За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 275
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
Има ли значение дали млякото за крем-карамел е сварено предварително или се слага сурово? И защо е добре да е едното или другото? Има разлика във вкуса и в крайния резултат или е друга причината? Довечера ще правя и ми е интересно.

# 406
  • In transit
Мира, вчера ползвах белтъци за един сладкиш. 4 белтъка от яйца Л тежаха 180г. 

# 407
  • Sofia
Има ли значение дали млякото за крем-карамел е сварено предварително или се слага сурово? И защо е добре да е едното или другото? Има разлика във вкуса и в крайния резултат или е друга причината? Довечера ще правя и ми е интересно.
Едва ли ще има кой знае каква разлика във вкуса.  Но пък никога не съм ползвала сурово  мляко (само за сирене Панир), тъкмо както писах малко по-назад, защото бързам да го сваря, че бактериите му не спят и не трае много.

# 408
Тръгнах да правя пилешка супа и в процеса осъзнах, че нямам кисело мляко за застройката. Мога ли да ползвам прясно ?

# 409
.............................................

Ще съм благодарна и на други рецепти за сладки, бисквитки или нещо дребно с белтъци. Без целувки 😄 Благодаря ❤️

Белтъчени кексчета

ANGEL FOOD CUPCAKE

Или разбиваш белтъците на пяна с щипка сол или лимонтозу, добавяш захар (например на 2-3 белтъка 1 ч.ч.) и продължаваш да разбиваш, докато стане на сняг като за целувки. Към тях можеш да прибавиш смлени орехи, или лешници, или бадеми или пък кокосови стърготини. Слагаш с лъжичка върху хартия за печене. Печеш в предварително загрята на 150-160 С фурна.

Друг вариант са и Забравените сладки

AloveUnreal, застрой само с яйце, разбито с щипка-две лимонтозу.

# 410
  • Варна
Тръгнах да правя пилешка супа и в процеса осъзнах, че нямам кисело мляко за застройката. Мога ли да ползвам прясно ?
Може. Дори става по- вкусна супа.😎

# 411
  • Sofia
AloveUnreal, застрой само с яйце, разбито с щипка-две лимонтозу.
Или лимонов сок разбира се. Simple Smile  На мен лично лимони са ми винаги налични, за разлика от лимонтузуто.
2в1, Мира и без това щяла да прави италиански ореховки...

# 412
Благодаря на всички за отговорите! 😊 Довечера се захващам.

# 413
Здравейте, имам кондензирано варено мляко и ще приготвя крем за бисквитена торта. Разбивала съм го със сметана и имам представа какъв крем се получава, но искам да попитам ще стане ли по-добре, ако се разбърка с маскарпоне? И дали за бисквитена торта ще е по-вкусна само с такъв крем или да приготвя още един на базата на нишесте и да ги редувам. Много благодаря, ако някой се включи.

# 414
  • Sofia
Здравейте, имам кондензирано варено мляко и ще приготвя крем за бисквитена торта. Разбивала съм го със сметана и имам представа какъв крем се получава, но искам да попитам ще стане ли по-добре, ако се разбърка с маскарпоне? И дали за бисквитена торта ще е по-вкусна само с такъв крем или да приготвя още един на базата на нишесте и да ги редувам. Много благодаря, ако някой се включи.
И с маскарпонето ще добре, а дали по-добре е само въпрос на вкус.  Не казваш каква сметана имаш предвид, та и с течна (с нея ще е по-въздушен крем, с другите два продукта ще е по-плътен, но все вкусен) или заквасена все ще е добре.
И да редуваш два вида крем или само с един вид, пак е въпрос на вкус, не на друго.  Ако ти се вижда скучно, еднообразно или каквото там друго, ползвай два крема.

# 415
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
И аз с въпрос - донесоха ми лозови листа, но са пръскани със син камък....
Да ги измия хубаво и да ги подсуша дали ще мога да направя сърми или да ги хвърля?

# 416
  • In transit
tutulina, не съм сигурна какво трябва да направиш след като са пръскани. Предполагам е както при другите препарати за защита, има някакъв карантинен период, който трябва да се изчака. Иначе от свекъра знам, че ги бере преди да са напръскани с каквото и да е.

# 417
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
tutulina, не съм сигурна какво трябва да направиш след като са пръскани. Предполагам е както при другите препарати за защита, има някакъв карантинен период, който трябва да се изчака. Иначе от свекъра знам, че ги бере преди да са напръскани с каквото и да е.
Mikkey, ами аз за това се притеснявам и реших да питам тук.
Май по-добре е да не рискувам....
Благодаря ти

# 418
  • София
14 дни е карантинният срок на синия камък. Но аз и след него не бих ползвала листата - все ще се намерят чисти, вместо да го мисля.

# 419
  • Русе
Скрит текст:
И аз с въпрос - донесоха ми лозови листа, но са пръскани със син камък....
Да ги измия хубаво и да ги подсуша дали ще мога да направя сърми или да ги хвърля?

По добре ги изхвърли.

Общи условия

Активация на акаунт