За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 625
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
нищо му няма на маскарпонето, споко.

# 121
  • Пловдив
Имам медени блатове за френска селска торта...освен нея каква друга  мога да направя? Т.е с какъв пълнеж/крем да е тортата?

# 122
  • Sofia
Не точно кулинарен въпрос, но не искам да ровя в други теми:
Как се гледа босилек в саксия? Как да се грижа за него?
Ето темата - https://m.bg-mamma.com/?topic=1406437
Иначе не на пряко слънце и често (все пак според условиятта), но по малко поливане. То ще ти покаже, листата му клюмват, ако си го забравила.

Здравейте, случайно някой има ли рецепта за плоския хляб със сусам на турския р-т Зеко? Не знам как точно го правят, но е различен от плоския хляб, който се получава по разни youtube рецепти.
Опиши го този хляб. Не знам нито ресторанта, нито какво гледаш в туба.

# 123
  • на последния етаж
Имам свинско бонфиле, което да приготвя за вечеря - моля ви за някоя лесна, не много засукана рецепта.

# 124
  • Sofia
Имам свинско бонфиле, което да приготвя за вечеря - моля ви за някоя лесна, не много засукана рецепта.
Аз бих го готвила на тиган, по малко от всички страни, да остане розово и крехко отвътре. Или нарязано на шайби и изтънено и панирано на тиган за по минута на страна.

# 125
  • София
Ето за това търся рецепта - не да е балон, а плосък http://zeko-restaurant.com/134/oven/%d1%82%d1%83%d1%80%d1%81%d0% … 0%bb%d1%8a%d0%ba/
И не знам какво слагат точно, но като опитам рецепта за лаваш или плосък хляб, някой вкус липсва. Щях да помисля, че съм луда, но ММ казва същото. Затова търся тяхната рецепта.

# 126
  • In transit
Ето за това търся рецепта - не да е балон, а плосък http://zeko-restaurant.com/134/oven/%d1%82%d1%83%d1%80%d1%81%d0% … 0%bb%d1%8a%d0%ba/
И не знам какво слагат точно, но като опитам рецепта за лаваш или плосък хляб, някой вкус липсва. Щях да помисля, че съм луда, но ММ казва същото. Затова търся тяхната рецепта.
Намажи лаваша с разтопено масло, изглежда лъскав на снимката. То може да промени вкуса на обикновен лаваш.

# 127
  • София
Не съм пробвала, супер идея. Благодаря!

# 128
  • In transit
Не съм пробвала, супер идея. Благодаря!
Иначе може да пробваш да сложиш малко мляко или яйце в тестото, за да не е скучен лаваш. Simple Smile

# 129
  • Sofia
...

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 23:33 от Morena

# 130
Това не е ли лахмаджун просто без кайма отгоре? Не че съм много запозната с кухнята, но на това ми прилича.

# 131
  • София
Здравейте,
взех си соев сос на Кикоман лайт 500 мл., беше намален в Била, та се подлъгах, ама нещо ужасно кисел ми се вижда. Някой има ли представа така ли трябва да е или нещо не ок може би в тази партида? Thinking това е и соевия сос
Скрит текст:

# 132
  • София
Mikkey, специални благодарности! Според твоите съвети, избрах тази рецепта и хлябът беше каквото искахме с ММ. Даже замразих част от тестото, да видим дали ще стане за следващо печене утре-вдругиден (досега само тесто з апица съм замразявала) Simple Smile

# 133
  • Sofia
... Даже замразих част от тестото, да видим дали ще стане за следващо печене утре-вдругиден...
Могло е да го оставиш в хладиника за след 2-3, та и за повече дни.

# 134
  • София
А, не, в хладилника съм оставяла за една вечер и беше превтасало.

Общи условия

Активация на акаунт