За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 230
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Късметлийка си с тази изобретателна сестра Simple Smile Интересна идея Simple Smile

# 511
  • Велико Търново
Мързела си е голямо нещо Simple Smile
Някаква нейна пациента я била светнала и оттогава само така си прави компоти Simple Smile

# 512
Според вас този хляб в тава ли е печен или в някаква пещ? Също така идеи как да го украся така отгоре--с брашно ли се ръси и някакви шаблони има предполагам?

# 513
  • In transit
Този хляб е печен на фурна, на високи градуси и е с квас. Може и без квас, но трябва да направиш предварителна закваска, която да втаса 16-18 часа и след това да продължиш по рецептата.
Украсата е с шаблон, поръсва с брашно, преди печене. Има такива пластмасови шаблони за торта, предполагам, че такъв е ползван.

# 514
  • Sofia
Този хляб е печен на фурна, на високи градуси и е с квас. Може и без квас, но трябва да направиш предварителна закваска, която да втаса 16-18 часа и след това да продължиш по рецептата.
Украсата е с шаблон, поръсва с брашно, преди печене. Има такива пластмасови шаблони за торта, предполагам, че такъв е ползван.

+1 И обичайно в съд се пече.

# 515
За стерилизация на буркани съм чувала, че може бурканите да се обърнат с капачката на долу и да се покрият с вода само над капачките, 4-5см. И така няма да има нужда от висок съд. По този начин може и в тава на фурната...
Но не знам дали така ще могат да се стерилизират. Аз лично не съм го пробвала.

Последна редакция: пн, 11 юли 2022, 16:19 от monii

# 516
Момичета и момчета,
Може ли смес за мъфини да я сложа в тава, като кекс? Дали ще стане?

Ей тази рецепта на Пеп4о гледам, че е повече количество:

https://pep-4o.blogspot.com/2014/06/blog-post_18.html?m=0

# 517
Нашия хляб с квас се пече или върху камъка за пица, или в чугунената тенджера - в началото с капак, към края без.
Лично аз не съм фен на декорациите отгоре, но можеш да погледнеш "how to decorate spurs bread" в ютуб. Това на снимката е само картинка, обикновено се прави с издраскване.
Дясната част е "драсната", но това се прави с цел да има на къде да се разширява хляба, тъй като кората е по-твърда. Още не можем да докараме хубав срез -.- гледаме, пробваме, купихме си специално приспособление с ножче, пък под ъгъл... Нашето си става рошаво Grinning

# 518
Ние разполагаме само с фурна, дали ще стане като този що годе?

# 519
  • In transit
Момичета и момчета,
Може ли смес за мъфини да я сложа в тава, като кекс? Дали ще стане?

Ей тази рецепта на Пеп4о гледам, че е повече количество:

https://pep-4o.blogspot.com/2014/06/blog-post_18.html?m=0

Раздели дозата на половина и така ще имаш по-малка доза. Иначе не виждам проблем да я направиш в тава, само печенето ще ти е по-дълго, за да се изпече сместа. Ако се чудиш за яйцата как да ги разделиш, средно 3 яйца са около 150 г, или слагаш 75-80г яйца или 1 яйце и 1 жълтък.

Yan25, с квас ли ще го правиш? Имаш ли предишен опит? Ще стане и само във фурна, но трябва да го оформиш добре, за да запази формата и да расте нагоре сам.

# 520
Ами като изчетох как да захвана квас.... С мая ще е. Просто ми хареса формата, обема и украсата. Ще пробвам типов хляб с мая да го докарам така, че много ми се дояде

# 521
  • София
За стерилизация на буркани съм чувала, че може бурканите да се обърнат с капачката на долу и да се покрият с вода само над капачките, 4-5см. И така няма да има нужда от висок съд. По този начин може и в тава на фурната...
Но не знам дали така ще могат да се стерилизират. Аз лично не съм го пробвала.
Веднъж го пробвах в тенджера - когато водата започна да ври, капачките се чукват тук там, влиза въздух, разхерметизират се и нищо не се получи с моите консерви. Не знам дали ако са супер плътно бурканите, ще предотврати разхлабването на капачката. Не съм пробвала след това и ми се струва рисковано.

# 522
  • Sofia
Ние разполагаме само с фурна, дали ще стане като този що годе?
Нещо такова, да. Ето такъв от мен, печен с още два в тавата на фурната.

# 523
  • София
Сега да ви разсмея Simple Smile сестра ми вари компоти в съдомиялна машина Simple Smile аз също й се смея на мързела, но капачки те си дърпат, всичко си става както трябва, само ги реди на най-ниското ниво плътно, а на второто рехаво. Защото все пак става тежко съдържанието на кошовете. Програма на 90* и максимално време.
Точно така всяка година си правя киселите краставички, в миялната на 90 градуса. Компоти не съм правила никога, не зная дали ще издържат дали ще вакуумират добре , но ако ми потвърдиш отново ще взема да се пробвам, че такива големи тенджуря аз нямам и никога не съм имала, плюс всичко това на керамика тази дейност с варенето на буркани не мисля, че е подходящо.

# 524
Аз пък имам огромен и многогодишен опит с всякакви миялни и досега не съм срещала машина, която да мие при 90 градуса. 75 по Целзий е максимумът… въпросът е, че работи за компоти Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт