АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 12)

• 42 332
  • 779
  •   1
Отговори
# 90
Нямам коластра, зорко следя положението какво е.

Ще ви покажа една текуща промоция за тези, които биха купули sano Maxima-6литра за 36лв.

# 91
Даже близки ми казват, че съм отслабнала в ръце и лице ( иначе си вървя по-якичка в крака и дупе, но и там не съм качила след като забременях) ... и май-май е така.
Само и аз съм на корем учудващо. Ще видим утре живот и здраве как са младежите, че днес и със сладолед ги почерпих, една баничка ядох сутринта и малееее как  се вбесих.....срам не срам идеше ми да изпусвам. Sad

Та купих си сутринта баничка и се тътря към личният лекар... много бавно вървя вече и в предвид, че и светофарите не държат дълго зелено за пешеходци ми е мъка пресичането ( сега разбирам възрастните хора Sad  )
Жена да кажем млада баба, че не мога да определям години, изглеждаща добре ме спира на тротоара на кръстовището с думите "Извинете госпожо .....мога лииии..... да ....ви .....попитам нещо" и аз си мисля, че къде има пекарна  ще е въпроса, но тя толкова бавно и аристократично говори, че ми се изчака чакането на пека и гледам, че всеки момент ще светне зелено. И тя продължава "Виждам , че ....ядете ....баничка "
И аз с усмивка  ДА може ли само по-бързо, че бързам... Тая като направи физиономия, като се набурсучи....
"Щом бързате " (забрави да фамилиарничи) и изстреля на бързо. " Вървете и дано ви помогне тая баница " ...
Не е като да не ми личи, че съм бременна, явно щеше да ми чете лекция за вредата ли , не знам, но се почувствах като прокълната и ми се отяде Sad . Идише ми да и тегля една майна, ама не ми подхожда на положението  Sad ....

# 92
  • Пловдив
Мразя нощниците, само ми се пречкат и не мога да спя разчекната като жабка.
Много се чудя дали да взема две за болницата, или просто да изкарам три дена с техните.
В Пловдив жегите са ужасни. Преди два дена реших да ида на разходка до гинеколога за болничен, но ми причерня и за малко да припадна на светофара. Помогнаха ми веднага.
Сега дори не смея да си подам носа навън между 9 и 18:00.
Аз също съм станала една идея по-тромава: искам да съм по-бързичка, но не мога, изморявам се.

# 93
  • Велико Търново
joy , аз не знам защо, но много се дразня когато някой непознат ме заговори, айде да пита нещо, да. Ама като седне някой до мен и почне да говори за живота си и се дразня 😃.

Аз днес съм яхнала метлата спряно ММ, не стига че работи от вкъщи, ами точно сега има много работа и аз се телепортирам в спалнята, че иначе се почва едно мрънкане (то нито да си пусна телевизия, нито да кажа нещо). Но най- се дразня когато работи и след работа, имал много работа, ми то хубаво ама на мене взе да  ми писва да се съобразявам а неговата работа Rage . Помрънках си 😃

kateto с жегата шега не бива. Аз вчера готвих сутринта уж по хладно (но изнесохме отскоро кухненската част на терасата). Та ми стана и на мене така, първо ми причерня, имах чувството че няма да мога да стигна до дивана, после ми стана и лошо. Сега и мене ме е шубе да изляза, а си излизах до ония ден на разходки по обяд.

# 94
Момичета с 300 зора се замъкнах в Бургас за фетална. Не можаха да ни измерят хубаво. Моята госпожица е в лавата част където е бъбрека който ме боли. Докторката гледа и бъбрека изглежда перфектно,явно наистина бебка притиска нещо и се задържа урина. На този етап трябва да следя урината изкъсо,с това задържане да не хвана някоя бактерия.Усещам че трудно уринирам. В понеделник ще ми излезе стерилната урина. Не можа да измери хубаво обиколката на коремчето беше застанала доста интересно. Много мърдаше,абе шугава работа. Дано скоро си смени позицията☺

# 95
И аз имам същия проблем със сутиените.Теснеят ми в обиколката, а ми хлопат в чашките или все ми ръмбят отнякъде.накрая ще си ходя с обикновени.
Тая нощница от синсей и аз я загледах и може да си взема , че като гледам какви жеги са май с  двете нощници с къс ръкав за в болницата няма да изкарам.Знам , че дават и техни  ,но ще ме е срам да си искам постоянно чиста.
Джой , не им обръщай внимание на такива - хлопа им дъската.
А за килограмите  - мисля ,че до един кг разлика в различните дни изобщо не е фатално.Аз лично понякога съм 56, понякога 57 и нещо и след два дена например пак съм 56 .Въпреки , че гледам да се мвря по едно и също време по един и същи начин.Така че за 500 грама надолу надали е проблем,то бебето ще си вземе ,каквото му е нужно.
И аз щях да ви напомням да почвате да търсите педиатър , но самата аз още не мога да се наканя да почна да обикалям.Някой ако има идея за София Надежда педиатър ,който приема да сподели ще съм благодарна.Ако пък на някой му трябва за Люлин аз ще споделя за кого са ми казали, че има свободни места.

# 96
  • Велико Търново
Момичета, имам един леко тъп въпрос. Чудя се да купувам ли чувалче за сън, и ако купя с дълъг ръкав ли трябва да бъде (и отдолу само по памперс), или с къс ( и отдолу с дълга блузка). Вече миналите през това какво мислите. 😊

# 97
Аз си купих сутиен за бременни на промоция, но го взех на око. Сега заради корема, който започва точно под циците е нормално да ми е огромна обиколката. Предполагам ще се смали след раждането, а гърдите ще порастнат повече. Коластра нямам, но ме болят постоянно.
Joy, аз много мразя по принцип да ме заговарят 😂 А това с нотациите от непознати в Бг и Украйна ми е «любимо». Ама аз не се сдържам да ги пратя към Пловдив 😂😂😂 Като бях в Бг една сервитьорка ми каза, че не трябвало да ям люто, след като я питах дали е лекар и защо изобщо смята че ми е нужно мнението и мм отказа поръчката, защото щяла да се изплюе в яденето 😂😂😂
А вчера имах друга много смешна ситуация. Бях с рокля по тялото, която ми прави дупето много… очертано. Краката са ми слаби що годе, в гръб не ми личи, че съм бременна. Разхождам се с 2 приятелки и един мъж ме изпреварва и докато ме изпреварва казва «Леди, може ли да ви попитам нещо?» после ми видя корема рече «каква марка са Ви очилата» 😂😂😂😂 Умряхме от смях.

# 98
Хахаха ще видя довечера да не е пълнолуние...много шашав народ вчера-днес. Явно не само при мен  Simple Smile
До сега не бях забелязвала да ме заглеждат толкова вторачено като днес и ми беше доста некомфортно да виждам как си извъртат главата чак... бременни ли не са виждали?

За чувалче и аз си мислех. Запазила съм си инфо от реклама на фесбук  https://www.facebook.com/www.dzeta.info
Има с крачоли и без , зимни и летни уж пише, че са от 0 до 12г като цена са ми по-достъпни от на angel-baby...та се чудя и за летните варианти  без крачета

# 99
Колегите на ММ искат да ни подарят чувалчета и за това реших, че ще са Angel Baby;) Обаче голяма дилема ми е размер и дебелина. Като гледам жегите тези дни и си представям след 2 месеца, как ще е. И май по-добре да се вземе пролетно-есенно и по-голям размер, а в началото да си спят с леко одеалце.
Хахаха ще видя довечера да не е пълнолуние...много шашав народ вчера-днес. Явно не само при мен  Simple Smile
До сега не бях забелязвала да ме заглеждат толкова вторачено като днес и ми беше доста некомфортно да виждам как си извъртат главата чак... бременни ли не са виждали?

За чувалче и аз си мислех. Запазила съм си инфо от реклама на фесбук  https://www.facebook.com/www.dzeta.info
Има с крачоли и без , зимни и летни уж пише, че са от 0 до 12г като цена са ми по-достъпни от на angel-baby...та се чудя и за летните варианти  без крачета

# 100
И на мен днес ми причерня и се оказа, че ми е паднало много кръвното, като се пооправих беше 90/60. Добре, че си бяхме вкъщи с ММ, ама вече ще имам едно на ум на разходките. После се сетих, че днес не съм пила кафе и си направих следобяд.

Чувалчета съм взела вече две, с ципове са в долната част. Едното е съвсем тъничко, дали имаше изобщо вата. Горе са с копченца на раменете и без ръкав. Сигурно ще взема още поне 1 преходно. С "крачета" уж са за малко по-късна възраст, да почнат да си регулират температурата поне.

Яд ме е и мен, че трябват нощници за болниците, че хич не търпя да ми се омотават, но за жегите ще търся нещо в горната част да е тип показаната от Sinsay.

