
Ft4 - 23.45
Тиреоглобулин - 20.42 при референти 3.5- 77.
Та въпроса ми и притеснението са относно Тиреоглобулина. 🥲
Не са ли високи тези стойности?
Само да кажа, че преди операцията тиреоглобулина ми беше 77.
На какво може да се дължи?
Дали трябеа още време за да спадне?
Пих Еути**кс 50мкг два месеца, но от една седмица съм  на 5 х 50мкг и 2х25мкг тоест намалиха ми дозата за което също се притеснявам.
Извинявам се, ако поста ми е каша!
Тиреоглобулин няма защо да си изследвате, той е маркер за хора, които имат карцином. Когато сте оперирана, но след това няма лечение с йод, което да изгори остатъците от щитовидната тъкан (лечението е за някои от пациентите с карцином само), то вие си имате остатъци от тъкан от щитовидната жлеза. Това е така, защото със скалпела не може да се отстрани всичко. Това е и причината да си имате някакви стойности на тиреоглобулин. Също така това е и причината да пиете не висока доза хормон (50 е много ниско за хора без жлеза), защото все нещо се произвежда собствено.
Не разбрах кога тсх е било 4, а сега е 2,23, така ли? 2 да каже, че е ок, освен ако не цели жена бременност. Но не знам защо при позакател 2 ви намаляват хормона още, логично е да се качи леко тсх...

# 549
Anikka, благодаря за включването! При мен положението е малко объркано! Карцином се доказа при крайна хистология, а не хистологията която е по време на операцията! Един месец след операцията не приемах нищо. Отидох на ендокринолог и ми назначи терапия Еути**кс 50мкг пих го два месеца, миналата седмица бях отново на изследвания и ми намалиха дозата. Частично ми е премахната жлезата, като преди операцията правих две биопсии едната в Турция, но при мен биопсиите не дадоха резултат! В деня на операцията след като излязох от упойката доцента, който ме оперира ми съобщи, че всичко е наред възлите били доброкочествени! Прибрах се вкъщи и след около 10 дни ми съобщиха, че единия възел бил злокачествен, и че съм с Папиларен карцином. Правих КТ с контраст единствено!   Сега всичко ме притеснява и се филмирам яко! Но пък след скенера всичко беше наред! Времето ще покаже най - добре,но този Тиреоглобулин 🤔🤔🤔

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 18:42 от Sanni2135

# 550
Anikka,
Доколкото разбрах аз - малко след операцията TSH-то е било 4,20 и после е спаднало до 2,23.
А са й намалили хормона, защото леко е предозирала - Ft 4 е станало 23,45 (при горна граница до 22).
Предполагам, че това е причината ендокринологът да реши да намали малко дозата.

Sanni,
Дано и другите момичета също да ти отговорят, но виж, че има и такива от тях, на които също не е премахната цялата жлеза, а резултатите от биопсията и после последвалата хистология не са били "добри".

Надявам се и те да си кажат тяхното мнение. Hands Pray

Ти беше споделила преди няколко седмици, че докторът, който те е оперирал, не се е притеснил много от крайния резултат и дори се е опитал да те успокои. Flowers Four Leaf Clover

Дано наистина и другите момичета да се включат с повече мнения и съвети. Flowers Hibiscus

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 03:05 от Непоправима романтичка

# 551
Благодаря 🫶

Доколкото разбрах аз - малко след операцията TSH-то е било 4,20 и после е спаднало до 2,23.
А са й намалили хормона, защото леко е предозирала - Ft 4 е станало 23,45 (при горна граница до 22).
Предполагам, че това е причината ендокринологът да реши да намали малко дозата.

Sanni,

Дано и другите момичета също да ти отговорят, но виж, че има и такива от тях, на които също не е премахната цялата жлеза, а резултатите от биопсията и после последвалата хистология не са били "добри".

Надявам се и те да си кажат тяхното мнение. Hands Pray

Ти беше споделила преди няколко седмици, че докторът, който те е оперирал, не се е притеснил много от крайния резултат и дори се е опитал да те успокои. Flowers Four Leaf Clover

Дано наистина и другите момичета да се включат с повече мнения и съвети. Flowers Hibiscus
[/quote]

# 552
Sanni,
Само да вмъкна още нещо в коментара си. 🤗
И мен моят ендокринолог ме остави доста дълго време без хормон след операцията - около 40 дни.
Но моето TSH скочи до "грандиозния" потресаващ резултат от 72 🤯, а Ft3 и Ft4 се бяха сгромолясали съвсем. 😔
Но при мен моят хирург ми е оставил едно съвсем мъничко (направо миниатюрно) парченце жлеза - да го пита човек "Защо???" 🤷, докато при теб жлезата си е почти цялата. 🙂
Изрязани са само възлите и от резултатите (преди започването на хормона) разбирам, че тя си е работила и самичка доста добре. 🤗

Дано наистина нещата при теб да се поуспокоят (щом и скенерът е дал добри резултати) и да излезе прав докторът, че на този етап няма от какво да се притесняваш и тревожиш. 🍀🌈 🙏

# 553
Да, при мен жлезата си работеше добре! Единствено възлите бяха притеснителни.
Като цяло сега се чувствам добре, единствено ме притеснява сърцебиенето и бодежите, които имам, но вярвам, че с времето всичко ще се нареди и ще съм още по добре, мисля си, че е твърде рано минали са само 3 месеца.

Само да вмъкна още нещо в коментара си. 🤗
И мен моят ендокринолог ме остави доста дълго време без хормон след операцията - около 40 дни.
Но моето TSH скочи до "грандиозния" потресаващ резултат от 72 🤯, а Ft3 и Ft4 се бяха сгромолясали съвсем. 😔
Но при мен моят хирург ми е оставил едно съвсем мъничко (направо миниатюрно) парченце жлеза - да го пита човек "Защо???" 🤷, докато при теб жлезата си е почти цялата. 🙂
Изрязани са само възлите и от резултатите (преди започването на хормона) разбирам, че тя си е работила и самичка доста добре. 🤗

Дано наистина нещата при теб да се поуспокоят (щом и скенерът е дал добри резултати) и да излезе прав докторът, че на този етап няма от какво да се притесняваш и тревожиш. 🍀🌈 🙏
[/quote]

# 554
  • Варна
И при мен стигна 87 TSH, защото не ми го изписаха веднага, май искаха да правя РАЙ

Общи условия

Активация на акаунт