С какво ви дразнят свекървите? – 137

• 34 417
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
Хена, мислех, че тази къща, в която живеят три семейства, определено е наследствена - обикновено е така. Жалко, че сте решили да инвестирате точно в това, но какво да се прави, вече не може да се промени. Дано се оправите с дамите от другия вход.

# 61
Тяхната част беше построена от дядото на ММ.И ремонтирана от свекъра и от големия девер.Ние тогава бяхме новото семейство и живяхме около година с тях..Другите му двама братя бяха ергени(единия все още е),а този се ожени преди 3-4години.И все още са си там.На онзи етап нямахме стабилни доходи за да си закупим,къщата в която бяхме отседнали.Беше тежък период за нас,защото не искахме да се връщаме там от,където сме се махнали (в случая сегашният ни дом),но нямахме много избор.Детето ни растеше,а ние искахме вече да си останем стабилно някъде без повече лутаници.За квартира пък не можеше и дума да става..

# 62
Чакай сега, мен нещо взе да ми се губи числеността на фамилията, семейното положение, кой с деца, кой без и защо, и пр.
Много сложно стана 🙂
Колко са братята всъщност? Този, дето се е оженил преди 3-4 години, той ли е помагал на свекъра, или друг? Той ли е въпросният "татко Х" с "мама У"? И ако е той, откъде е това голямо  дете с многото майки и татковци.

Не виждам голяма драма в ситуацията ви. Живеете си в отделна къща, не в една или един апартамент. Повечето хора в провинцията живеят така! Е, сигурно е досадно понякога, твърде близо сте, но пък като порасне малкото, ще можеш да почнеш работа, без да се притесняваш непрекъснато за децата, защото ще има кой да ги наглежда през деня. Майки бол 😂
Гледай си децата и мъжа, не се вторачвай в дребнавости, не обръщай внимание на глупостите на родата и си живейте живота.

# 63
  • при късмета
птица, женения брат с настоящата етърва е същия с детето. То е само негово.

Както винаги, ако живеят със свекъри, веднагически се предполага, че са на подарено, а всъщност не се оказва така. Трябва да се изкорени този вреден предразсъдък

# 64
Трима братя са(ММ е средния).Тогава е работил само големия брат и той е помогнал.За това са се устроили там и всички са се събрали в другата част,където е годно за живеене.
Когато се оженихме братята му бяха ергени.И не виждаха смисъл да почват да строят тази част,тъй като нямат семейства..И решиха,че ще си останат там.Този с детето в бил женен преди аз да се омъжа.И се ожени повторно преди 3-4г.Другия,който е помогнал за къщата е все още ерген.

# 65
Подарено-неподарено, щом нямат възможност да са далече, се налага от време на време да се търпят глупости. Ако ще демаркационна линия да си сложат между имотите, реплики винаги могат да се подхвърлят и чуват.

# 66
  • при късмета
Подарено-неподарено, свекървата и да е подарила не получава правото да втълпява на децата, че всички жени в къщата са им майка

# 67
мако,

кой какво право има, в практиката невинаги има значение. Те живеят врата до врата. Ако ще ченето да се откъсне на Хена да обяснява, че само тя и мъжът и са "мама и тати", достатъчно е свекървата веднъж да се провикне към детето: Я ела тука при тати У и мама Х и на Хена пак ще и причернее. А устата на свекървата с лепенка не може да затвори. Пък нека свекървата няма право.

# 68
Значи жената на големия брат (първата) може и затова да е избягала оттам. Представям си какво й е било на жената - те тримата с детето + свекърите + още двама девери, тийнове вероятно, всички заедно! Колкото и да е голяма въпросната половин къща, надали е като кооперация с по самостоятелен апартамент на етаж.
Тогава ти защо я обиждаш и въобще се включваш да я плюеш в общия им хор! Не се ли сещаш, че утре може и за теб така да говорят!

# 69
  • при късмета
мако,

кой какво право има, в практиката невинаги има значение. Те живеят врата до врата. Ако ще ченето да се откъсне на Хена да обяснява, че само тя и мъжът и са "мама и тати", достатъчно е свекървата веднъж да се провикне към детето: Я ела тука при тати У и мама Х и на Хена пак ще и причернее. А устата на свекървата с лепенка не може да затвори. Пък нека свекървата няма право.
Да де, но това няма нищо общо със собствеността и кой какво и как придобил, към конкретния казус. А както винаги се вмъква в него

# 70
Големият е ерген.Най-малкия е бил женен и сега е.Имали са лични проблеми заради това са се разделили.
Кой съм обидила и плюла? Бившата му жена ли? Аз даже не я познавам.Проблема е със сегашната му жена..

# 71
  • Fort Worth, TX
Големият е ерген.Най-малкия е бил женен и сега е.Имали са лични проблеми заради това са се разделили.
Кой съм обидила и плюла? Бившата му жена ли? Аз даже не я познавам.Проблема е със сегашната му жена..
Аз така и не разбрах тези жени нямат ли с какво друго да се занимават освен с теб?Градина нямат ли по която да копаят?Аз лично не разбирам защо изобщо водиш комуникация с тях, след като безумно те дразнят?Вдигни една ограда , ама стабилна да не ги виждаш и си ограничи контактите с тях до минимум!Като искат да виждат децата ги пращай с мъжа ти.

# 72
  • при късмета
Контактуват покрай децата, Креми. Нейните играят с братовчедчето, което е съвсем естествено, няма нужда и техните отношения да страдат, особено, като живеят в един двор. А бабиерата и етървата се обръщат директно към децата с инструкции кой как да наричат и това я дразни и е повод за комуникация. Завъртяла се е в кръг, от който трудно ще излезе сама, без да намеси мъжа си и децата, както е решила

# 73
Кремито извинявам се,че не можах да ти отговоря.Безработни са и двете.
Преди да забременея,взех на работа и етървата за да си съберат нужна сума за да ходят по лекари.След няма и месец напусна,защото тя била "жена" и не и мясало да ходи тя на работа.Искала да бъде домакиня.Не била се омъжила за да работи.Бившия и мъж не и давал да работи.И сега не била длъжна.Трябвало само мъжа да го прави.И един ден се появи на работа в синини,защото мъжа и я ревнувал..И мисля,че след този случай напусна.Така ме досрамя да не обяснявам.Няколко пъти и споменах,че ако съм на нейно място,без деца за,които да се грижа ще работя и ще си събера нужните пари за лечение.Не да търся от този и онзи финансова подкрепа,че да имам деца.Ама тя иска ей така да и го подадат наготово,без да се мъчи..

# 74
Аз не разбрах какво лекува млада и родила вече 2 деца жена.
Изразявам учудване, не че ме интересува особено. Би трябвало и теб да не те вълнуват толкова, но май както те се занимават с теб, така и ти все в техния двор (буквално и преносно) гледаш!

Общи условия

Активация на акаунт