И да си кажа, много съм щастлива, преди малко приятелка и колежка е родила момченце 😍 чакаме я от няколко дни. Нямам търпение да се освести и да разкаже повече, че е и в същата болница, към която съм се насочила, а и докторът й ми е резервният вариант. И изведнъж всичко ми се струва ужасно реално и близо....

Последна редакция: чт, 02 юни 2022, 20:30 от Saudadе

# 101
Да се похваля, приключих с ходенето на работа и вече съм вкъщи ваканция с първокласничката 😊 И моята е на 7 и половина и е мрънкало, та първата ми работа като взехме свидетелството беше да отидем да я запишем на занималня, жалко само, че е чак от юли. Купих лятно чувалпе, мисля и аз за нощниците. Тези с копчета за кърмачки са ми ужасни, все ми се откопчаваха и не изглеждах никак спретнато, та сега не знам какво ще обличам. Станах известна на пазара... Отивам да купя череши, че много ми се ядат. Хубаво, обаче има череши от 3 до 8 лева килото, питах на две места, пробвах по една, купих от третото място. На връщане пак минавам и заглеждам едни, при което като питах може ли, ми се развикаха, че тия в щайгата са същите като тия на масата и вече съм ги пробвала и им дължа 20 стотинки 😳 Извадих стотинки и дадох, но стана скандал, била съм отишла да се НАПЛЮСКАМ, като съм си купила защо не си ям от моите, викам ако ми бяха харесали, щях да взема и от вашите, но мисля от вас повече никога нищо да не купувам🤦‍♀️ Прибрах се вкъщи разстроена, мъжът ми като му разказах, скочи, отишъл при продавача, уплашил едни пенсионери, които се отказали да пазаруват, хвърлил му в лицето две шепи череши да му ги премери, онзи пък го замерил с щайга 🤭 Как да е, за пред дъщеря си направих извода, че човек ако е за две череши няма да прокопса в тоя живот...

# 102
Ven4e444, кажи ми че си от Варна..😕.
На Колхозният пазар-плодове и зеленчуци продават не стъпвам.
Само тук във Варна съм срещала такива загубеняци от продавачите. Когато сме пътували в южна БГ не е така...друг манталитет. Пробваш преди да купиш и сами те подканват.
Може би затова ми легна на сърце пазара в Турция. Умеят да ти вземат парите с финес с усмивка.

# 103
Мале, Венче, цял екшън при вас Grin Хем смешно, хем страшно. Какви са тия нерваци?! Заслужават пукнат човек да не си купи нищо от тях. Нещастници! Joy

Аз също имах развалящо настроение преживяване вчера. Отивам до пазарчето да си взема баничка, но понеже си мислех, че ме чака много обикаляне, реших да се поглезя и кока-кола, щото така или иначе ще съм в движение, ще ми падне кръвната захар. И жената ми казва "Да ви дам айрян вместо кола?" Казах й, че съм се настроила за кока-кола и тя направи кофти физиономия Unamused Много тъпо ми стана, щото и за баничката даже ми беше гузно и й казах, че аз не пия често. Да, да, дъщеря й също уж не пиела често, ама като се родило бебето било със страшни колики... И те така, изпих половината, другата замина в кофата Unamused

# 104
Аз пия доста газирани напитки, това много би ме подразнило! Братовчедка ми не е близнала газирано по  време на бременността си, а детето още като излезе от болницата започна с коликите,   до много късно бяха кошмар, не мисля, че има общо!
  П. С. Тоя с черешите заслужава бой!
Мале, Венче, цял екшън при вас Grin Хем смешно, хем страшно. Какви са тия нерваци?! Заслужават пукнат човек да не си купи нищо от тях. Нещастници! Joy

Аз също имах развалящо настроение преживяване вчера. Отивам до пазарчето да си взема баничка, но понеже си мислех, че ме чака много обикаляне, реших да се поглезя и кока-кола, щото така или иначе ще съм в движение, ще ми падне кръвната захар. И жената ми казва "Да ви дам айрян вместо кола?" Казах й, че съм се настроила за кока-кола и тя направи кофти физиономия Unamused Много тъпо ми стана, щото и за баничката даже ми беше гузно и й казах, че аз не пия често. Да, да, дъщеря й също уж не пиела често, ама като се родило бебето било със страшни колики... И те така, изпих половината, другата замина в кофата Unamused

Общи условия

Активация на акаунт