С какво ви дразнят свекървите? – 137

• 34 625
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
  • при късмета
С уточнението за етноса, си мисля, че няма да проработи това с мъжа ѝ, както и аз смятах първоначално. Казвала съм го и друг път и то именно в тази тема, че моите наблюдения сочат, че старите се слушат до последно и особено син на майка не смее да гъкне, нищо, че е патриархтат. Това им е в манталитета и възпитанието и изключенията са именно такива, изключения. Това обяснява и отказа на НENA да прати мъжа си, да свърши своята собствена работа и задължение, знае какъв ще е изхода. Лошото е, че и отделяне не помага.
Имам пред себе си пример, на 46 годишен мъж, живеещ от 8 години с приятелката си и не предприема следваща крачка като брак и деца, защото майка му още в началото му каза, че вземе ли "тази българка" повече не ѝ е син. Тя е на 600км. и не знае, че живеят заедно, там ходи само с брат си, не и с нея.
И останалите ми наблюдения подсказват, че отделяне в такива случаи не върши работа. Мъжа, ако ще да е златен, остареят ли техните, така да се каже го връщат към традиции, какво трябва да направи и т.н. И те се връщат, ако ще в чужбина да са, камо ли в друго населено място. Този казус е кауза пердута, малко може да се направи, ако мъжа не си мръдне г..а, а той като гледам няма да го направи

# 136
Ма_ко И аз съм споделяля в други теми,че за щастие ММ няма нищо общо с етническите,патриархални мъже.Даже напротив.Оставя ме да правя каквото си искам,помага в домакинството и с децата.Никога не ме притискал за нещо или да ми постави граници и т.н все неща,които повечето мъже от етноса правят.Не позволявам да се оправя той,защото:
1.Не искам другите да останат с впечатлението,че се крия като мишка и го навивам към тях!
2.Използва много груб език към майка си! Както казах,няколко пъти дочух спор.И след думите,които чух от него му направих забележка.(Всички сме майки,всички ще одъртеем и не бих искала синът ми един ден да ми дзяпа и да ме нарича,защото снаха ми му е шушнала нещо на уше.Все пак му е майка,само тя си знае как ги е отгледала)Не искам да се обръща срещу майка си,защото наистина става много остър.Казуса е лично между мен и майка му! Не с него.Не бих се скрила като мишка зад него.И да го вкарвам в ситуация,която ме дразни.И знам,че игнора към майка му идва от там,че не зачиташе дъщеря ни! От тогава и няма уважение..

Последна редакция: ср, 01 юни 2022, 20:26 от *ĤĚŇĂ*

# 137
Всичко, което се изброи като предложения до тук, беше отхвърлено. Освен да си търпиш, явно няма какво друго да направиш.

# 138
  • Sunshine state
pupitka сигурно не си чела назад в темата,наистина се изписа доста,но ще повторя,че нямам проблеми да и кажа каквото мисля и не чакам ММ да оправи нещата.

Забранила си си личните съобщения, а искам да ти изпратя нещо. Може ли да го оправиш? Simple Smile

# 139
Току-що получих съобщения,не съм ги забранила.Пробвай пак.

Получих го!
Лютиче не съм отхвърлила,нищо друго освен да се намесва ММ.Изброих причините поради,които не желая.

Последна редакция: ср, 01 юни 2022, 20:49 от *ĤĚŇĂ*

# 140
В началото твърдеше, че не искаш да вдигаш скандали, защото не искаш да се принизяваш до тяхното ниво.
Да се преместиш също не е опция.
Да се дистанцираш явно също не става.
Децата не искаш да намесваш.
Аз за друго не се сещам.

# 141
  • при късмета
Ма_ко И аз съм споделяля в други теми,че за щастие ММ няма нищо общо с етническите,патриархални мъже.Даже напротив.Оставя ме да правя каквото си искам,помага в домакинството и с децата.Никога не ме притискал за нещо или да ми постави граници и т.н все неща,които повечето мъже от етноса правят.Не позволявам да се оправя той,защото:
1.Не искам другите да останат с впечатлението,че се крия като мишка и го навивам към тях!
2.Използва много груб език към майка си! Както казах,няколко пъти дочух спор.И след думите,които чух от него му направих забележка.(Всички сме майки,всички ще одъртеем и не бих искала синът ми един ден да ми дзяпа и да ме нарича,защото снаха ми му е шушнала нещо на уше.Все пак му е майка,само тя си знае как ги е отгледала)Не искам да се обръща срещу майка си,защото наистина става много остър.Казуса е лично между мен и майка му! Не с него.Не бих се скрила като мишка зад него.И да го вкарвам в ситуация,която ме дразни.И знам,че игнора към майка му идва от там,че не зачиташе дъщеря ни! От тогава и няма уважение..
Още вчера ти казах, че излишно го пазиш. Сега вече смятам, че му измисляш оправдания. И вече си има обяснение, това е именно защото знаеш, че няма да проработи. Нали виждаш, че всички ти дават този съвет, а ти вадиш от 9 кладенеца вода, да обясняваш защо не? Без да се обиждаш или да мислиш, че го казвам целенасочено (не случайно в предишния си коментар казах, че мъжете обикновенно изглеждат златни в началото или за доста време, ако жена им не създава проблеми), но ти си от същия етнос. Това, което ти смяташ за свобода, може за мен например да изглежда по съвсем различен начин. Очаквала си да се държи обичайно за етноса и малко свобода да ти даде, ти ще мислиш, че си ударила кьоравото, а някоя като мен, няма да изтърпи мъжа ти и 5 минути, камо ли да позволи да я въвлече в битието ви.
Но така или иначе това няма да проработи при вас, та повечето съвети няма да ти свършат работа и ти трябва да измислиш как да си решиш проблема. А мъжа ти, колкото и груб да е към майка си в момента, почти съм сигурна, че това ще се промени, като стане още по-възрастна. Не случайно сте били отделно и се е върнал и сега не иска ново изнасяне. Това е погледнато отстрани, защото ти и на тези му действия намери оправдание

# 142
Ма ко,не се обиждам и съм обяснила всичко както си е! Дали ще повярвате,разберете и т.н си е вашо мнение.Не го оправдавам.Оправдавам моите виждания и принципи,към които се придържам.Вие го разбирайте както искате.. .Няма защо да изкривявам картинката според моето виждане,защото така няма да добиете реална представа за ситуацията.Напълно искрена съм.
И пак казвам.Няма нищо общо с тези мъже,които казваш.

# 143
  • при късмета
Ако го сравняваш с някой конкретен мъж може и да няма общо. Но са ви общи възпитанието, от там възгледите и очакванията и манталитета. Затова неговото мнение е твое мнение, ако ме разбираш и си мислиш, са твоите възгледи и възприятия. Те са ви еднакви заради спецификите на възпитание в етноса, само това казвам

# 144
С една дума "не ти ща ни жилото ни меда"
,thewishmaster добре! И къде да бяхме се "навряли" с 9000лв и бебе в ръка,без ничия помощ??
Ипотеките са изобретени и много хора ги ползват. А ти ползваш меда, но не искаш жилото. Не става така.

# 145
Ма ко расла съм между българи,винаги съм била между българи,работила съм с българи.Мм знае това и се придържа към това да ми е комфортно,защото знае,че ако не ми е,няма да я бъде.
Аз пуша,излизам когато и където си поискам.Ако искам готвя,ако искам чистя.Отивам на гости "сама"в сестра ми,която живее извън България,а той остава в къщи с децата.За финанси и за всичко,което се сетиш се допитва до мен и решаваме заедно.Не ми прави забележки за поведение и т.н.Мисли за моя комфорт повече от мен! Не знам това кой мъж от етноса ни би го направил.Имам свобода на словото,общуването.Това ми е достатъчно.
За друго в момента не се сещам..Наистина съм доволна от него и харесвам живота си с него.

# 146
Според мен трябва да превземеш крепостта отвътре. С етървата се сближаваш коварничко против свекървата. Щом е толкова млада жена с епично минало, ще се разберете. Започни така някак- тя нашата маминка е ограничен човек, ама ти си грамотна, умна, отракана. Що и се връзваш за мамосването. Не ти ли е обидно, тя така те обижда теб, не мен, моите деца си знаят, че имат една майка. Нещо в този порядък, не буквално. Откажеш ли младата, старата остава соло

# 147
taysВчера и аз се сетих за нещо подобно.Не знам дали някой прочете написаното от мен.
Ако не разбират с директност,искреност и честност с,които си служих до сега,ще започна с това,което разбират! Лицемерие и интриги.
Знам,че и двете не се понасят! Знам и какво говорят една за друга.Дали не е време да кажа всичко,което знам от 4 години насам.И да им подхвърля една интрига.Да ги разделя и да се оправям с тях поотделно??

# 148
Аз ти предлагам по- фин вариант. Четкаш егото на младата, без да плюеш дъртата. Само с нежно гасче анализираш, че и се чудиш защо и се връзва, като  според теб, според теб, моля 😁
маминка индиректно я унижава, че не може да има деца. По тъъъънката струнка, не с бутонките.
Остай ги да си се обичат, нека си ходят по доктори и си люпят семките.

# 149
Аз пък нещо хич не мога да повярвам, че свекърва туркиня, от малък град, ще предпочете и ще обича повече снахата, която е сменила няколко мъже, с брак преди този, има 2 (две!) деца от друг мъж, които е зарязала нейде си, сега няколко години не може да забременее и роди дете на синчето, пред сериозна, примерна и работлива снаха, дарила я с две внучета от другия  син! Нещо съвсем не ми се връзва с представите ми за манталитета на подобна жена 🙄 Не казвам "на възраст", защото тя нищо чудно да е на възрастта на някои майчета първескини тук... И все пак!

Общи условия

Активация на акаунт