С какво ви дразнят свекървите? – 137

• 34 372
  • 750
  •   1
Отговори
# 15
Дразни ме с това, че е безхарактерна и се вре и поддържа топли отношения с роднини, за които знае, че са обиждали незаслужено сина й, тоест човека до мен. Да, реално това не касае особено връзката ни, но все пак тя е добър човек и не заслужава да се унижава така.
Това ми звучи повече като загриженост, а не като оплакване. Wink Grinning Hug

# 16
Моята е много тънкообидна, до степен да се възмути на наистина нелепи неща. В тон с казуса с обръщенията, макар нашия да няма нищо общо с този на дамата от предходната тема, моя син е на три, има две баби и един дядо, защото баща ми лека му пръст почина. Та дядо му си е дядо, за бабите често пъти се обръща с бабо Х и бабо У, така си ги различава предполагам, а и когато се обаждаме по телефона, на която и да е от двете, уточнявам на коя баба се звъни, защото като кажа просто "хайде, набери баба ти", как ще знае аз коя имам предвид. Та драмата е, 'що сега дето й казвало бабо Х, а не само бабо. От кого ги чувало тези неща и все му повтаря да й казва просто "бабо". Беше ми смешно, ама тя не спира. Но тя си е такава по принцип, ако говоря за някой от семейството все трябва да е с гален вариант на името, ако го кажа цялото, както си е "ама защо така казваш?" Ами, защото така си си кръстила детето. Тя изобщо е с  по- инфантилно отношение към сина и дъщеря си, те са на по 30 години, тя им говори все едно са на 3. Явно очаква и аз да съм така.

# 17
  • France
При Hena ми се струва, че проблемът е с по-дълбоки корени. Извинявам се ако бъркам, но май етървата имаше някакви проблеми да забременее.

# 18
При Hena ми се струва, че проблемът е с по-дълбоки корени. Извинявам се ако бъркам, но май етървата имаше някакви проблеми да забременее.

И така да е, това не я прави майка на чужди деца.
Намирам нещо изключително ненормално в подобни ситуации. Все едно е някаква секта, в която всички жени и мъже са майки и татковци на всички деца и живеят като едно голямо общество, което заедно гледа наследниците. Чак малко зловещо ми идва.

# 19
Philomena да,точно така.Оставила е две деца за да ходи по хотели да.........
Не мога да приема сега да ми се прави на майка.На всичкото отгоре да драпат заедно със свекито срещу мен,но не видно,а с номера.И двете имат полза една от друга,за това са дупе и гащи,но така си говорят зад гърбовете да не споменавам..Точно и това лицемерие ме дразни.

# 20
Е, всякакви случаи сме имали, но това вече ме изненада.

Освен да седнете с мъжа ти и майка му и да я попитате в прав текст защо го прави, има ли някаква причина да учи децата ви да наричат мама и татко леля си и чичо си? Не вижда ли това колко е глупаво и погрешно и вреди на децата?

Отделно, че според мен  е глупаво и мъжете ви да са чичовци а вие каки, ама да кажем така се чувствате млади Simple Smile

Аз бих поговорила много сериозно със свекървата без отказване, колкото пъти трябва, ако е необходимо всеки път когато я чуя, докато не получа отговор в прав текст каква е тая измишльотина и защо. И предварително бих говорила и с лелята, че няма никаква нужда да мамосва детето ми, тя му е леля и това е напълно достатъчно.

Philomena да,точно така.Оставила е две деца за да ходи по хотели да.........
Не мога да приема сега да ми се прави на майка.На всичкото отгоре да драпат заедно със свекито срещу мен,но не видно,а с номера.И двете имат полза една от друга,за това са дупе и гащи,но така си говорят зад гърбовете да не споменавам..Точно и това лицемерие ме дразни.

това кой?

# 21
Iris04 повярвай ми така правя.Последния път даже и на нея и казах,че е мама на нейните деца и завареното дете не и на моите.Взима сила от думите на свекито 🤷🤦
Ужас..

# 22
Тя изобщо е с  по- инфантилно отношение към сина и дъщеря си, те са на по 30 години, тя им говори все едно са на 3. Явно очаква и аз да съм така.

Наистина ли се дразниш от свекървaтa, че използва галени имена за децата си?
Свекърва ми нарича синовете си с галените имена, които им е дала като деца. Нейно право си е. Аз наричам мъжа си по друг начин, етърва ми деверa - също.
И какво значи отнася се със сина си като с 3-год.? Спестява му работа, иска ти да го глезиш?

# 23
Iris04 повярвай ми така правя.Последния път даже и на нея и казах,че е мама на нейните деца и завареното дете не и на моите.Взима сила от думите на свекито 🤷🤦
Ужас..

Имаш ли някакво предположение защо свекърва ти иска децата ти да наричат чичо си и леля си мамо и татко?

Ние имахме баба сестра на баба ни. Тя нямаше собствени деца, но за сметка на това отгледа заедно със сестра си, нашата баба, с която живееше заедно всичките внуци - тогава беше обичайно децата да се гледат в провинцията от бабите и родителите да ги вземат чак като стане време за училище. Та тази ни баба ни беше научила да и викаме мама П. Явно е запълвала някакъв свой дефицит жената.... Беше отдавна и не помня майка ми дали е имала възражения.

Но в твоя случай просто не знам как да го разбирам.

# 24
Повярвай ми,нямам представа.Единственото,което разбирам е ,че е нарочно.При 1000 забележки, продължава да го прави??!! Другата причина,която е възможна и ми минава през ум е,че тя не иска те да имат друго дете за да не остане първото дете на девера.След малък натиск от моя страна си призна,че е така.Тогава хептен няма да го гледат и зачитат.И това дете ще остане на заден план още повече.Те сега не го гледат и не му обръщат внимание,камо ли,ако си имат друго.
И тя явно иска да я предразположи ли не знам към моите деца за да замести/компенсира липсата на дете и да не и мрънка етървата за да я води по доктори.Те едни схеми,едни чудеса..Не знам и аз вече..

# 25
  • София
Повярвай ми,нямам представа.Единственото,което разбирам е ,че е нарочно.При 1000 забележки, продължава да го прави??!! Другата причина,която е възможна и ми минава през ум е,че тя не иска те да имат друго дете за да не остане първото дете на девера.След малък натиск от моя страна си призна,че е така.Тогава хептен няма да го гледат и зачитат.И това дете ще остане на заден план още повече.Те сега не го гледат и не му обръщат внимание,камо ли,ако си имат друго.
И тя явно иска да я предразположи ли не знам към моите деца за да замести/компенсира липсата на дете и да не и мрънка етървата за да я води по доктори.Те едни схеми,едни чудеса..Не знам и аз вече..

Нищо не разбрах от това.

# 26
  • София
Нещо не разбрах... Етървата чака свеки да я води по лекари?

# 27
Да разбирам ли, че етърва ти има две свои изоставени деца, които не живеят с нея

# 28
Светулчица свекито не иска те да си имат деца.За това може така да я предразполага към моите деца,за да компенсира/замести етървата липсата на деца и да не тръгват да се лекуват.Защо като може да е втора майка на моите деца.Можах ли да го обясня.
Сискоо да,и иска финансова помощ от нея.
tays да,има две изоставени деца,които живеят при баща им.От както тя се е разделила с него.

# 29
  • при късмета
Вие сте в някакъв турски сериал
миленака, благодаря за темата

Общи условия

Активация на акаунт