АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 12)

• 42 531
  • 779
  •   1
Отговори
# 495
Bolibon, имали сте късмет, пък и сте били близо. Ако Ви спре полиция, може да ви глоби, че бебето е на ръце. А и има болници, които задължават да има кош за кола при изписването.
Ние сме на 30км от болницата, а и с две бебета, ще е интересно, ако таткото забрави кошчетата за кола. Не че не го очаквам, той ще е много шашнат Wink Wink Wink
Сериозно ли не изписват без столче за кола?😳😳

# 496
Bolibon, имали сте късмет, пък и сте били близо. Ако Ви спре полиция, може да ви глоби, че бебето е на ръце. А и има болници, които задължават да има кош за кола при изписването.
Ние сме на 30км от болницата, а и с две бебета, ще е интересно, ако таткото забрави кошчетата за кола. Не че не го очаквам, той ще е много шашнат Wink Wink Wink
Аз затова започнах с това, че сме близо до болницата. Той с второто ноември месец ми беше забравил и якето. Добре, че беше топло. С 2 бебета няма как без кошници.

# 497
Ние живеем буквално срещу родилното отделение. Но сякаш ще съм по-спокойна ако е в кошче.
Може да взема от познати на заем, само за изписването и после да си търся на спокойствие. Ще го помисля още малко.
Благодаря за отговорите!

# 498
Ние живеем буквално срещу родилното отделение. Но сякаш ще съм по-спокойна ако е в кошче.
Може да взема от познати на заем, само за изписването и после да си търся на спокойствие. Ще го помисля още малко.
Благодаря за отговорите!
То и кола не ти трябва тогава. Баткото беше под лампа в родилното заради жълтеница. Ходех само да го храня на 3ч. И се смеех с момичетата от стаята, че ако имах дрехи можех в свободното време да претичам до вкъщи да си сготвя каквото искам и да си се изкъпя с кеф в моята баня. Не, че имаше проблем с банята в болницата, обаче друго си е вкъщи.

# 499
  • София
За съжаление изписват без столче за кола. Извинявам се, ако ще засегна някой, но за мен е абсурдно да не се подсигури такова нещо за бебето. Безопасността е на първо място, дори и столчето да е от количка 3в1 и евтино. Наскоро в една от групите във Фейсбук четох много бъдещи майки как обясняват, че няма да купуват столче, било излишно, било ги страх да си сложат бебето вътре и какво ли още не. Предпочетох да не коментирам, че нямаше да е ок.
Държа да подчертая, че го казвам като човек, на когото ММ също забрави столчето за кола като изписвахме баткото. Тоест, обърка го и беше взел летния кош на количката, отнесе скандал, ама нямаше как иначе. Прибрахме се и така, но от тогава са били единични случаите, в които се е возил в автомобил без столче.

# 500
Изобщо не мога да си представя да се кача в колата с новородено на ръце. Било то и за 5 метра. За мен това са абсолютно неоправдани рискове.

# 501
В Англия е закон, не им пука къде живея.
Просто няма да ме пуснат от болницата. Има го в списъка с нещата които трябва да взема. А пък те не са мааалко. И дрехи трябва да му взема. Скоро една позната роди, каза 5 дена 5 чифта, 3 дена 3 чифта - колкото ще стоя и стандартните неща за мен.
Хубавото е, че не трябва да нося един сак документи, имам си една оранжева папка и в нея цялата ми история. Само паспорта ми трябва.
Помпа не съм взела и няма да взема, докато не видя капка кърма. Само крем за зърна взех. Нямам и коластра, незнам какво да мисля. Но много ме болят зърната.

# 502
Коластра не съм имала и капка преди да родя. Първият път кърмих две години, вторият - година и половина, така че това няма отношение.

# 503
За съжаление изписват без столче за кола. Извинявам се, ако ще засегна някой, но за мен е абсурдно да не се подсигури такова нещо за бебето. Безопасността е на първо място, дори и столчето да е от количка 3в1 и евтино. Наскоро в една от групите във Фейсбук четох много бъдещи майки как обясняват, че няма да купуват столче, било излишно, било ги страх да си сложат бебето вътре и какво ли още не. Предпочетох да не коментирам, че нямаше да е ок.
Държа да подчертая, че го казвам като човек, на когото ММ също забрави столчето за кола като изписвахме баткото. Тоест, обърка го и беше взел летния кош на количката, отнесе скандал, ама нямаше как иначе. Прибрахме се и така, но от тогава са били единични случаите, в които се е возил в автомобил без столче.
И за мен столчето за кола е абсолютно задължително и колана. Мойте са се возили без столче само на изписването и в такси. В момента баткото през повечето време е без седалката, но е вързан с колана. Малката е задължително на стола си или на седалката на батко си, зависи, с коя кола сме. Тръгнем ли на по дълго разстояние всеки си е на столчето, но баткото се жалва, че като друсне и някога опира тавана. За съжаление съм виждала много случай когато детето е в столче, но е вързано с коланите му, това е още по опасно според мен.

