С какво ви дразнят свекървите? – 137

• 34 617
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Не можеш да биеш интриганта с интрига. Колкото и да се стараеш и колкото и усилия да вложиш - той има много повече опит.

# 151
птица ще я обича,защото и двете си мясат! Артистки са и двете,имат ползи една от друга!
Етърва ми и върши цялата домакинска работа,готви.И свекито и се мазни за да продължава да и върви по гайдата и да я командори.Етървата пък чака финансова помощ от нея.Също така често остават на нула и свекито ги издържа.Етървата няма друг избор и търпи всичко,защото за кой път да се омъжи вече ! И не и пука за децата,които етървата е изоставила,защото не са нейни (внуци,деца) за да и пука.Това е разликата между мен и етървата.Тя и слугува и угажда на всяка прищявка,а аз не.

# 152
  • Най-красивата страна
Hena,
Майката е само една.Научи на това децата си.
Особено голямото- ,,ти не си ми майка,,-да го казва всеки път на етървата и свекървата,когато му викат ,,ела при мама,,...
И малкото,като почне да говори-пак така...
Обяснявай на децата,говори,повтаряй ,колкото е необходимо.

На свекървата и етървата недей много да обръщаш внимание,игнорирай ги доколкото е възможно.

Не е нормално едно дете да нарича ,,мамо друга жена ,освен майка си.Това без значение за какъв етнос става въпрос.

# 153
То само това да беше. Пък майка й казала на лекарите да й вържат тръбите, след второто раждане на 19 г. и лекарите се съгласили ей така, без да питат пълнолетната етърва. Има нищо гнило в историята, но Хена надали го знае. По-добре да не се занимава, а да обяснява на децата и да ги поправя при названията.
Уиш, дръж се, къде по-идиотски истории има.

# 154
  • София
*ĤĚŇĂ*, имаш съвсем нормален мъж, не някакво божество. Прави са пишещите по-назад, че такива неща не само не са кой знае какви качества, но и отсъствието им е голяма червена лампа. Аз и от ММ слушам "Ти знаеш ли какви мъже има", на което отговарям, че не ме интересува и ако се беше оказал такъв, нямаше да изкараме заедно 30 години.
Как се държи с майка си - е тяхна работа и е най-добре ти да не присъстваш. Сакън да не излезе, че ти си го настроила. Ами мъж ти е, кой да го настройва.
А вярно е и това, което са ти казали - въпросът за финансите трябваше да го мислите преди децата, а не "какво да правим, няма кой да ни помогне" и да се набутате в тази свекървоцентрична система.

Последна редакция: чт, 02 юни 2022, 17:08 от Cuckoo

# 155
Ами те са го измислили, имат си наследствен парцел, построили са си къща на него.
Не са седнали на никого на масата да му ядат хляба.
Да идат на другия край на света, а не в родното си място, където се чувстват добре, защото има луди хора.
Ами ако и на другото място се случат луди съседи?
Така се зарязва собственост и родно място, където имаш хубава работа. Не бих се преместила за кефа на някого, а бих си казала мнението по всички въпроси достатъчно ясно, след което ще заключа портата. Ако братовчедчето иска, да идва то да играе. Ако свеки иска да види внуците си, да идва тя. Същото и за етървата. И то с уговорка.
Вярно, че има една приказка, че по-умният отстъпва, обаче от около 20 години не вярвам в нея. Чуждото не искам, но и моето не давам. Wink
Язе не разбрах, какво лечение има етървата с вързани тръби, та да забременее отново?Необратим процес е.
Само за информация, може да забременее отново, с ин витро. При него няма нужда от тръби, ембрионът се поставя директно в матката.

Последна редакция: чт, 02 юни 2022, 17:39 от Opossum

# 156
  • France
Ох, хайде да сменим темата. Hands Pray

# 157
Наистина! Няма ли кой да се оплаче от свекърва та да отмести малко вниманието и да обсъдим някой друг. 🙈.Не,че го пожелавам на някой,но събрах толкова внимание,че направо ми става неловко вече.
Благодаря на всички дами,които се включиха,дадоха съвети и бяха съпричастни към проблема ми 🌹.Имаше и такива,които не бяха чак толкова мили,но здраве да е! Свят като цвят..
Ще продължавам да правя това,което правих до сега и "Каквото сабя покаже"..Бъдете живи и здрави.Всичко най-хубаво ви пожелавам 🌹🙏
До скоро..,но надявам се за да се похваля..

# 158
  • София
Opossum, на теория може и да ти се сбъднат нещата, но на практика...
В къщи с общ двор ще се отделиш друг път

Последна редакция: пт, 03 юни 2022, 17:12 от Cuckoo

# 159
Нали са строили на наследствено място.Тоест на отделено от старата къща? Слагат ограда и порта с ключ.Идват само поканените.
Само,че тогава няма да могат да пускат своето дете в другия двор.

# 160
За строеж на сграда или на масивна ограда, трябва писмено съгласие на съседи.Тези "съседи" дали ще се подпишат?

# 161
  • София
Не знам как разбираш израза "другата част на къщата" като нещо отделно, но щом казваш....
И да вметна, че тамошните разбирания са други. Дори и мъжът едва ли ще се съгласи да не контактува със семейството си, което е на метър разстояние.

# 162
Оградата не е нужно да е масивна.Може и мрежа.Оградата е смволична,да се заяви желание за самостоятелност.Никой не казва да не се контактува с роднините,само,че този контакт да е под контрола на майката или бащата.Така ще се пресече нежеланото мамосване .

# 163
Няма да се пресече. Първо, мъжът посмъртно няма да ограничи контакта с роднините си. Особено мъж от тази среда. Второ, силно се съмнявам, че дори ограда ще се издигне. При хора с подобен манталитет това ще се приеме като кръвна обида. Тотално отделяне в по-далечно населено място и минимум комуникация би помогнало, но точно тези лирически герои няма да го направят.

# 164
Тя не желае да накара мъжа си, да поговори по-остро с майка си и да пресече мамосването, вие отидохте до там да преградят двора. Нирде Ямбол, нирде Стамбул.
А и от описанието аз разбрах, че къщата си е била построена вече, те само са я дооправили. Има значение и коя част на кого е, има ли част и за третия брат, разделена ли е официално или тепърва ще я унаследяват.

Общи условия

Активация на акаунт