Кой в коремче, кой в ръчички- обичаме си НОЕМВРИйчетата всички!!!

• 15 556
  • 296
  •   1
Отговори
# 15
Добра вечер мамчета... Честито на всички новопоявили се бебчета да са живи и здрави и много късмет в живота.
От както сме се прибрали сън не ме хваща... голяма радост пада. Не мога да и се нагледам на малкат принцеса. За таткото пък да не говорим. Радваме се на момата като малки деца. Говорим и такива глупости, сякаш ще ни разбере. Кърмим се през 2-3 часа, като доки ни препоръча да не кърмя когато ревне, а все пак да спазваме поне 2 ч. тъй като така коремчето се натоварва и се получават колики-те, въпреки че батковците особено по-малкия го кърмех когато поиска, но пък той спеше по цели нощи. Засега нощем спи и става само колкото да цокне и пак отлита в страната на сънищата. Засега кърма имам като за тризнаци... пу... пу... и вече не боли толкова колкото първите дни, а и ще става все по-приятно. Жълтеницата ни преминава вече, ама това пъпче - много му се тресеме и засега още не е изсъхнало, че да падне но до 2-3 дни ще трябва.
Това засега от нас. Пак ще пиша. Целувки на всички и лека вечер.

# 16
  • София
Много мило, че ме мислите, ама още съм тук...

Имаме напредък обаче днес - тапата май взе да пада и цял ден с контракции. Вечерта бяхме на тонове, пуснаха ни вкъщи и сега гледам часовника само. На 15-20 мин са. Абе, не са хич приятнички, ама се надявам да се класираме утре, че иначе в понеделник ме взимат в патологията! Стискайте палци!!!

Честито на Бебонина!!!  bouquet  bouquet  bouquet

С нея се запознахме на лекцията в св. София.

# 17
Честито бебче на  Bebonina! Да е живо и здраво, а на майчето - бързо възстановяване!   bouquet

Честита ни нова темичка! Хайде - ноемврийски бременелки - чакаме и вашите попълнения до края на темичката  Grinning

Някой бе питал за пъпките в бял връх - имат специално название  newsm78, но важното е, че не се пипат - отшумяват сами. И Лина си има тук таме. Това е нещо като запушени пори и е знак за зрялост. Абе с две думи - нищо, което да тревожи!

Роси,  ние с теб сме явно от една партия Simple Smile И Лина така = след 12 започва програмата. Тази вечер отново - 3 часа зърца-пърца отмък - примък и накрая залъгалката и татко. Мъка....

# 18
Здравейте, мадамки и да ни е честита новата тема! Kissing Heart Нека в нея се изпишат най - хубавите новинки за ноемврийските стрелчета! kyllmg kyllmg kyllmg

Да са живи и здрави малките съкровища на Tedi91 и bebonina! Да спинкат и да папкат много за радост на мама и тати! smile3525 smile3525 smile3525

Добре дошла на мама Минаbouquet  bouquet  bouquet

бебка и бебко, аз до преди два дни давах на Теодор "Еспумизан", но ми препоръчаха италиански капки "Долче нана", които се дават само следобед и вечер. Да не казвам голяма дума, но май коликите му вече не са толкова болезнени Praynig...А съм чувала, че Саб-а и Бейбинос-а запичали...не съм ги пробвала newsm78...нека мамите, които ги дават, да кажат...

София, дали щастливото събитие няма да е днес?!? Родените в неделя деца са щастливи! Пожелавам ти скорошно среща с бебо и най-лекото раждане! Hug
А SOPHI май се изгуби нещо?!? newsm78 Дали поспива по-докъсно или вече е на среща с бебка?!? Стискам палци, мила! Praynig

Момичета, аз все се притеснявам, че Теди може и да остане гладен. Всеки път суче различно - един път заспива, друг път не...Понякога веднага след хранене заспива, а друг път полежи 15-20 минути и пак иска да папка, а преди това е цокал поне 20 минути...А зърната от това често даване вече започват да ме болят...нищо че си ги захапва както трябва... Sad

Спокоен и изпълнен с положителни емоции ден! Flowers Bouquet

# 19
    чЕСТИТО НА МАМА БЕБОНИНА!
  Мами моля ви отговорете ми : вашите бебоци дишат ли понякога много учестено?-Страшно съм притеснена дали това е нормално! Ние също май обърнахме деня в нощ и през целия ден спим благо а нощем рев,рев и това ускорено дишане за което наистина ви моля да ми кажете ако ви се случва и на вашите бебоци newsm17-сякаш малко кученце след умора диша(малко глуповато обеснявам ама.....)
  МЕРИЛИН мила нещо съ, сгафила с домашния ти телефонен номер ,а ми е неудобно да ти звънна понеже не те мяркам тук няколко дни и мисля ,че си заета.Когато можеш ми звънни smile3525
Мони -мила стискам палци  всичко да е наред-не разбрах каза ли на акушерката ,че те взимат в болницата?
  Цунки мами-по-късно ще вляза да прочета какво сте ми отговорили newsm51 newsm51

# 20
клюки, и Лина диша така от време на време (когато я сваря де  newsm78). Де да знам - нормално е да нямат регулирано дишане. От друга страна, сега четох в библиотеката една тема са спането на децата в леглото на родителите и почнах и аз да се чудя аджеба дали пък всичко е наред. Но все пак още в родилна установяват аномалии, както и педиатърът първо слуша бебчето, нали така????