Коластра и аз още нямам и предните пъти не съм имала, не са ме боляло и гърдите или зърната. И двата пъти слезе на другия ден след секциото, може би защото тогава ми даваха бебето. Баткото 2м беше на смесено хранене, но там проблема беше съвсем друг, не липсата на кърма. Имах много, но по ред причини намаля и спря. Второто го кърмих година и половина и беше изцяло на кърма.

Мен все още ми е чуденка какво ще взема за изписването. Ходих до Фемили онзи ден и май си харесах пелена, загледах се и в едни дрехи, но ми се струват дебели за август месец, защото е дълги ританки и блузка с дълъг ръкав. Не мога да си представя да го облека така, че и да го завия с пелена август месец. А като си познавам мъжа няма да пусне и климатика в колата. А как ще опазя горкото бебе от любопитството на каката хип не знам. Предполагам, че и доста ще ревнува.

# 504
Някой беше питал за ценоразпис на Селена:
И двете раждания са по 1850лв.

# 505
  • Велико Търново
MalkaPrashinka , и ние сме на час и половина от  болницата. ММ искаше да ходим на квартира още края на този месец.... Успях да го убедя поне след като вляза в 9-тия месец. Той много се притеснява ако е на работа как ще си дойде (на 40-50 км) е , че после още час и половина път. А и ще съм секцио, и доктора като каза ако съм му отидела с 6-7 см разкритие се кръстел и ме изражда нормално, хептен се шашна моят човек 😃.

Коластра до сега имах по някоя капчица, но тези дни е нещо ужасно. Вече се принудиха в къщи да съм със спортен сутиен и подплънки (а много мразя и у дома да се стягам така).

По голяма случайност с ММ сме при една и съща ЛЛ (тя е педиатър), та мислим при нея да запишем госпожицата. Единственото което ме притеснява е че на мен като малка е изписвала много антибиотици. Но след като майка ме премести при друга докторка поради тази причина, и тя реши да ме лекува една седмица с хомеопатия, втората седмица с инжекции и накрая се стигна до болница с бронхит пневмония. Разбира се после сама пожелах да се върна при моята си докторка, поне ме знае от бебе и кое ми помага. Вече с израстването спрях да боледувам толкова често, а и сама си намерих лекарства които да ми помагат и ходя при спешни случаи само при нея.

# 506
  • Асеновград
Някой беше питал за ценоразпис на Селена:
И двете раждания са по 1850лв.
От миналия месец май и двете раждания вече са 1950лв. В темата за АГ Селена го обсъждаха. За един месец го увеличиха още.😁

Последна редакция: сб, 11 юни 2022, 08:54 от Yana.GG

# 507
Наложи се да давам Панадол на малката, че се сетих, че е добре след като се роди бебо да си подготвите един Панадол вкъщи. Да си седи там прибран, че не се знае кога ще потрябва. Жената на братовчед ми така и не чу като и обяснявахме, че трябва да си вземе да има, особенно като им сложиха и ваксините и братовчед ми идва в 3ч през ноща до вкъщи за Панадол. Аз съм му по близко от денонощната аптека. Децата имат лошия навик да се разболяват, вдигат температура в най-неподходящия момент, то не, че има подходящ момент за това.

# 508
Това дали в момента имате коластра наистина няма никакво значение. Аз и през двете ми бременности имам коластра от 4ти месец, а кърмих 3-4 месеца. Реално повече месеци си имах коластра от колкото кърма. И радвайте се че нямате в момента, защото е адски дразнещо, постоянно съм със сутиен, вече не слагам подложки защото много ми спарват и ме сърби, самият сутиен има подплънки и просто го пера по-често, но още не съм почнала да кърмя, а вече ми писна от сутиени и омазани чаршафи.

# 509
Моята количка е платена и стои на склад в магазина имвнно , за да не я побутвам . Казала съм ориентировъчно кога ще си я взема и така , но след раждането да избирам и да си търся ще ми е голям стрес , а така си знам че я имам и всичко е готово

Тормози ме избора на количка. Сега, покрай ремонта на спалнята, вкъщи е някакъв ужас. Прескачам кашони, няма място да се завъртя и се изнервям.
Дали мога да избера количка след раждането или това е много лоша идея? Какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт