Операция на щитовидна жлеза - 19

• 54 874
  • 778
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Аз съм оперирана от него в СвМарина, доволна съм 🩷
Ако искате ми пишете
Аз бях 7 дни
Здравейте, писах на лично.

# 631
Здравейте, приключва ми опаковката с ел- тироксин. За закупуването на нова ще ми трябва ли електронна рецепта или ще ми приемат и хартиената?

# 632
Ще ти приемат и хартиената. 🤗
Не се притеснявай, аз точно преди няколко дни си взех с хартиена и всичко беше наред.
Даже в някои аптеки не са ми я искали, но нали напоследък все повече затягат мерките, така че може би е добре да си е винаги в теб. 🍀🌈

# 633
Здравейте, приключва ми опаковката с ел- тироксин. За закупуването на нова ще ми трябва ли електронна рецепта или ще ми приемат и хартиената?
От 2018-та до сега, си купувам еутирокса без рецепта /даже не знаех, че е с рецепта/. Само веднъж в една аптека ми казаха че ми трябва рецепта, но пак ми го дадоха. Аз не виждам смисъл от рецептата, освен едно губене на време в чакане при личния лекар.

# 634

Доколкото разбрах задължителните електронни рецепти са само за антидиабетните препарати. Не би следвало да изискват такава за еутирокс.

Последна редакция: вт, 24 окт 2023, 10:49 от Anelia20

# 635
  • София
За лекарствата за диабет и за АБ.
За други не би трябвало да изискват електронна, да.

# 636
Здравейте,
Нова съм в групата. На 27г , имам Базедова болест. Лекувах се почти 2год с Метизол и всичко беше уж наред, но при спиране на лечението нещата пак се върнаха и влошиха. Смених си ендокринолога и отскоро ходя при Д-р Начев в Майчин дом. Той категорично ми каза, че съм за операция, защото жлезата е много уголемена, а и планувам да забременявам. Чудя се дали да ходя на друго мнение преди да мина към операция. Доста се притеснявам като чета за всички неща, които могат да се объркат при операцията ( гласни връзки, паращитовидни жлези и др) и не мога да реша и при кой хирург. Четох доста позитиви за Д-р Видинов и може би ще отида на консултация при него.

# 637
Моят съвет е, махайте я, колкото и директно да Ви звучи. Не става с тия лекарства и при една бр-ст е опасно, минах и аз през диагнозата
Ако имате въпроси съм насреща

# 638
Здравейте. Имам един възел, открит случайно на профилактичен преглед преди 5 години. Гледан е няколко пъти за периода, размерът му от 15х15 мм не се променя. Хормоните на жлезата също са в норма. Преди 3 седмици посетих ендокринолог, който ме насочи към биопсия при д-р Влахов. Даде ми номер, обаче 2 седмици не мога да се свържа с него. Или не вдига, или затваря. Записах си час, но за преглед и то за 21.11., а кой знае кога ще е процедурата. Заслужава ли си да го чакам, или д се насоча към друг лекар? И кого...

# 639
Д-р Влахов е изключителен специалист и ме е яд, че не го открих преди да направят биопсия на майка ми в Александровска. До колкото разбрах(от неговите думи), ако се налага биопсия може да я вземе още при прегледа, но само ако е в София мед и ако записаният час е по-ранен. Негов телефон нямам, записването си е през супердок. Аз ходих при него в началото на Октомври, а майка ми е записана за утре. Тогава му показах ехографските снимки на майка ми и той каза, че абсолютно няма нищо притеснително в нейния възел и той лично не би го биопсирал. А резултатите от биопсията показаха, че е доброкачествен. Реално ходих при него докато чакахме резултати. Мен пък преди 6 месеца една ендокриноложка ме беше наплашила, че имам дегенеративни промени, което той категорично опроверга и даже се изсмя.

# 640
За Влахов следете в Супердок. Освобождават се понякога часове. На мен ми беше препоръчан за биопсия от проф. Анна-Мария Борисова. Бях в Софиямед, но преди доста години. Мен биопсията ме болеше. Исках да си взема стъклата след това, но не ми ги дадоха.

# 641
Благодаря ви много. Ще изчакам часа си в такъв случай, а и ще проверявам за друга дата. Ранен е и може пък всичко да стане наведнъж. Дано са добри резултатите.

# 642
Здравейте,
Нова съм в групата. На 27г , имам Базедова болест. Лекувах се почти 2год с Метизол и всичко беше уж наред, но при спиране на лечението нещата пак се върнаха и влошиха. Смених си ендокринолога и отскоро ходя при Д-р Начев в Майчин дом. Той категорично ми каза, че съм за операция, защото жлезата е много уголемена, а и планувам да забременявам. Чудя се дали да ходя на друго мнение преди да мина към операция.

Оперирай се. Ще се родиш 👍
Аз съм оперирана вече над година. Непосредственото ми възстановяване  мина много тежко, но сега се чувствам толкова добре. Е, има си и негативи: пролетта и есента ми е зле и трябва да ходя за коригиране на дозата. Борбата с килограмите е безмилостно жестока.  Но на фона на това, което беше, нищо не е. Практикувам йога, храня се безглутеново и редовно си посещавам енокринолога. Слава на Бога, че живеем в държава с високоразвита медицина и достъп до медикаменти 🙏

Между другото, купих си ел- тироксина без проблем. Искаха ми рецептата, де, но дотам. Наистина няма изискване за електронни рецепти. Дано да не ги и въвеждат 🤞

Последна редакция: нд, 05 ное 2023, 05:52 от Mia Rulana

# 643
аз се възстанових бързо и др път съм писала, че изобщо нямам повлияване на кг-ми,
 единствено като пиех метизола качих 4кг и то независимо какво хапвах, яла съм и зеле, дет се вика, да няма калории... просто като го спрях тия кг-ми си спаднаха и дори и при бр-ст качих само 13кг,
 цялата работа бе от лек-то и ефектът си отиде с него, може би и от високото тсх което целяхме преди операцията

# 644
Здравейте,
Моля за мнение на вече преминали операция на щитовидната жлеза.
На моя близка (67г.) от няколко години наблюдават възел на щитовидната жлеза.
Ходи при д-р Галева в Младост, всички хормони са и напълно нормални, но възела е около 4-4,5 см.
Съоветно лекарката и казва да изчака и да наблюдава, на други 2 консултации я пращат веднага на операция, на първо място заради възрастта и дали би издържала операция в бъдеще (биопсии и подобни не изискват и няма притеснение).

Аз се опитах да изчета предишните теми и виждам че доста хора имат странични ефекти от типа на треперене, сърцебиене, проблеми с обмяната на калция и др.
Жената е с дископатия и лек диабет тип 2, притеснявам се че след операцията може да си навлече повече проблеми отколкото полза???
Имате ли някакъв съвет?? Ще отиде на още 1-2 мнения, но доколкото гледам и в чужбина казват - щом е над 4см да се изрязва. При нея вероятно ще е цялата жлеза, защото има и други малки възли, въпроса е да не стане от здрав и прав човек - на нищо??? Sad
Има достатъчно изтръпвания заради дископатията и ако започнат още, не знам.
Операцията вероятно ще е при Табаков в Майчин дом, ако приеме.

Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт