За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 600
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 476
Споделете рецептите ви за пържени филийки. Blush Някои правят ли ги само с яйца ако нямате млечни под ръка?

# 106
  • Sofia
  • Мнения: 22 550
Споделете рецептите ви за пържени филийки. Blush Някои правят ли ги само с яйца ако нямате млечни под ръка?
  Чак рецепта...
Ако ползваш сух хляб,  добре е да има и прясно мляко, което го хидратира и омекотява. Разбиваш яйцата и добавяш и прясно мляко.
Ако ползваш мек хляб обаче, ползваш само яйца.
В общия случай готвя, според продуктите, които съм си набавила,  та да ми липсва нещо е абсолютен инцидент.

# 107
# 108
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 672
Споделете рецептите ви за пържени филийки. Blush Някои правят ли ги само с яйца ако нямате млечни под ръка?

Аз. Нищо друго не съм слагала никога.

# 109
  • Мнения: 3 959
Аз също използвам само разбити яйца с щипка сол вътре.
Преди съм слагала различни неща -кисело, прясно мляко, вода, сметана, лютеница, кайма, салам - но една сутрин видях в хижа Рай как ги направиха само с яйца и сол и толкова ми харесаха, че от тогава само така ги правя и не са ми омръзнали. Blush

# 110
  • Мнения: 9 447
Споделете рецептите ви за пържени филийки. Blush Някои правят ли ги само с яйца ако нямате млечни под ръка?
Правя ги основно само с яйца.
Повече харесвам пълнените пържени Simple Smile
https://pep-4o.blogspot.com/2012/02/blog-post.html?m=0

# 111
  • Мнения: 10 639
някой да е правил мусака със спанак и кайма?

# 112
  • След завоя в дясно
  • Мнения: 1 389
Здравейте, ще съм благодарна за идеи, рецепти за това:

# 113
  • Пловдив
  • Мнения: 44 177
Ами това си е обикновено кисело мляко с висок %...

# 114
  • София
  • Мнения: 4 948
Имам 250 гр маскарпоне 1 кутия ко дензирано мляко ще се получи ли крем за торта или трябва да добавя и течна сметана?

# 115
  • Мнения: 5 184
Не точно кулинарен въпрос, но не искам да ровя в други теми:
Как се гледа босилек в саксия? Как да се грижа за него?

# 116
  • Мнения: 9 447
Просто ти трябва малко по-голяма саксия да го поливаш през два-три дни и да не е на голям припек

# 117
  • Мнения: 10 639
Имам 250 гр маскарпоне 1 кутия ко дензирано мляко ще се получи ли крем за торта или трябва да добавя и течна сметана?

аз лично добавям заквасена, повече ми харесва. и не цяла кутия конд. мляко, разбира се. иначе и само маскарпоне и к. мляко става, но с 250 г няма да стигне доникъде.
във връзка с предния ми въпрос - направих мусака с месо, зеленчуци и спанак - стана супер.

# 118
  • София
  • Мнения: 8 634
Здравейте, случайно някой има ли рецепта за плоския хляб със сусам на турския р-т Зеко? Не знам как точно го правят, но е различен от плоския хляб, който се получава по разни youtube рецепти.

# 119
  • София
  • Мнения: 4 948
Целта е да е хвърлям маскарпонето със срок на годност до 11 юни +детето обича тортите ми, Обичам да ги правя, имам и течна сметана но 1л и отворя ли я сега трябва да я ползвам във възможно най кратък срок

Общи условия

Активация на акаунт