За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 625
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 10 642
нищо му няма на маскарпонето, споко.

# 121
  • Пловдив
  • Мнения: 44 190
Имам медени блатове за френска селска торта...освен нея каква друга  мога да направя? Т.е с какъв пълнеж/крем да е тортата?

# 122
  • Sofia
  • Мнения: 22 556
Не точно кулинарен въпрос, но не искам да ровя в други теми:
Как се гледа босилек в саксия? Как да се грижа за него?
Ето темата - https://m.bg-mamma.com/?topic=1406437
Иначе не на пряко слънце и често (все пак според условиятта), но по малко поливане. То ще ти покаже, листата му клюмват, ако си го забравила.

Здравейте, случайно някой има ли рецепта за плоския хляб със сусам на турския р-т Зеко? Не знам как точно го правят, но е различен от плоския хляб, който се получава по разни youtube рецепти.
Опиши го този хляб. Не знам нито ресторанта, нито какво гледаш в туба.

# 123
  • на последния етаж
  • Мнения: 9 876
Имам свинско бонфиле, което да приготвя за вечеря - моля ви за някоя лесна, не много засукана рецепта.

# 124
  • Sofia
  • Мнения: 22 556
Имам свинско бонфиле, което да приготвя за вечеря - моля ви за някоя лесна, не много засукана рецепта.
Аз бих го готвила на тиган, по малко от всички страни, да остане розово и крехко отвътре. Или нарязано на шайби и изтънено и панирано на тиган за по минута на страна.

# 125
  • София
  • Мнения: 8 634
Ето за това търся рецепта - не да е балон, а плосък http://zeko-restaurant.com/134/oven/%d1%82%d1%83%d1%80%d1%81%d0% … 0%bb%d1%8a%d0%ba/
И не знам какво слагат точно, но като опитам рецепта за лаваш или плосък хляб, някой вкус липсва. Щях да помисля, че съм луда, но ММ казва същото. Затова търся тяхната рецепта.

# 126
  • In transit
  • Мнения: 14 186
Ето за това търся рецепта - не да е балон, а плосък http://zeko-restaurant.com/134/oven/%d1%82%d1%83%d1%80%d1%81%d0% … 0%bb%d1%8a%d0%ba/
И не знам какво слагат точно, но като опитам рецепта за лаваш или плосък хляб, някой вкус липсва. Щях да помисля, че съм луда, но ММ казва същото. Затова търся тяхната рецепта.
Намажи лаваша с разтопено масло, изглежда лъскав на снимката. То може да промени вкуса на обикновен лаваш.

# 127
  • София
  • Мнения: 8 634
Не съм пробвала, супер идея. Благодаря!

# 128
  • In transit
  • Мнения: 14 186
Не съм пробвала, супер идея. Благодаря!
Иначе може да пробваш да сложиш малко мляко или яйце в тестото, за да не е скучен лаваш. Simple Smile

# 129
  • Sofia
  • Мнения: 22 556
...

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 23:33 от Morena

# 130
  • Мнения: 5 768
Това не е ли лахмаджун просто без кайма отгоре? Не че съм много запозната с кухнята, но на това ми прилича.

# 131
  • София
  • Мнения: 336
Здравейте,
взех си соев сос на Кикоман лайт 500 мл., беше намален в Била, та се подлъгах, ама нещо ужасно кисел ми се вижда. Някой има ли представа така ли трябва да е или нещо не ок може би в тази партида? Thinking това е и соевия сос
Скрит текст:

# 132
  • София
  • Мнения: 8 634
Mikkey, специални благодарности! Според твоите съвети, избрах тази рецепта и хлябът беше каквото искахме с ММ. Даже замразих част от тестото, да видим дали ще стане за следващо печене утре-вдругиден (досега само тесто з апица съм замразявала) Simple Smile

# 133
  • Sofia
  • Мнения: 22 556
... Даже замразих част от тестото, да видим дали ще стане за следващо печене утре-вдругиден...
Могло е да го оставиш в хладиника за след 2-3, та и за повече дни.

# 134
  • София
  • Мнения: 8 634
А, не, в хладилника съм оставяла за една вечер и беше превтасало.

Общи условия

Активация на акаунт