# 21
Ама много-много съм щастлива да вляза в ролята на щъркелче: newsm44 newsm68 newsm44

Днес в 08.40ч. Габриела (SOPHI) е родила малкото си съкровище София - 3,200кг. и 51 см.! Да е жива и здрава малката госпожица, да расте умна и красива за радост на мама и тати! smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525

Иначе Габи са я мъчили 8 часа да роди нормално, но малката принцеска не е искала да слезе надолу и накрая се е наложило секцио. Поздрави от мама Габи на всички! Simple Smile
Повече подробности от самата габи като се приберат у дома! Heart Eyes

# 22
Клю, Hugднес мама си тръгва и оставам сама-ще ти звънна да си полафим,че сега в нас малко търпана и не се сещам-и сестра ми от 3 дни тука-луда работа Party
за учестеното дишане-и малката беше така няколко нощи-педито каза,че е щото е задушно в стаята-пробвай да проветряваш по-често-като казвам задушно-това не значи топло-задушно може да е ако има и мнго хора в сатята-а вие май спите в една стая-бебоците нямат още как сами да си регулигат тези неща и затова са неспокойни-проветрявай по-често или варианта е леко открехнат малък прозорец и пунато парно-а също и кърпа да овлажнява вздуха на парното(ако си с парн де)
честито на мама СОФИ-да й е жива и здрава малката принцеса

# 23
Днес Деси- Бимба 25 е родила своята дъщеричка Алесия - малката тежи 3500 и е 52 см - да е жива и здрава и да носи само радост на мама и тати Раждането е минало добре, алесия била голяма сладуранка- няма как иначе- нали е ноемврийка и Бимба праща цунки на всички ни Simple Smile

# 24
Здравейте,момичета! Peace
Честито на всички нови майчета,на бебоците много здраве и късмет(и аз не споменавам имена да не изпусна някоя мама)!  bouquet
Извинявайте Embarassed,че пак подхващам темата за Инфакола,но днес ще ни го донесат от Гърция и незнам как да го давам.До сега бяхме на Еспумизан Л и вече няма ефект,малкия се скъса да реве снощи,почти до сутринта.Мога ли веднага да започна(след като съм давала Еспумизан) или трябва да изчакам?Малко се притеснявам с тия капки. Sad И още нещо вие по колко капки давате от Вигантола-по 1 или по 2?
Иначе сме добре бебо е наддал 1,100 за един месец,пъпчиците започнаха сами да изчезват и общо взето се справяме. Wink
Приятен ден на всички!Дано се покаже слънцето,та и ние да покажем малко нослето навънка! Hug

# 25
Сега виждам съобщението на Габи,но виждам,че Деничка ме е изпреварила!Добре дошла на белия свят мъничка София!Бъди здрава,умна и красива,а на мама Габи бързо възстановяване!
 Честита принцеска и на Бимба!Да е здрава и хубава!

# 26
ДНЕС СУТРИНТА В 7.50 часа  СОФИЯ Е РОДИЛА БОРИС - 3370гр и 52 см !!!
 ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И МАМА, И БЕБО !!!

ЧЕСТИТИ ДЪЩЕРИЧКИ НА SOPHI И BIMBA 25 ! ДА СА МНОГО, МНОГО ЩАСТЛИВИ И ДА РАСТАТ ГОЛЕМИ ГОСПОЖИЦИ !

Много хубаво започва тази неделя - приятна разходка на мамите с бебнца, а на мамите 2 в 1 - леко дочакване на голямото събитие !  bouquet

# 27
АААААААААА, толкова писах и всичко отиде на вятъра!  Close

Честити бебчета на Софи, Бимба и Габи!   bouquet Много да ви радват малките съкровища, а специално на вас ви пожелавам бързо възстановяване и добре дошли в отбора на недоспалите  Mr. GreenHug

Роня, аз попитах за пъпчиците и много благодаря за отговора, отдъхнах си.  Hug

Дари също честично диша учестено  Tired Спим всички в една стая, защото определено няма да мога да издържа на постоянно ставане нощем и засега няма как да я отделя самичка на чист въздух.  Tired Най-лошото е, че напоследък започна да похърква  Sad

Деничка, ние сме същите. Не всеки път Дари успява да си вземе достатъчното количество мляко и се повтаряме, че и потретваме. Понякога пък ме изсуква добре и си взема нужното, но от честото и продължително бозаене ме болят ареолите и зърната, ама си търпя и мажа с Гармастан. Май друг вариант няма.  ooooh!

evita_fr, Инфакол се дава преди ядене, ако е възможно 10-15 минути по-рано и по цяла пипета (0,5 мл) наведнъж. Абсолютният ефект би трябвало да бъде постигнат след 3-4 дни, защото капките действат с натрупване и за това не трябва да пропускаш даването им. Няма опасност от предозиране, затова ако не подействат може да се дават и по две пипети. Успех!

# 28
Да са живи и здрави малката Алесия на мама Bimba_25 и юнака Борис на мама София! Много да папкат, да слушат и да пълнят памперсите! smile3525 smile3525 smile3525

# 29
  • София
Темата наистина е страхотна и тържествено обещавам в нея да се роди и моя т мързеланко Laughing Laughing Laughing

Много се радвам за Софи, София, Бимба.

ЧЕСТИТИ ИМ ДЕЧИЦА, А ТЕ БЪРЗО ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ!!!

Клюки, Мерелин, Жени
много ви благодаря за подкрепата знам, че идва и моят ред. Въобще благодаря на всички ви. Вчера така се бях сдухала и сега като влезнах и прочетох милите думи ми стана едно приятнооооо Hug

Иначе днес бях на запис - тоновете са добри и рещих утре да не влизам в болницата да се стресирам. Живот и здраве ще чакам до сряда и тогава ако трябва вече ще влизам вътре.

Хайде засега е това. По-късно може пак.

Общи условия

Активация на акаунт